StoryEditorOCM
Hrvatskasporne mjere

Peđa Grbin se ljuti: ‘Uskoro ću postati tata, a ne smijem na porod. Ministre Beroš, promijenite to!‘... Mnogi su podržali šefa SDP-a, ali neki su ga i napali

Piše PSD
6. travnja 2021. - 16:41

 - Vjerujem da svi koji me pratite znate da ću uskoro, za malo više od dva mjeseca postati tata. I kao i većini budućih očeva, želja mi je biti pratnja svojoj supruzi na porodu – započeo je svoj status na Facebooku predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

No, kako stvari stoje, kaže on, to neće biti moguće, jer su gotovo sve bolnice u Hrvatskoj, pod izlikom da se radi o epidemiološkim mjerama, zabranile pratnju na porodima.

 - Time se, s jedne strane, rodiljama onemogućuje da u trenutku poroda budu u pratnji osoba koje bi im trebale pružati podršku, a istovremeno i njihovim partnerima/icama da prisustvuju tako posebnom trenutku kao što je rođenje djeteta.

Zato koristim ovaj medij da apeliram na ministra Vili Beroš i Vlada Republike Hrvatske da promjene politiku bolnica koje onemogućuju pratnju na porodu! – zatražio je SDP-ovac

Tumači kako se pratnja  može osigurati i na način da se poštuju epidemiološke mjere: od propisivanja zaštitnih uvjeta do obveznog testiranja ili drugog načina kojim se može utvrditi da pratnja ne predstavlja rizik za širenje zaraze, postoje načini da se ona osigura, a da se istovremeno ne ugrožava zdravlje rodilja, djeteta i zdravstvenih radnika.

„Jedino što je za to potrebno je malo – volje, zato apeliram na ministra i Vladu da tu volju pokažu! – zavapio je budući tata.

Mnogi su se ispod posta složili s Grbinom, smatraju kako je važno da rodilja nije sama, no još je više onih koji negoduju.

„Ajde apeliraj da i mi koji imamo onkološke bolesnike, a cijepljeni smo možemo u posjete – napisala je jedna od pratiteljica, dodavši kako se onda prema svima trebaju primjenjivati ista pravila.     

„Ma da to je u Hrvatskoj gorući i najveći problem. Hoće li tate moć gledat dok se mame porađaju. To što je država razorena korupcijom i pljačkom, što standard pada iz dana u dan, što je sudstvo, policija i tužilaštvo najkorumpiranije u EU, to što ni poslije godinu u obnovi porušenog Zagreba sa mjesta niste makli, a o Petrinji da se ne pričam i naposlijetku što ste državu zarobili stranački i podredili vašim privilegijama i interesima, to baš i nije neki problem – naljutio se drugi Grbinov pratitelj na Facebooku.

Grbin se sa svojom djevojkom Altanom, koja je medicinska sestra, vjenčao 2017. godine. Supruga je radila u pulskoj Općoj bolnici te potom KBC-u Zagreb.

- Na Ustavni sud (čl. 17.)!!! Sve najbolje bebi i mami i ako ne uspije - savjetovao mu je prof. dr. Branko Smerdel.  

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2023 16:37