StoryEditorOCM
Hrvatskaapel heroja

HGSS-ovci trebaju pomoć, u problemima su, još u svibnju obratili su se Vladi: ‘Više ih je i rješivi su, ali...‘

Piše VIJESTI SD
24. kolovoza 2023. - 22:48

Pravnik. Matematičar. Informatičar. Student. Informatičar. Građevinac, a svi zajedno su HGSS. Samo u ovoj godini iza njih je više od 500 akcija. Na moru, u zraku, na planini, danju i noću – mjesto i vrijeme ne biraju. Kad nekome treba pomoć, u svega nekoliko minuta, na njih se može računati.

U očima nacije heroji, ali i oni, kažu, imaju svojih problema, prenosi Dnevnik.hr.

Više ih je i rješivi su, ali institucije se, poručuju, moraju pokrenuti. Na adresu MUP-a, pod čijom su kapom, prijedloge za izmjenu zakona, poslali su još u svibnju.

Traže da se zakonski uredi odnos poslodavca prema HGSS-ovcima. Kažu, za obuke uzimaju godišnji odmor, a ne gledaju ni svi poslodavci blagonaklono na njihove odlaske u akcije.

"Naša je moralna obveza spasiti taj ljudski život, pod svaku cijenu. I mi se želim boriti da mi i pravno riješimo taj problem financiranja, da sve naše lokalne stanice imaju adekvatnu opremljenost, adekvantnu infrastrukturu, bazu iz koje djeluju, zato što u prosjeku imamo 15-ak akcija tjedno, i više od tisuću akcija na godišnjoj razini", opisao je dopročelnik HGSS-a Marko Rakovac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2024 07:34