StoryEditorOCM
HrvatskaPrekograničnom suradnjom do 200.000 eura

Prvi javni poziv za novi projekt EmBRACE – mikro i malim poduzetnicima na raspolaganju 3.000.000 eura

Piše PROMO
27. lipnja 2024. - 10:53

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavila je prvi javni poziv za projekt EmBRACE (Enhancing MSEs sustainaBle gRowth And CompEtitiveness) i dostavu projektnih prijedloga suradnje mikro i malih poduzeća na pograničnom području Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Crne Gore u okviru Fonda projekata malih vrijednosti (Small Project Fund - SPF). Po prvi put na ovom programskom području, mikro i malim poduzetnicima na raspolaganju stoji 8.725.324,36 eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj i IPA III, od čega u okviru prvog poziva 3.000.000,00 eura. Projekt se provodi u sklopu Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2021. – 2027. te ima za cilj potaknuti kontinuirani rast i unaprjeđenje konkurentnosti mikro i malih poduzeća u pograničnom području triju zemalja. Predviđeno trajanje javnog poziva je od 18. lipnja do 17. rujna 2024.

Projekt EmBRACE i svi detalji javnog poziva bit će predstavljeni na početnoj konferenciji u Splitu 3. srpnja, nakon čega će uslijediti informativne radionice za poduzetnike 4. srpnja u Mostaru, 10. srpnja u Tuzli, 11. srpnja u Slavonskom Brodu te 16. srpnja u Podgorici. Za besplatno sudjelovanje na početnoj konferenciji i tematskim radionicama vezano u prvi poziv, prijaviti se možete OVDJE.

Prijave za sudjelovanje u projektu zaprimaju se putem online platforme na poveznici https://cbchb.eu/application/.

ŠTO SE MOŽE FINANCIRATI KROZ PROJEKT?

Financijska potpora će se odobravati za razvoj i prilagodbu poslovnih modela, proizvoda, usluga i procesa, poticanje razvoja lokalnih mikro i malih poduzeća, sa snažnim naglaskom na uvođenje inovacija proizvoda ili procesa, razvoj pilot akcija i novih poslovnih rješenja, uz istovremeno unaprjeđenje njihove prekogranične poslovne suradnje.

Europskim sredstvima može se sufinancirati do 85 % ukupne vrijednosti projekta, pri čemu najviši iznos europskih sredstava koji je moguće ostvariti po malom projektu iznosi 200.000,00 eura. Svaki mali projektni prijedlog treba uključivati suradnju najmanje dva (2), a najviše četiri (4) projektna partnera odnosno krajnja korisnika iz različitih zemalja uključenih u programsko područje. Pritom jedan od partnera mora imati sjedište na području Europske unije. Suradnja partnera iz sve tri (3) zemlje članice programskog područja bodovat će se s dodatnih 5 bodova.

Više detalja o javnom pozivu možete doznati ovdje, a podrobnije informacije o projektu EmBRACE potražite na službenim stranicama HAMAG-BICRO-a. Za dodatne informacije zainteresirani se poduzetnici mogu obratiti djelatnicima HAMAG-BICRO-a putem elektronske pošte embrace@hamagbicro.hr.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) i IPA III sredstvima Europske unije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. lipanj 2024 10:53