StoryEditorOCM
Hrvatskanasilni dječak

Nastavak mučnog slučaja: više od stotinu djece danas nije u školi, roditelji povlače još jedan potez: ‘Pomozite mu!‘

Piše Lada Novak Starčević/JL
7. listopada 2024. - 09:46
Prosvjed roditelja s čijom djecom je u razred počeo ići učenik koji je izbačen iz OŠ Miroslava Krleže zbog neprimjerenog ponašanja, a u novoj skoli je prema riječima roditelja nastavio s istim ponašanjem. Roditelji su najavili da neće slati svoju djecu u školu u znak protestaRanko Šuvar/Cropix

Nakon što u petak roditelji jednog razreda nisu pustili djecu na nastavu tako prosvjedujući što je u njega bez najave upisan dječak zbog kojeg se u prošloj školi ispisao cijeli razred, danas je i većina ostalih učenika škole ostala kod kuće. Radi se o stotinama učenika, piše Jutarnji.

"Na žalost, kako smo i očekivali, sustav i sve institucije koje su odgovorne za zaštitu svakog djeteta kao i rješavanja ove vrlo neugodne i mučne situacije nisu odradili apsolutno ništa, primorani smo boriti se dalje za prava naše djece", piše u jučerašnjem priopćenju roditelja, koji su angažirali i odvjetnike.

image
Ranko Šuvar/Cropix

Dodali su da im solidarnost drugih roditelja u školi, koja je jedna od najvećih u Hrvatskoj, daje snagu da ne odustanu i da napokon svi koji trebaju shvate da su na istoj strani i s jednim naumom, a to je da se hitno pomogne dotičnom dječaku, a djecu zaštiti u vidu nesmetanog školovanja.

Pokušali smo dobiti ravnatelja škole za komentar o tome kako se danas provodi nastava, ali se jutros nitko nije javljao na niti jedan broj u školi, piše Jutarnji.

image
Ranko Suvar/Cropix

Kako doznajemo, u 18.45 sati u ponedjeljak roditelji se planiraju okupiti u školi i može im se pridružiti tko god želi kako bi im dao podršku, a u 19 sati je sazvano Vijeće roditelja.

Podsjetimo, nakon što je Jutarnji list prvi otkrio šokantan slučaju bullyinga u osnovnoj školi u ožujku, koji mjesecima nitko od nadležnih nije rješavao, tek na prvi dan nastave održan je hitni sastanak u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i mladih s predstavnicima Gradskog ureda, AZOO-a, ravnateljicom škole i roditeljima dječaka gdje je odlučeno da će on biti prebačen u drugu školu. Dečak je mjesecima zlostavljao vršnjake u razredu, desetero njih je završilo kod psihologa, a učiteljica je otišla na bolovanje. I pedagog iz te škole dao otkaz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. listopad 2024 09:47