StoryEditorOCM
Politikaneprimjereni istup

Reakcija Andreja Plenkovića na pitanje novinarke dijeli se društvenim mrežama: Nemojte vi meni govorit što nema potrebe

Piše L. G./JL
18. rujna 2024. - 22:14

Nakon današnjeg aktualnog prijepodneva u Saboru premijer Andrej Plenković dao je izjavu za medije. Kamere su zabilježile njegovu reakciju nakon pitanja novinarke N1 televizije Jelene Bokun o porezu na nekretnine, a snimka se poput munje proširila društvenim mrežama, piše Jutarnji list.

"Slatki ste, radoznali ste tu!", kazao je premijer, a novinarka ga je upozorila da pripazi s takvim izrazima jer nisu primjereni.

"Mislim, svi skupa oko poreza, ne mislim na nešto osobno!", kazao je fiksirajući pogledom novinarku N1 televizije.

"Nema potrebe", odgovorila mu je Bokun, što ga je posebno razljutilo:

"Nemojte vi meni govorit samo što ima, a što nema potrebe. Imam ja svoj mandat da govorim što je, a to je otvoreno govorit kako stvari stoje", kazao je Plenković više ne gledajući u Bokun, te se odmah obratio drugom novinaru.

@jbzg5 Premijer je u Saboru nakon aktualnog prijepodneva održao konferenciju za medije. #fyp #hrvatska #Croatia #plenkovic #mediji ♬ original sound - Jelena B.

Zatim je kazao da se novinari opterećuju temama koje su nebitne.

"Šta vas briga? Kakva su to tehniciranja potpuno nebitna? Opterećujete se s temama koje su nebitne. Zakon ide u javno savjetovanje, čut će se eho javnosti, prilagodit će se, ne razumijem kome je to bitno koji će dan biti objavljeno? Nikome", kazao je ljutito, a njegova reakcija naišla je na brojna neodobravanja na društvenim mrežama...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 22:16