StoryEditorOCM
HrvatskaTUŽNA VIJEST

Na radnom mjestu srušio se i umro Ivan Dvoržak, poznati urednik HRT-a. Svemu je svjedočio i gradonačelnik Zagreba

Piše VIJESTI SD
3. lipnja 2023. - 16:03

Djelatnik Hrvatskog radija Ivan Dvoržak (50) jučer je za vrijeme radnog vremena preminuo.

Kako doznaje 24sata, u večernjim satima mu je pozlilo te se srušio, a unatoč naporima kolega do dolaska Hitne pomoći da ga ožive, nije mu bilo spasa.

A potresnim scenama svjedočio je i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

- Zezao se, nasmijavao ostale i samo se iz čistog mira srušio, kolege su ga oživljavale, zvali su odmah Hitnu pomoć, a onda je naišao i gradonačelnik. Zvao je mrtvozornika i vještaka i cijelo vrijeme čekao s kolegama da dođu - doznaje taj list.

Naime, Tomašević je netom prije gostovao u središnjem Dnevniku HTV-a.

- Gradonačelnik je gostovao u Dnevniku i sasvim slučajno se zatekao ovom nemilom i tragičnom događaju. Naišao je na potresene djelatnike koji su mu rekli da im se kolega srušio. Već je preminuo. Gradonačelnik je napravio sve što je on u tom trenu mogao i ostao pričekati mrtvozornika - kažu nam iz Ureda gradonačelnika.

Preminuli kolega, priopćili su s HRT-a, je Ivan Dvoržak (50), dugogodišnji glazbeni urednik Hrvatskog radija.

"Sve nas je sinoć šokirala iznenadna smrt kolege Ivana Dvoržaka, dugogodišnjeg glazbenog urednika Hrvatskog radija, koji nas je, na žalost, napustio u 50-oj godini. Kolege će ga pamtiti po vedrom duhu, predanosti poslu i ljubavi prema glazbi, a slušatelji po emisiji "Glazba za sanjarenje", koja se emitirala nedjeljom navečer.", stoji u piropćenju Hrvatskog radija.

Dvoržakov kolega Robert Urlić je izjavio:

"Teško mi je govoriti o kolegi kojeg sam svakog dana gledao preko puta stola, s kojim sam komentirao svakodnevno glazbu, nove i stare pjesme, pjevace, glazbenike, koji me je uvijek znao oduseviti svojom perspektivom i interpretacijama. Ivan Dvoržak bio je veliki znalac domace i strane glazbe, čovjek posvećen glazbi, koji je uvijek tražio ono najbolje u glazbenim djelima."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 15:31