StoryEditorOCM
Regijabolest i snaga

Ivan je među prvima u bivšoj Jugoslaviji javno priznao da je HIV pozitivan, nakon šoka postao je aktivist i zaljubio se, ovo je njegova životna priča

Piše PSD
3. prosinca 2021. - 12:35
Međunarodne udruge studenata medicine Hrvatska - CroMSIC organizirale su niz događjanja u 20-ak hrvatskih gradova kojima je svrha educirati mlade te ostale građane o AIDS-uDavor Pongračić/Cropix

Ivan Radojičić bio je među prvi na ovim prostorima koji je priznao da je HIV pozitivan. Njegovo iskreno i bolno priznanje šokiralo je javnost.

Baš na današnji dan, koji se obilježava kao Svjetski dan borbe protiv side, Ivan bi napunio 50 godina. Nažalost, preminuo je u listopadu 2009., ali je, usprkos dijagnozi koja mu je zazvučala kao smrtna presuda, od trenutka saznanja da je pozitivan na HIV gotovo do posljednjeg dana posvetio život edukaciji mladih.

Bio je suradnik JAZAS-a, organizacije posvećene pružanju podrške osobama koje žive s HIV-om i prevenciji širenja ove zaraze u Srbiji. Ivan je, također, osnovao nevladinu organizaciju GOD – Generacijski odgovor drogama.

Učinio je to, jer je i sam bio intravenozni ovisnik i, pretpostavljao je da se na taj način i zarazio, pr...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 01:18