StoryEditorOCM
Hrvatskatek počeo raditi

Policajac ukrao pištolj kolegi, onda automatsku pušku, pa opljačkao trgovinu; pravdao se ‘siromašnim roditeljima‘

Piše VIJESTI SD
2. rujna 2024. - 21:12

Uhićen je policajac koji je iz postaje maznuo pištolj kolegi te ga prodao!

Poslije je ukrao i automatsku pušku te je počinio razbojniištvo u trgovini na velikogoričkom području. Sve se dogodilo u sjedištu specijalne policije.

Na području Susedgrada, Oranički odvojak, iz službenih prostorija Jedinice Specijalne i interventne policije PU zagrebačke prijavljen je nestanak službenog pištolja, rekli su prilikom prvog slučaja, javlja Danica.hr.

Razbojništvo, teške krađe...

“Policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje nad muškarcem zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela razbojništva, nedozvoljenog posjedovanja oružja te dva kaznena djela teške krađe.

Sumnja se da je 16. srpnja u zgradi policije u Zagrebu gdje je obavljao poslove policijskog službenika, otuđio službeni pištolj drugog policijskog službenika, kojeg je kasnije prodao. Policijski službenici su pronašli otuđeno oružje te je u tijeku kriminalističko istraživanje o okolnostima kupoprodaje.

Sumnja se i da je 29. kolovoza u istoj zgradi, također iz službene prostorije koju koristi više policijskih službenika, otuđio automatsku pušku. Ujedno, sumnja se da je 19. kolovoza u večernjim satima počinio razbojništvo u trgovini u Leprovici uz prijetnju pištoljem, pri čemu je otuđio nekoliko stotina eura.

S obzirom na to da se radi o policijskom službeniku, rješenjem načelnika Policijske uprave zagrebačke, osumnjičeni je udaljen iz službe te će se protiv njega u zakonskom roku podnijeti zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka.

Kaznena prijava

Tijekom kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga Županijskog suda, obavljena je pretraga doma, drugih prostorija i osobnog automobila koje koristi osumnjičeni, te su pronađene i oduzete dvije puške, od kojih je jedna otuđena 29. kolovoza, a pronađeno je i razno streljivo.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, osumnjičeni je uz kaznenu prijavu u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku”, rekli su danas u policiji.

Novinarka N1 Ana Raić otkriva kako je riječ o mladom 22-godišnjem policajcu koji je lani završio policijsku školu, te je bio i među nagrađenima na malonogometnom turniru koji je prigodno organiziran. Dakle, tek je počeo raditi.

Istaknuo je da su njegovi roditelji siromašni pa im je želio pomoći. 

I pljačku trgovine je pokušao opravdati financijskom situacijom svojih roditelja. N1 neslužbeno doznaje da su i otac i stric 22-godišnjaka imali problema sa zakonom, ali je on unatoč tome prošao sigurnosnu provjeru i zaposlio se u policiji. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 11:05