StoryEditor

Sabiru se dojmovi nakon potresa koji je šokirao jug zemlje: ‘Zatresla se kada ispod mene, zabrinjava me što u zadnje vrijeme stalno trese‘

Piše PSD
27. travnja 2021. - 20:21
Emsc TwitterEMSC Twitter/Ilustracija

U utorak oko 17.45 potres s epicentrom u Bosni i Hercegovini uznemirio je jug Hrvatske. Prema podacima kojima raspolaže EMSC, radilo se o magnitudi od 3.3 po Richterovoj ljestvici. Potres se dogodio na dubini od 2 kilometra, 

Jačina potresa bila je dovoljna da se osjeti i u južnom dijelu države, ali i na otocima zbog čega su korisnici aplikacije odmah pohitali ostaviti svoje utiske. Jedno je sigurno, nakon vala potresa koji su zadesili Zagreb i Baniju, sasvim je logično da pojedinci osjećaju strah. 

- Dobro se osjetilo. Pomalo me zabrinjava ovo što u zadnje vrijeme stalno trese- samo je jedan od zabrinutih komentara koji su stigli na EMSC aplikaciju. 

S juga Hrvatske, iz Metkovića javili su kako potres nije bio u samo jednom valu. 

- Dva vala prvo i malo duži i slabiji,a onda naglo okrenulo na jače- stoji u opisu. 

U Stonu koji se nalazi 17 kilometara od epicentra potres se mogao osjetiti nekoliko sekundi.

- Kratko, 5-6 sekundi. Dva vala, prvi slabiji i kraći, a drugi jači- glasi komentar iz tog mjesta, a s njim se slaže i još korisnika aplikacije. 

- U Stonu jako zatreslo, dobro se osjetilo na pet sekundi- napisano je, a još jedan komentar iz Stona poručuje kako je potres bio kratak, ali jasan. 

- Zatresla se kada ispod mene- napisano je. 

U blizini epicentra bili su i stanovnici Neuma koji su mahom pisali svoje dojmove.

- Daboga više nikad ne zatreslo- kazali su te dodali da se ovdje svakako radi o "nezanemarivom potresu". 

Samo tridesetak kilometara udaljeni stanovnici Ploča potresom su uznemireni ovog popodneva. 

- Dobro se zatreslo u Pločama, nije nam bilo svejedno... Nadam se da je sve u redu s drugima- rečeno je, a njihovi sugrađani su se odlučili i nasmijati na svoj račun pa su napisali "Tresle se Ploče, rodia se miš!".

Iz Mokošice su otkrili da se potres "kratko, ali dobro osjetio", a komentari iz Makarske daju naslutiti kako je potres iznenadio i grad pod Biokovom. 

- Malo se zatresle čaše i čula se lagana grmljavina- stoji. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2021 20:21