StoryEditorOCM
Hrvatskapa dokle više?

Obitelj pokojnog Gorana Šarića (41) zgrožena Banožićevim petljanjem: ‘Prevršio je svaku mjeru!‘

Piše Nikola Patković/JL
20. svibnja 2024. - 18:51

Obitelj Gorana Šarića, 41-godišnjaka koji je smrtno stradao 11. studenoga prošle godine nakon što je u njegov kombi svojim terencem udario tadašnji ministar obrane Mario Banožić, zgrožena je njegovim medijskim istupom i izjavama koje je dao o okolnostima nesreće sa smrtnom posljedicom za koju je optužen i prijeti mu osam godina zatvora.

- Mogu samo reći da je to što je rekao sramotno i da je prevršio svaku mjeru tim izjavama, ali zasad nećemo detaljnije izlaziti u javnost, već ćemo se o svemu konzultirati s našim odvjetnikom i tu situaciju rješavati na sudu - rekao nam je član obitelji pokojnog Gorana, a isto nam je potvrdio i odvjetnik obitelji Hrvoje Šutalo.

Obitelj je zgrožena

- Obitelj je zgrožena ovim istupom i izjavama, ali još uvijek nisu spremni istupiti javno i reći sve što misle o ovom slučaju i izjavama bivšeg ministra. Vidite da ni dosad obitelj nije željela javno istupati, poštujući pravo svakoga da se obrani na sudu, ali nakon ovakvog istupa ponovno ćemo razmotriti situaciju i odlučiti se za daljnje korake - rekao nam je Hrvoje Šutalo, odvjetnik iz Vinkovaca, kojeg je obitelj Šarić izabrala da ih zastupa u ovom predmetu.

Podsjetimo, Banožić je u prvom medijskom istupu za RTL o okolnostima nesreće koja je zavila u crno obitelj Šarić, a njega poslala u političku ropotarnicu povijesti, optužio poginulog Šarića da je nesreću zapravo izazvao on tako što je prešao svojim vozilom u Banožićevu voznu traku, odnosno da bivši ministar uz sve pokušaje nije mogao izbjeći sudar, piše Jutarnji list. 

image

Banožić

Međutim, Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima, koje je protiv Banožića podiglo optužnicu za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, tvrdi suprotno.

‘‘Okrivljeniku se stavlja na teret da je vozio neprilagođenom brzinom i da je započeo pretjecanje skupa vozila (tegljač s priključnim vozilom) odnosno prešao vozilom na lijevu stranu kolnika namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera iako je bila smanjena vidljivosti zbog magle i smanjena preglednost zbog tog skupa vozila koje se kretalo ispred njega u istom smjeru. Tereti ga se da je započeo pretjecanje iako prometna traka nije bila slobodna na dovoljnoj udaljenosti kako bi mogao sigurno izvesti pretjecanje uzimajući u obzir brzinu kretanja svog vozila i vozila koje je pretjecao. Okrivljenik je, tereti ga se, uslijed opisanog, na lijevoj prometnoj traci prednjim dijelom svog vozila udario u prednji lijevi dio teretnog vozila koje se kretalo iz suprotnog smjera pri čemu je 41-godišnji vozač tog vozila preminuo na mjestu nesreće zbog zadobivenih višestrukih ozljeda", naveli su iz ODO-a u Vinkovcima u svom priopćenju.

image
cropix

Promijenili se zakoni fizike

Mještani Privlake iz koje je Šarić podrijetlom i gdje mu žive majka i brat sa svojom obitelji nisu bilo voljni s nama razgovarati.

- Obitelj je rekla da neće davati izjave za medije pa nećemo ni mi, jer nam je Goran bio prijatelj. Vidio sam sinoć njegova brata, koji je bio ljut kada je čuo što je Banožić izjavio - rekao nam je jedan mještanin Privlake. Prošetali smo i Vinkovcima kako bi od Banožićevih sugrađana čuli što misle o njegovoj strani ove tragedije.

- Pročitao sam što je rekao i mogu samo reći da su se izgleda promijenili zakoni fizike, ali nam to nitko dosad nije prijavio. Sada smo i to doznali. Nevjerojatno je da netko tako nešto izjavi pokraj svih onih slika i snimaka koje smo vidjeli. Gadljivo je to - rekao nam je Drago iz Vinkovaca, a njegov sugrađanin Stanko dodao je da se nesreća u prometu može dogoditi svakome.

- Jedan trenutak nepažnje dovoljan je da se to pretvori u tragediju, ali zato imamo sudove da se na njima utvrdi tko je za što odgovoran. Doduše, nismo jednom imali slučajeve u kojima se pojedinici uz dobrog odvjetnika izvuku, čak i pored dokaza koji su usmjereni protiv njih. Ne kažem da je to ovakav slučaj. Vidjet ćemo kako će se sve rasplesti - rekao je Stanko.

image

Mario Banožić i mjesto nesreće

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. svibanj 2024 17:24