StoryEditor
Regijamost panonskog mornara

Komunalna inspekcija u Tuzli naredila uklanjanje ploče s imenom Đorđa Balaševića, građani poručili: Kad maknete sve ilegalne objekte, javite nam se!‘

25. veljače 2021. - 18:30
Grupa građana koja je odala počast pjevaču postavljanjem ploče na pješačkom mostuFacebook

Komunalna inspekcija u Tuzli naredila je danas uklanjanje ploče s imenom Đorđa Balaševića s pješačkog mosta što spaja Gradski park i kompleks panonskih jezera u tom gradu.

Ploču s natpisom 'Most panonskog mornara Đorđa Balašavića' u ponedjeljak je postavila skupina građana na čelu sa Sinanom Alićem, predsjednikom Fondacije 'Istina, pravda, pomirenje', želeći se na taj način odužiti Balaševiću za njegova mirnodopska nastojanja u turbulentnim '90-tim godinama prošlog stoljeća.

image
Sinan Alić
Facebook

Njegovi fanovi iz Tuzle za ovaj čin nisu imali suglasnosti nadležnih gradskih službi. To je izlaskom na teren ustanovila komunalna inspektorica Mediha Šabić i naredila naredila inicijatorim da imaju ukloniti pločicu.

- Inspektore je netko poslao na teren i oni su samo uradili svoj dio posla. Ja pločicu ukloniti neću. Kada netko bude srušio sve nelegalno izgrađene objekte, tek onda ću legalizirati natpis – komentirao je za Klix.ba sam Alić, po kojemu se sada umjesto jedne lijepe priče u Tuzli događa nešto posve suprotno.

Inspektorica je dala rok od 24 sata da se postupi po njezinom rješenju, ali nije jasno tko će na kraju ukloniti ploču, ako to već neće inicijatori.

image
Zapisnik komunalne inspekcije
Facebook

Još u ponedjeljak Alić i ekipa dali su naslutiti da se nešto ovako može dogoditi.

- Neću podnositi inicijativu i ako netko smatra da je ovim činom narušen integritet i kulturni identitet grada, neka dođe i skine ploču. Mislim da se to neće dogoditi, jer toliko je spomenika pored ulica koje obitelji postavljaju onima koji su poginuli i ne vidimo zašto bi ovo mogao biti problem – poručio je tada Alić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2021 22:37