StoryEditor
PolitikaOštro po premijeru

Ahmetović: ‘Ovo što Plenković radi nije neprimjereno, nego tužno... Zar nema pametnijeg posla u ovoj zemlji nego baviti se kavanama i ‘Tri majmuna‘?‘

Piše PSD.
24. veljače 2021. - 14:53
Na fotografiji: Mirela Ahmetović, Siniša Hajdaš DončićDamjan Tadić/Cropix

Politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović u Saboru je komentirala imenovanje Damira Vanđelića trajnim ravnateljem Fonda za obnovu, kao i retoriku Andreja Plenkovića oko kafića Three Monkeys, piše N1.

Ahmetović kaže kako nije bitno što ona misli o Vanđeliću već da je važno što će on pokazati svojim radom.

- Vanđelić je proglašen od strane Andrej Plenkovića privremenim ravnateljem kad je odbio poslušnost, odnosno odbio HDZ-u i Andreju Plenkoviću biti lutka na koncu. Međutim, kad su se druge političke opcije zainteresirale da on bude njihov kandidat na izborima u Zagrebu, e onda je Plenković reterirao pa ipak Vanđelića postavio za tzv. trajnog ravnatelja. Sad se govori o tome da će on ipak biti na neki način privremeni dok ne postavi sustav, ma što god to značilo, a ja postavljam pitanje je li to privremeno do onog trenutka kada će se ravnatelj Fonda svrstati među dužnosnike koji podliježu obvezi davanja na uvid imovinske kartice, rekla je Ahmetović.

- Pričekajmo da i ravnatelj postane kategorija dužnosnika pa dobije odgovornost i odgovarati pred Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa jer u ovom trenutku on to ne mora. Ja kažem da će je ispuniti tek onda kada će to morati ispuniti, dodala je.

Smatra kako Klisović ima dobre šanse kao kandidat SDP-a za zagrebačkog gradonačelnika.

“Mislim da su sada izašle posljednje ankete koji daju Klisoviću 18 posto. Joško Klisović je najbolji kandidat za gradonačelnika Zagreba i on će to pokazati, kazala je, a prenosi N1.

Ahmetović je rekla i da je žalostan premijer koji ima toliko vremena baviti se tako trivijalnom temom jednog kafića u Rijeci.

- Rijeka je slobodan grad, slobodnih ljudi. Koji nikad nisu i neće sagibati glavni ni pred kime, ni pred čijom silom, pa makar dolazi i od Andreja Plenkovića. Ovo što Andrej Plenković sad radi postaje ne neprimjereno nego zaista tužno, kaže.

- Zar nema Andrej Plenković pametnijeg i važnijeg posla u ovoj zemlji nego baviti se kavama, kafićima pa i s Tri majmuna, kako ih on zove, odnosno kafiću Three Monkeys”, pita se Ahmetović.

O Gariju Cappelliju kao kandidatu HDZ-a za župana Primorsko-goranske županije kaže da mu sigurno nije ugodno jer nije ni prvi, ni drugi nego tek treći izbor.

- Nekoga su morali kandidirati. Sretno bilo Gariju Cappelliju, a mi priželjkujemo da pobjedi Zlatko Komadina, kazala je Ahmetović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2021 04:42