StoryEditorOCM
Hrvatska‘vrludaju‘ cestama

Pijani policajac skrivio sudar, ovo je peti slučaj u dva mjeseca; Jedan u Kaštelima u škodi izazvao četverostruki sudar

Piše VIJESTI SD
1. srpnja 2024. - 19:43

Ovo je već  peti slučaj pijanog policijskog službenika zatečenog u prometu protekla dva mjeseca na hrvatskim cestama.

Najnoviji incident dogodio se u nedjelju na riječkoj zaobilaznici oko 4.45 sati ujutro, kad je prometnu nesreću izazvao 41-godišnji policajac pod utjecajem alkohola u tunelu Škurinje I.

“Krećući se u smjeru Diračja osobnim vozilom u jednom trenutku je izgubio nadzor i pritom se vozilo zarotiralo te udarilo u ivičnjak kolnika. Izmjerena mu je koncentracija alkohola od 1,77 promila. Riječ je o policijskom službeniku koji je izvan službe upravljao svojim osobnim vozilom, javlja Danica.hr.

Zbog izazivanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola, sankcionirat će se prema važećim zakonskim propisima. Također će protiv njega biti pokrenut disciplinski postupak zbog nedoličnog ponašanja izvan službe”, priopćili su iz policije jutros.

Četverostruki sudar

U subotu, 22. lipnja, oko 12 sati u Kaštel Štafiliću dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom i ozlijeđenim osobama u kojoj je došlo do sudara tri osobna vozila i autobusa.

Nesreću je skrivio policajac (22) izvan službe koji je upravljao škodom pod utjecajem alkohola od 1,20 promila.

Krivudao po cesti

U subotu, 15. lipnja, policija je otkrila krim-policajca koji je noć prije upravljao službenim policijskim automobilom i krivudao po cesti. Udaljen je iz službe i protiv njega se pokreće disciplinski postupak.

Postupali su po dojavi građanina oko 23 sata, o vozilu koje se kreće državnom cestom D-55 u smjeru Vinkovaca i pritom krivuda po cesti. Policijski službenici su u 23.16 sati u Ulici Ruđera Boškovića u Vinkovcima zaustavili to vozilo.

U petak, 31. svibnja, pijani policajac vozio je autocestom u suprotnom smjeru i udario u auto u kojem je bio mladi par! Potom je pobjegao s mjesta nesreće, ali kasnije je pronađen.

Sve se dogodilo na autocesti kod Rijeke. Policajac je udario u auto u kojem su bili mladić (23) i djevojka (22). Lakše su ozlijeđeni.

Izletio mu zeko

Javnost je pak ovih dana doznala i za prometnu nesreću iz travnja na području Valpova. Pijani policajac zabio se u automobil u kojem su bili muž, žena i dvoje djece. U policiji su nam potvrdili da je te noći oko 21.35 sati “došlo do takozvanog prometnog događaja na cesti”.

“Policijski službenik Policijske uprave osječko-baranjske se izvan službe u privatnom osobnom automobilu osječkih registracijskih oznaka kretao državnom cestom DC517 iz smjera Ivanovaca kada je na cestu pred vozilo istrčao zec”, objasnili su nam iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. srpanj 2024 19:52