StoryEditorOCM
RegijaKONAČNO

Fešta u Hercegovini, stigli političari iz cijele regije! Otvara se važna dionica grandioznog mosta, ovako izgleda đir

Piše Vijesti SD
4. rujna 2024. - 19:46

Svečanom ceremonijom večeras će biti označeno puštanje u promet poddionice Počitelj-Zvirovići i najkompleksnijeg objekta u okviru tog projekta, mosta koji je nazvan "Hercegovina", prenosi Dnevni avaz

Otvorenjem poddionice Počitelj-Zvirovići i mosta Hercegovina, ovaj dio BiH direktno će se povezati s graničnim prijelazom Bijača, odnosno Europskom unijom, a u cijeli projekt, koji je bio podijeljen na dva LOT-a, utrošeno je gotovo 101.3 milijuna eura bez PDV-a.

Među značajnim objektima na ovoj poddionici su petlja Čapljina s naplatnim mjestom, tri vijadukta, tunel Hercegovina, kao i interregionalno čvorište, a najvažniji je, zasigurno, kolosalni most koji sa svojom dužinom od 980 metara i koji se proteže preko šest masivnih stupova, od kojih je najviši gotovo 100 metara, svrstan među najviše u ovom dijelu Europe.

Svečanosti otvorenja prisustvovat će brojni predstavnici vlasti u BiH, ali i političari iz Republike Hrvatske te međunarodne zajednice. U okviru ceremonije prisutnima će se, obratiti Denis Lasić, direktor JP "Autoceste F BiH", federalni premijer, Nermin Nikšić te predsjedavajuća Vijeća ministara BiH, Borjana Krišto. Poddionica i most Hercegovina bit će službeno otvoreni presijecanjem vrpce i vatrometom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:50