StoryEditorOCM
HrvatskaNASTAVILA OŠTRO

Orešković o Triljaninu Šipiću: Primjer je uhljeba u ovoj državi, potkapacitirani ministar, ne zna složiti tri rečenice

Piše vijesti sd
19. rujna 2024. - 09:55

Saborska zastupnica Dalija Orešković bila je gošća Novog dana na N1 televiziji. Na saborskom Aktualcu Orešković je u srijedu imala oštru raspravu s ministrom demografije Ivanom Šipićem koji joj je na kraju svega poručio da je ona uvreda prema ženama. Orešković mu je prije toga rekla da je on najslabija karika u Vladi. 

“Pitanje je srž teme kojom bi se njegovo ministarstvo trebalo baviti. RH kaže da je to prioritetno nacionalno pitanje. Onda trebamo vidjeti što je glavni problem demografskog sloma u RH. Istraživanja pokazuju da je glavni uzrok iseljavanja, pogotovo mladih, korupcija, nepotizam i uhljebljivanje podobnih stranačkih ljudi. Pa je logika da bi borba protiv korupcije trebala biti najsnažnija demografska mjera”, objašnjava Orešković što je mislila kada je poručila ministru da je najslabija karika.

“Šipić danas sjedi u Vladi HDZ-a, ali kao član DP-a, koji je bio opoziciji i vrlo kritički nastrojen prema HDZ-u, to je stranka koja je protiv Plenkovića podnosila kaznene prijave…”, nastavlja.

image
Tomislav Kristo/Cropix

Orešković ponavlja i da je Šipić “hodajući paradoks”.

“Izbornom prijevarom je sastavio vlast. Prema politici kojom su napadali vlast se nisu trebali s njima primiti u kolo. Ta strategija koju bi njegovo ministarstvo trebalo provoditi sadrži ciljeve suprotne ideološkim postavkama DP-a. Bivši članovi DP-a su bili suzdržani kad se ta strategija usvajala. Kako ćete očekivati da ministar čija je stranka protiv stranih radnika voditi računa o tome da se oni integriraju, a to je jedan od ciljeva te strategije. Još očitiji primjer je to što se u Strategiji govori o ravnopravnom angažmanu žena na tržištu rada. Sjetimo se koje su mjere DP-ovci zastupali. I najvažnije, to ministarstvo nije postojalo, osnovano je samo zato da bi DP dobio resor, da bi on dobio fotelju i smatram da je on primjer uhljeba u ovoj državi”, govori Orešković na N1.

“Mislim da je dokazao poantu koju sam htjela isprovocirati, a to je da je riječ o potkapacitiranom ministru koji je tu da bude sluganska poluga HDZ-ovoj mašineriji. On ne može sastaviti tri suvisle rečenice niti se odlučiti kojem će se zadatku prvom posvetiti. On se žalio jer ga nitko iz opozicije nije pitao jesu li ga dobro smjestili. Mislim da se prilično osramotio jer je pokazao da on njegovog ministrovanja Hrvatska neće imati nikakve koristi, odnosno imat će onoliko koristi koliko je EU imao od Dubravke Šuice”

image

 

 

Vojko Basic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 09:56