StoryEditorOCM
Hrvatskađir po trgovinama

Talijani nam prodaju ostatke svoje piletine, a Nijemci viškove svinjetine: evo iz kojih država dolazi meso koje kupujemo u dućanima i kako prepoznati je li dovoljno svježe

Piše Novac.hr
24. rujna 2018. - 22:44

Otkako je Hrvatska ušla u EU, ionako poražavajuće uvozno-izvozne bilance vezane uz meso postale su još veće. Proizvodnja iz godine u godinu pada zbog nekonkurentnosti domaćih proizvođača kojima otimaju tržište proizvođači mesa iz istočne Europe koji su zbog ruskog embarga znatno snizili cijene svojim velikim tržnim viškovima. Tako se danas u našim trgovačkim centrima mogu pronaći poljski pileći filei koji se tamo mogu kupiti za dva eura po kilogramu, teletina i govedina za tri, deset jaja za pola eura, mlijeko i sirevi često ispod proizvođačke cijene.

Hrvatska je postala eldorado za uvoz jeftine hrane pa tako iz Italije uvozimo pureće batke i zabatke za manje od dva eura po kilogramu jer naši susjedi uglavnom jedu pureća prsa. Što reći o pilećim batacima i zabatcima...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. studeni 2024 08:34