StoryEditorOCM
Politikacovid pandemija

Most otkrio prve korake ako dođu na vlast: ‘Tražit ćemo istragu HDZ-ovih ministara, svjedočili smo golemom kriminalu‘

Piše Vijesti SD
2. travnja 2024. - 10:53

Mostovi kandidati na parlamentarnim izborima 17. travnja Nino Raspudić i Nikola Grmoja obratili su se javnosti i time dali do znanja u kojem smjeru će ići njihova kampanja, ali i potezi u slučaju da dođu na vlast, javlja N1

Kao glavnu stavku istaknuli su pitanja vezana za pandemiju koronavirusa.

“Tužitelji su se počeli baviti Ursulom von der Leyen i njenih poruka s čelnikom Pfizera pa podsjećamo da smo se bavili time i tražili formiranje saborskog povjerenstva koje bi se bavilo radom Stožera i drugih institucija tijekom covida i drugih pandemija. Vladajući su to glatko odbili, a od tada prisutnih Vilija Beroša i Davora Božinovića nismo dobili nijedan odgovor na četiri goruća pitanja. Jedan od naših prvih poteza bit će osnivanje saborskog istražnog povjerenstva o radu Stožera i drugih institucija iz više razloga jer smo svjedočili golemom kriminalu. Podsjetit ću samo na primjer Lamborghini HDZ-ovog klinca iz Varaždina, a ovo s Von der Leyen je dodatni argument”, kazao je Nino Raspudić.

Dakle, četiri pitanja koje će buduće povjerenstvo pitati su sljedeća, navode iz Mosta:

1. Zašto je Vlada koncem ožujka 2020. svu nabavu opreme stavila pod oznaku “tajno” i mimo zakona o javnoj nabavi?

2. Na temelju čega su uvedene covid potvrde?

3. Tko je i kako odlučio da Hrvatska dobije 19 milijuna cjepiva?

4. Zašto Hrvatska, za razliku od niza europskih zemalja, nije učinila ništa od raskidanja tih lihvarskih ugovora s farmaceutima kad cjepiva očito više nisu potrebna?

Raspudić naglašava da je sve to potvrda kriminala i tvrdi da su covid potvrde odgovorne za tisuće umrlih.

“Ovo je podsjetnik na ono što se dogodilo i što smo tražili, ali i najava onoga što ćemo tražiti s novom većinom. Odgovorni će odgovarati”, zaključio je Raspudić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 11:22