StoryEditorOCM
HrvatskaDP-ovac u akciji

Ministar poljoprivrede Josip Dabro čitav dan žeo pšenicu, nije mu bilo vruće: ‘Lijepo je vidjeti rodna polja‘

Piše Stanislav Soldo
22. lipnja 2024. - 20:05

 Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i ribarstva, Josip Dabro sudjelovao je u žetvi pšenice u Bošnjacima u Vukovarsko – srijemskoj županiji. Prilikom posjeta upoznao se s procesom žetve i dorade sjemena žitarica i mahunarki, kao i s mehanizacijom na polju. Kroz cijeli proces proveo ga je voditelj proizvodnje gospodin Milan Drobac iz tvrtke Meretine d.o.o. iz Bošnjaka, koja se bavi poljoprivrednom proizvodnjom, odnosno uzgojem žitarica, mahunarki i uljanog sjemena. Ministar je također obišao polja soje i šećerne repe.

image

Pšenica je zrela za žetvu

- Lijepo je vidjeti rodna polja i žetvu, posebno u društvu naših vrijednih poljoprivrednika za koje držim da imaju i volje i znanja da zajedničkim snagama revitaliziramo našu proizvodnju i da ovakvih dobrih primjera vidimo sve više na razini cijele države. Mi, kao Ministarstvo, trebamo biti u službi poljoprivrede i u kontinuiranom dijalogu s predstavnicima poljoprivrednih proizvođača. Vjerujem da upravo izlascima na teren možemo brže uspostaviti konstruktivan dijalog te iznaći kvalitetna rješenja za najveće dobro svih sudionika u sektoru, kazao je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Dabro.

Ministar Dabro je nakon cijelog radnog dana na polju, u društvu djelatnika koji rade žetvu, naglasio kako je njegov osobni cilj, kao ministra, opstanak, očuvanje, obnova i širenje našeg gospodarstva te jačanje sektora.

Naglasio je, između ostalog, kako će nastojati, što je više moguće, obilaziti ljude koji rade u sektoru poljoprivredne proizvodnje, razgovarati s njima osobno na terenu i uvidjeti koji su problemi s kojima se suočavaju jer tako ćemo brže osmisliti optimalna rješenja. Potrebna nam je suradnja i poticanje proizvodnje, zaključio je Dabro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2024 20:07