StoryEditorOCM
Politikamost uzdaha

Antivakserstvo i protivljenje obuci ukrajinskih vojnika nisu dali ploda u Rijeci. Kakav šok za mučenika Miletića

Piše D. K.
16. ožujka 2023. - 21:39

Saborski zastupnik Marin Miletić objavio je da daje neopozivu ostavku na mjesto dopredsjednika Mosta radi izbornoga neuspjeha stranke u njegovoj političkoj bazi, u Rijeci.

Na nedavnim izborima za mjesne odbore u ‘gradu koji teče‘ Miletićeva stranka, naime, nije osvojila - ništa. Mostu nekim čudom nisu pomogle ni Miletićeve javne molitve, ni predano antivakserstvo i izrugivanje cjepivu kroz duge godine pandemije, baš kao ni njegovo odlučno protivljenje obuci ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj.

Potez s ostavkom na minornu stranačku dužnost nominalno je povukao kao znak "osobne odgovornosti za potpuni neuspjeh na izborima za mjesne odbore u Rijeci", no saborski mandat stranci nije mu palo na pamet vratiti.

image

Marin Miletic, Nikola Grmoja, Nino Raspudic.
 

Damjan Tadic/Cropix

"Dragi ljudi! U politiku sam ušao čistog obraza i s velikom odgovornosti prema svojim biračima. Moji Istrani i Riječani, stanovnici Kvarnera su me izabrali u Hrvatski sabor da se borim za slobodu svakog građanina i za dostojanstvo svakog čovjeka. To sam činio od prvog dana mog zastupništva i to ću činiti do posljednjeg dana. Moji Riječani su mi dali povjerenje i na lokalnim izborima od gotovo 12%, a Most je imao više od 10% potpore Riječana. U gradskom vijeću radimo predano i snažno" - naveo je u priopćenju Miletić, spominjući zadnji izborni debakl i ostavku tek uzgredno.

"Ne mogu od građana tražiti visoke ljestvice moralnosti, ako se sam tako ne ponašam", patetično je poručio javnosti na kraju Marin Miletić, ne žrtvujući pritom ostavkom na dopredsjedničku partijsku funkciju ni koliko je crno pod noktom. Poza visoke moralnosti i tobožnjega preuzimanja osobne odgovornosti u njegovu je slučaju, kao i sve ostalo što radi, samo jeftini pokušaj blefa i samoreklame. Antivakserska ideologija i odgovornost prema zajednici odavno ne spadaju u istu rečenicu, što je izborna baza u Rijeci očito dobro prepoznala. Baš kao ni moralni idiotizam prema Ukrajincima kao ratnim žrtvama. 

„Imajte me u molitvi", poručio je na kraju patetičnog obraćanja biračima Miletić. Neće mu biti naodmet samo ako je riječ o molitvama da mu Bog ubuduće prosvijetli pamet. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. svibanj 2023 03:51