StoryEditor
Hrvatskavodovod-kanalizacija

JASPERS odobrio 881 milijun kuna za Aglomeraciju Dubrovnik

Piše PSD
25. studenog 2020. - 15:50
Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda UPOV Petka

Projekt Aglomeracije Dubrovnik „Razvoj vodno-komunalne infrastrukture“ dobio je „zeleno svjetlo“ JASPERS-a, odnosno pozitivno mišljenje Independent Quality Review-a. Nakon dugotrajnog postupka uspješno je završen težak i opsežan posao u kojem su sudjelovali Vodovod Dubrovnik, Upravni odjel za europske fondove i međunarodnu suradnju Grada Dubrovnika, i Hrvatske vode. Slijedi potpisivanje ugovora, čime će započeti najveći infrastrukturni zahvat u vodoopskrbni i kanalizacijski sustav Dubrovnika u njegovoj povijesti, uz osigurana bespovratna sredstva iz fondova Europske unije.

Ukupna vrijednost projekta „Aglomeracije“ iznosi 881.208.682,00 kune, a njegova provedba, između ostalog, obuhvaća izgradnju novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda UPOV Petka te izgradnju cjelokupne nedostajuće kanalizacijske i vodoopskrbne mreže na području cijeloga grada Dubrovnika.

Projektom su obuhvaćena ulaganja u sustav javne vodoopskrbe u naseljima Dubrovnik, Zaton – Orašac i Moševići – Visočani te sustav javne odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u naseljima Bosanka, Čajkovica, Čajkovići, Donje Obuljeno, Dubrovnik, Gorenje Obuljeno, Knežica, Komolac, Lozica, Mokošica, Nova Mokošica, Osojnik, Petrovo Selo, Pobrežje, Prijevor, Rožat, Sustjepan i Šumet.

Milijardu kuna iz EU fondova

Ovim projektom rješavamo veliki problem i činjenicu da sedamdeset posto objekata u Dubrovniku nije imalo priključak na kanalizaciju - kazao je dubrovački gradonačelnik Mato Franković, naglašavajući i da je ovim projektom Grad Dubrovnik osigurao više od milijardu kuna iz europskih fondova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. siječanj 2021 09:18