StoryEditorOCM
Hrvatskanovi vjetrovi

U novom Saboru strogo zabranjeno pušenje; Marijana Puljak: Ako primijetim da netko puši, spremna sam ga prijaviti

Piše hina
7. listopada 2024. - 11:59

Na novoj lokaciji Hrvatskog sabora, koju zastupnici koriste od rujna, definitivno je "odzvonilo" duhanskom dimu, odnosno pušenju u svim zatvorenim prostorima i prostorijama, neovisno o tome koriste li ih zastupnici, službenici ili novinari.

Potvrdili su to Hini iz Sabora nakon što je zastupnica Marijana Puljak (Centar) nedavno pozvala da se poštuje zakon o zabrani pušenja i da se ne ponovi praksa iz "starog" Sabora u kojemu se "neometano pušilo po klubovima zastupnika".

 "Možemo potvrditi kako je na novoj lokaciji Hrvatskog sabora u sklopu HVU "Dr. Franjo Tuđman" u skladu s propisima zabranjeno pušenje u svim zatvorenim prostorima i prostorijama, neovisno o tome tko se njima služi (dužnosnici, službenici, novinari)", poručili su iz Sabora.

 Naveli su i kako će pušači, kojih ima i među zastupnicima, i službenicima i novinarima, ipak moći zadovoljiti svoju potrebu za duhanskim dimom.

 "Pušenje je dopušteno na otvorenom, odnosno u odvojenim prostorima zgrade, kao što su lođe s prirodnim dotokom zraka", odgovorili su iz Sabora.

image

Više neće biti moguće pušenje ni na klubova zastupnika (ilustracija)
 

Damjan Tadić/Cropix

 Najavom da se više u Saboru neće moći pušiti, zadovoljna je zastupnica Puljak koja kaže da je u saborskoj zgradi na Trgu svetog Marka, pune tri godine tolerirala činjenicu da se pušilo po pojedinim klubovima zastupnika, ali i u sobama u kojima su boravili novinari.

 "Moja je greška što sam to tolerirala", priznaje i objašnjava kako se nije htjela zamjeriti kolegama pušačima i kako im je na pomirljiv način davala do znanja da to nije prihvatljivo i u skladu sa zakonom, ali da time nije postigla ništa.

 "Pred kraj saziva je stvarno bilo previše toga i stoga sam u novom sazivu i Saboru pozvala da Sabor poštuje i provodi zakon koji je donio", navodi zastupnica.

 Kaže i kako na novoj saborskoj lokaciji nije vidjela da itko puši u zatvorenom, "svi izađu na balkone, koji su na svakom katu.

 Puljak je odlučna u nakani da prostor Sabora bude mjesto nulte tolerancije na pušenje. "Ako primijetim da netko puši, spremna sam prijaviti nadležnim tijelima", poručila je zastupnica.

image

 Marijana Puljak pune je tri godine tolerirala činjenicu da se pušilo po pojedinim klubovima zastupnika, ali i u sobama u kojima su boravili novinari

Damjan Tadić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. listopad 2024 11:59