StoryEditor
Hrvatska‘iskoristili bolest‘

Plenković poručuje da je šokiran ponašanjem oporbe: Išli su na rušenje znajući da se jedan zastupnik praktički bori za život. To im nikad neću zaboraviti

Piše JL
29. siječnja 2021. - 13:40
Damir Krajač/Cropix

Premijer Andrej Plenković iz Omišlja na Krku poslao je poruku oporbi da je šokiran njihovim ponašanjem, te da su bolest Miroslava Tuđmana iskoristili za svoje političke ciljeve, javlja Jutarnji list.

- Sad sam se čuo s kolegama, nedostajao nam je jedan zastupnik, a kao što znate, on je u bolnici i bori se s covidom. Nije u pitanju kvorum, nego činjenica je Miroslav Tuđman u nemogućnosti sudjelovati na sjednici. Ali ovo je važna poruka da je cijela oporba išla na rušenje kvoruma znajući da se jedan zastpunik praktički bori za život - rekao je Plenković, ali tu se nije zaustavio:

- Svjedočimo brojnim populističkim inicijativama, članarina za ona društva koja su slabijeg prometa iznosi 42 kune kune mjesečno. Nitko ne kaže da HGK ne može bolje raditi, no HGK ima svoju tradiciju od više od 160 godina i to nisu tijela koja se demontioraju na brzinu zbog oporbenog hira. Možemo vidjeti što se može popraviti, ali raditi cirkus zbog 42 kn mjesečno može samo cirkus od oporbe.

Plenković je otvoreno rekao oporbi da im ovaj dan neće zaboraviti.

- Umjesto da je tema usvjajanje nacionalne razvojne strategije, izmjena zakona o obnovi potresom pogođenih područja, zbog neviđene demagogije propustili su izglasati zakon koji će pomoći Siščanima i ostalima...

- To je destruktivnost koji su napravili zbog bolesti Miroslava Tuđmana, i to im neću zaboraviti nikada. Zbog činjenice da je jedan zastupnik u nemogućnosti glasati, nije se usvojila nacionalna strategija - zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. travanj 2021 07:26