StoryEditorOCM
HrvatskaSpremni za more

Česi već planiraju invaziju na Jadran: prepoznatljivi ‘žuti vlak‘ i ovog će ljeta biti u pogonu, ove sezone ide sve do Splita! To nije jedina novost

Piše Dora Koretić/JL
2. veljače 2021. - 12:53
Prvi vlak česke kompanije Regiojet na liniji Prag - Rijeka koja je oformljena prvenstveno zbog prijevoza českih turista na jadransku obaluBoris Kovačev/Cropix

Nakon što su prošle godine iz Češke za Jadran prevezeli preko 60 tisuća turista, Česi i ove godine pokreću njihov poznati "žuti vlak", s time da će ove godine, najavili su iz tvrtke RegioJet, vlak osim za Rijeku voziti i za Split, piše Jutarnji.

Prva veza između Praga i Hrvatske bit će uspostavljena 28. svibnja, a vozit će na trasi Prag - Brno - Bratislava - Budimpešta - Zagreb - Rijeka/Split, a dalje će putnike, kao i lani, Jadranom razvoziti autobusi koji će ih dočekati na željezničkim kolodvorima.

Osim veze prema Splitu, iz tvrtke najavljuju još jednu novost - autobusne veze s Kotorom u Crnoj gori te Neumom u Bosni i Hercegovini, s time da bi cijene i ove godine trebale ostati na istoj razini kao lani.

To konkretno znači da će najjeftini...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 01:47