StoryEditorOCM
Hrvatskasreća u nesreći

‘Izbjegli smo veliku tragediju!‘; Dvoje od 16 ozlijeđenih istarskih maturanata morat će na operaciju

Piše Barbara Ban/JL
26. svibnja 2023. - 14:33

NOVIJE

Labinski gradonačelnik Valter Glavičić na teren je došao ubrzo nakon nesreće, a maturanti su prije toga bili upravo kod njega na prijemu.

- Pio sam s profesorima taman kavu na trgu u Labinu nakon što su djeca išla dalje za Prtlog na svoju tradicionalnu proslavu uz more. Kada je stigla dojava, svi smo bili u šoku i bili smo na licu mjesta u nekoliko minuta. Kada smo došli, bili smo u šoku. Strašnije je izgledalo nego što je na kraju bilo. Srećom, u čitavoj toj situaciji nitko nije životno stradao i samo je osmero djece zbrinuto u bolnicama, kazao nam je Glavičić.

Dodao je da su odmah na intervenciju izašli policija, vatrogasci i hitna iz Labina, a potom su se na lice mjesta uputile i ostale ekipe hitne pomoći iz cijele Istre. Stigli su i roditelji koji su odveli djecu kućama.

Istarski župan Boris Miletić poručio je da je izbjegnuta velika tragedija.

- Tanka je nit između zabave i tragedije i zato oprez nije nikad na odmet. U ovom slučaju izbjegnuta je velika tragedija te se ovom prilikom zahvaljujem svim službama na terenu koje su promptno intervenirale. Ponavljam, srećom nitko nije teže stradao, a lakše ozlijeđenim maturantima želim što brži oporavak - izjavio je Miletić za Hinu.

 

Od 16 ozlijeđenih maturanata, 14 ih je prevezeno u pulsku bolnicu, a dvoje u riječku bolnicu.

Medijima se obratila ravnateljica pulske bolnice Irena Hrstić. Ona je rekla da troje ozlijeđenih ostaje u bolnici, a da se sada procjenjuje što će biti s ostalima no da će vjerojatno oni biti pušteni na kućnu njegu.

Od troje koje će ostati, dvoje će ih ići na operaciju, jedno zbog loma ekstremiteta. No, stabilno su i nisu u životnoj opasnosti. Niti jedno dijete nema ozljede glave. Od 14 zaprimljenih, 11 je djevojaka, a tri su mladića.

image

Poprište nesreće

Fb/hitna UŽivo 194/

Hrstić je rekla da je četvero u bolnicu došlo u pratnji roditelja, a ostale je dovela Hitna pomoć.

"Nitko nije životno ugrožen i po obradi koju smo dosad napravili ne trebalo biti drugačije. Svi su u dobi od 17 do 19 godina", dodala je.

RANIJE
Tridesetak maturanata labinske srednje škole Srednje škole Mate Blažine ozlijeđeno je na Norijadi prilikom prevrtanja traktora. Naime, maturanti su bili na prikolici traktora koja se prevrnula na cesti između Labina i Prtloga, no srećom svi su izvan životne opasnosti, piše Jutarnji list.

Na teren je odmah poslano pet timova Hitne pomoći i već su djeca trijažirana i razvrstana prema vrstama ozljeda te će biti zbrinuti u KBC-u Rijeka te u Općoj bolnici Pula, kaže nam Gordana Antić iz Nastavnog zavoda za Hitnu medicinu Istarske županije.

Na mjestu nesreće su vatrogasci i policija.

Fotografije: Istarski.hr

image

Ozlijeđeni maturanti

Istarski.hr
image

Ozlijeđeni maturanti

Istarski.hr
image

Kod Labina se prevrnula prikolica

Istarski.hr
image

Prevrnuta prikolica

Istarski.hr
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 08:07