StoryEditorOCM
Regijastrava u susjedstvu

Mehmed je danima zvao medije, žalio se na osoblje škole... Prvo je ušao u ured ravnatelja, svjedok: ‘Bilo je stravično‘

Piše S.Ž./JL
21. kolovoza 2024. - 14:02

U zgradi gimnazije u Sanskom Mostu jutros u 10 sati dogodila se velika tragedija kada je domar Mehmed Vukalić s automatskom puškom upao u školu te ubio ravnatelja, tajnicu i profesoricu, nakon čega je pokušao presuditi i sebi, piše Jutarnji list. 

U Univerzitetsko-klinički centar u Banjoj Luci ubojica je dovezen s teškom prostrijelnom ranom grudnog koša, ali u svjesnom stanju, te će vjerojatno preživjeti.

- Pacijent je svjestan i u tijeku su dijagnostički pregledi, te je planiran operativni zahvat, priopćili su iz UKC RS.

Nezavisne pišu da je osumnjičeni zapravo pomoćni radnik te škole koji je naoružan automatskom puškom ušao u zgradu škole. U trenutku kada je ušao u ured direktora, u blizini se našao pomoćni radnik koji je svoju jezivu priču novinarima Nezavisnih novina.

- Bio je to stravičan prizor, pucao je u ravnatelja te ga je ranio. Pritrčao sam da mu pomognem, ali me je u tom trenutku odgurnuo i ispalio još nekoliko metaka u njega - rekao je svjedok.

Domar u srednjoj školi u BiH automatskim oružjem ubio troje ljudi. Poznat je i motiv krvavog pohoda

Oboje su bili na sastanku u prostoriji zajedno sa školskom tajnicom Nisvetom Kljunić, koja je također stradala.

Motiv napada su navodno određene nesuglasice koje su i prije postojale jer su ljudi koje je ustrijelio bili dio komisije koja ga je ranije suspendirala, navodno zbog neizvršavanja radnih zadataka. Navodno im je i ranije upućivao verbalne prijetnje.

Nezavisne pišu da za Vukalića svi poznanici kažu kako je bio miran i povučen, sudjelovao je u ratu, a oni koji su ga bolje poznavali tvrde da je bio psihički labilna osoba.

U nekoliko navrata žalio se lokalnim novinarima kako je navodno izložen mobingu na radnom mjestu. Ovaj događaj je duboko potresao javnost Sanskog Mosta, jer su svi ubijeni bili ugledni građani i omiljeni profesori.

- Ovo je šokantan događaj i teško je u ovome trenutku naći i uputiti riječi utjehe obiteljima ubijenih. Izgubili smo živote naših dragih sugrađana koji su mnogo značili našoj lokalnoj zajednici i iskreno se nadamo da se ovako nešto više nikada neće dogoditi - istakao je načelnik Faris Hasanbegović.

Otkriveni identiteti tri žrtve iz krvavog pohoda u gimnaziji: ubojica je zapucao tijekom sastanka

U tijeku je očevid, a školu su okružile jake policijske snage.

Na mjestu pucnjave se okupio veliki broj profesora koji su u stanju šoka, jer su mnogi i sami prisustvovali krvavom piru. Za sada nije poznato je li se u školi bilo više osoba ili učenika, s obzirom na to da su ljetni praznici, odnosno učenici dolaze samo zbog popravnih ispita.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 08:00