StoryEditorOCM
HrvatskaNakon Splita

Alen Islamović kaže da prima užasne prijetnje nakon splitskog koncerta: ‘Ja sam samo Bregovićev zaposlenik‘

Piše Vijesti SD
1. rujna 2024. - 23:26

Nakon što je na koncertu u Splitu Alen Islamović s grupom Bijelo dugme otpjevao pjesmu "Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo" dok ga je publika u glas pratila, Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara podnijela je prijavu protiv organizatora te traže da se Islamović proglasi nepoželjnom osobom u Hrvatskoj, piše klix.ba.

O svemu se oglasio i pjevač za Klix.ba koji kaže kako im nije bila namjera nikoga uvrijediti ni provocirati.

"Nije nam bila namjera nekog provocirati, ali međutim napali su pogrešnu kuću i prijete sa svih strana, a ja sam samo radnik pjevač u firmi ‘Bijelo dugme‘ koje je vlasnik gospodin Goran Bregović. Ja uzimam posao ili odbijam 50 koncerata i pjevanje pjesama Bijelog dugmeta", kazao je Islamović za Klix.ba.

Osvrnuo se i na zastave Jugoslavije koje su se prikazivale na ekranu dok je pjevao spomenutu pjesmu.

"Šta iza mene vijori i kakve aplikacije se dešavaju ne znam, to je slagala firma iz Zagreba, a repertoar smo svirali po Hrvatskoj sa orkestrom za svadbe i sahrane i to 7-9 koncerata prije šest ili sedam godina. Čak i Pulska arena je bila u tom opusu pa i ta pjesma ‘Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo‘. Danas po meni to je rock parodija na stara vremena", dodao je.

Nakon što je u medijima objavljena vijest da Udruga traži da se Islamović proglasi nepoželjnom osobom u Hrvatskoj, gdje s porodicom živi godinama, pjevač nam kaže da dobiva užasne prijetnje.

"Prijetnje prelaze svaki ukus ljudskosti, unose nemire u moju porodicu. Prava adresa da tražite objašnjenje je Goran Bregović i normalno svi oni koji su bili u Splitu njih 12-15.000 na koncertu. Prijetnje i psovke i nacionalne i šovinističke, preko portala nisu put ali ipak ja ih skupljam neka se nađu ne dao Bog ako se šta desi", zaključio je Islamović za klix.ba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:56