stdClass Object ( [id] => 1374065 [title] => Uhićeni Kaštelanin Ajkula dio je Petrakove bande! I on je ‘pao‘ zbog kriptiranih poruka, doznajemo kako su bili povezani [alias] => uhiceni-kastelanin-ajkula-dio-je-petrakove-bande-i-on-je-pao-zbog-kriptiranih-poruka-doznajemo-kako-su-bili-povezani [catid] => 243 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Trojica osumnjičenih za sudjelovanje u zločinačkom udruženju nad kojim se danas finiširalo kriminalističko istraživanje te su dvojica i uhićena – treći je od ranije iza rešetaka – dio su sve kompleksnije organizacije 44-godišnjeg zagrebačkog poduzetnika Nenada Petraka!

Doznajemo iz pouzdanih izvora kako je dio Petrakove bande, odnosno njeno ‘njemačko krilo‘, bio Krešo Svalina (44) zvani Ajkula koji je operirao na sjeveru te države, na području Hamburga.

---

---

To se odvijalo između 2018. i 2020. godine, kažu nam istražitelji bliski istrazi, u vrijeme kada su obojica boravila na tom području.

Petrak se tada navodno bavio preprodajom nekretnina, a Svalinu i bossa istražitelji su povezali, kao uostalom i gotovo cjelokupnu, vrlo brojnu kriminalnu organizaciju, tako što su prisluškivali njihove razgovore odnosno dekriptirali SKY ECC aplikaciju koju su članovi prvenstveno koristili za komunikaciju i dogovore.

U akciji USKOK-a u Splitu uhićen Krešo Ajkula: poznat po švercu tura od 50 kilograma kokaina i utaji milijunskog poreza

Kao drugi sigurnosni krug su koristili brojne nadimke i kodna imena pa je tako potrajala identifikacija svih članova – kako se koji dio otkrivao, tako se istraga protiv Petraka i ostalih širila, a vjerojatno još nije sve niti otkriveno.

Zanimljivo, braniteljski tim je do sada u nekoliko navrata pokušao osporiti legalnost ovakvih dokaza, dakle da se preko šifriranih poruka utvrđuju planovi i identiteti sugovornika, što u kombinaciji sa stvarnim stanjem na terenu predstavlja moćan argument tužiteljstva.

Uzalud! Gotovo uvijek, barem do sada, sudovi su prihvaćali ovako prikupljene dokaze kao zakonite i legitimne, što će predstavljati dodatni problem za sve osumnjičene u ovoj ‘hobotnici‘.

Petrakova grupa u panici, sud odlučio da su probijeni kodirani razgovori zakonit dokaz! Saznali smo sve detalje

Dekodirani razgovori članova narko hobotnice: ‘Policija mi je izbila 10 milijuna €‘; ‘Lipi, reci ženi da ne priča...‘

Petrakova narko skupina pala zahvaljujući probijanju kodiranih razgovora, jesu li dokazi zakoniti? Pitali smo stručnjake

---

image

Uhićenje Nenada Petraka u Turskoj

---

Odnedavno je inače splitski USKOK preuzeo vođenje postupka protiv Nenada Petraka te članova njegove ekipe Ante Varnice (45) i Jerka Radića (43), ali i Alena Radića (22), zbog pokušaja likvidacije Josipa Čubelića (36) zvanog Čuba na splitskim Skalicama u travnju prošle godine.

Iako se tijekom istrage policije i Županijskog državnog odvjetništva sumnjalo da je do zločina došlo iz nekakvih niskih pobuda, bilo da je bila riječ o ranijem sukobu, tučnjavi, bilo da je u sve umiješana zgodna crnka, nakon ovakvog razvoja događaja USKOK je i službeno objavio za što se tereti četvorka. Pokušaj ubojstva je ostao, ali u sastavu zločinačkog udruženja, koje je imalo za cilj ‘eliminaciju suprotstavljenih grupacija‘.

Tako barem smatraju na USKOK-u, pa su Petrak, Varnica i Radić stariji osumnjičeni za zajedničko djelovanje ‘radi kontinuirane nabave i krijumčarenja brodovima velikih količina kokaina iz Južne Amerike, Afrike i Španjolske te prodaje droge na području Europske unije.

Osim toga je Petrak povezao drugookrivljenog i trećeokrivljenog radi kontinuirane nabave i prodaje marihuane i hašiša na području Europske unije, pri čemu je trećeokrivljeni u njihovo zajedničko djelovanje povezao i Alena Radića radi prodaje tih droga u Hrvatskoj‘.

Dio su splitske krim scene 25 godina, sa članovima ove obitelji nije se pametno igrati. Evo velike priče o klanu Radić

Opaka poruka: polili gorivom Yamahu Alena Radića i majčin auto. Spominju se poznata imena splitskog asfalta, evo detalja 

Zašto je USKOK preuzeo pucnjavu u Splitu? Čubu su gađali u prsa, Petraku, Radićima i Varnici prijeti do 35 godina!

---

image

Nenad Petrak, Jerko Radić, Ante Varnica, Alen Radić

---

I onda ono najbitnije, da su ‘okrivljenici također, radi stjecanja prevlasti u prodaji droga nad drugim kriminalnim grupacijama na širem splitskom području, stvorili plan da s tom nakanom usmrte pripadnike suprotstavljenih grupacija‘. Tako su iskoristili činjenicu da je doista došlo do tučnjave u kojoj je mlađi Radić prošao lošije, i to čini se bez nekog posebnog razloga, u kojoj su ga napali i pretukli Čuba sa svojim kompanjonima Ivicom K. i Markom P., pa su ‘taj sukob iskoristili kao povod za realizaciju svog plana stjecanja prevlasti u prodaji droga‘, stoji u istražnom zahtjevu tužiteljstva.

To je samo dio kriminalnih aktivnosti bande koji je obuhvaćen samo jednim postupkom. Jer Petrakova kriminalna organizacija je ‘pala‘ nakon što je početkom listopada prošle godine krenuo pravi tsunami uhićenja članova zločinačke skupine: koordiniranom akcijom našeg PNUSKOK-a i Generalnog državnog odvjetništva Frankfurt na Majni SR Njemačke. Ukupno USKOK tereti, za sada, 18 članova bande za različite kriminalne aktivnosti, no glavni posao je bio uvoz droge iz Južne Amerike i plasman na europska tržišta.

Dio Petrakove skupine su bili i momci uhićeni na jedrilici u Atlantiku, gdje su ih španjolske vlasti zaskočile na moru s oko tonom kokaina izuzetne čistoće! Oni trenutno služe višegodišnje zatvorske kazne u Španjolskoj, a iza rešetaka ne namjerava previše vremena provesti Filip Romić (36) zvani Gotiva, još jedan član međunarodnog, a našeg, narkokartela. I njega su identificirali iz kriptirane komunikacije, no Romić izgleda nije bio najsretniji ponašanjem Petraka kojem je morao nadoknaditi drogu izgubljenu u policijskim akcijama po Starom kontinentu, jer toliko količinu narkotika, pogotovo marihuane i hašiša, se praktički svakodnevno transportiralo kamionima do odredišta.

Pao još jedan član zločinačke, završio je na Bilicama! Gotiva je naljutio Petraka, a na slobodi se očito previše opustio

Pokajnik iz Petrakovog narkokartela dao splitskom USKOK-u tešku municiju: priznao šverc iz Španjolske i ‘kupio‘ slobodu

---

image

Filip Romić, 36-godišnjak iz Požege, kojeg USKOK sumnjiči da je član Petrakove zločinačke grupe, a koji je bio uhićen u Sarajevu pa onda pušten na slobodu.

Facebook/
---
 

Nenad Petrak je zbog kontinuirane nabave i prodaje droge, kako smatra USKOK, na području Španjolske, Francuske, Njemačke, Italije, Crne Gore i Hrvatske, angažirao brojne osobe pa tako i Svalinu koji je pak osumnjičen kao dio kriminalne organizacije s Dominikom Dugandžićem (29) zvanim Dugi iz Kaštel Starog, odnosno Vedranom Perovićem (36) iz Kaštel Novog.

Svalina je ‘pao‘ još u svibnju 2022. godine u sastavu zločinačke organizacije koja se bavila dilanjem te nedozvoljenim posjedovanjem oružja i eksplozivnih tvari, da bi nakon nekog vremena u pritvoru bio pušten na slobodu, kao uostalom i njegovi posilni.

S njima su u toj organizaciji bile još najmanje tri nepoznate osobe, od kojih jedna iz Bosne i Hercegovine, jedna iz Nizozemske i jedna iz Italije. Preko posebno nabavljenih mobitela i kriptirane komunikacije putem internetskih aplikacija, Svalina je s osobom iz BiH dogovarao kontinuiranu nabavu točno određenih količina kokaina koje treba preuzeti od nepoznate osobe u Nizozemskoj te ga prevesti u Veliku Britaniju.

Potom je s osobom iz Nizozemske dogovarao preuzimanje te droge i njezinu prodaju osobi u Velikoj Britaniji, dok je s osobom iz Italije dogovarao preuzimanje novca u Italiji za prodaju te droge, kao i cijenu za kupnju novih količina kokaina, sve u svrhu njegove kontinuirane nabave, prijevoza i prodaje, naveo je USKOK.

Svalina je, kako bi realizirao ideju, zajedno s istom osobom iz Bosne i Hercegovine i Dugandžićem kupio kamion te su u kabini izradili posebni spremnik u kojem mogu po prijevozu krijumčariti do 50 kilograma droge, tvrdi USKOK. Dominik Dugandžić je uhićen u gradu Doveru u grofoviji Kent, u jugoistočnoj Engleskoj, krajem veljače ove godine, kada je došao iz francuske luke Calais. Britanski granični policajci zaustavili su ga u kamionu splitskih oznaka te su u kabini, u posebnom skrovištu ispod hladnjaka, pronašli dva paketa s oko dva kilograma kokaina 75-postotne čistoće.

Prilikom tih uhićenja nad Krešom Svalinom prije dvije godine nije bio određen istražni zatvor jer se već nalazio u njemu po drugom predmetu, točnije aferi “Složna braća”, u kojoj je razotkriven udruženi zločinački pothvat i utaja 51 milijun kuna poreza. Jedan od jačih ogranaka u navedenoj aferi je bio splitsko-kaštelanski kojem je pripadao i Krešo Svalina.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => povjerljivi izvori [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [extra_fields_search] => povjerljivi izvori 2 0 8097 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-03-20 20:05:44 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Mario Matana [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-03-20 20:44:21 [modified_by] => 264 [publish_up] => 2024-03-20 20:31:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 1 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 243 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz crne kronike. [menu-meta_keywords] => vijesti, crna kronika, nesreće, tragedije [secure] => 0 [page_title] => Crna kronika [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Uhićeni Kaštelanin Ajkula dio je Petrakove bande! I on je 'pao' zbog kriptiranih poruka, doznajemo kako su bili povezani page_title=Uhićeni Kaštelanin Ajkula dio je Petrakove bande! I on je 'pao' zbog kriptiranih poruka, doznajemo kako su bili povezani [metakey] => Nenad Petrak, krešo svalina, USKOK, zločinačko udruženje [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/03\/20\/26811856.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/20\/24684685.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/20\/26497026.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/20\/26099751.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/20\/26497026.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/20\/26166794.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["ilustracija\/Screenshot YouTube, Facebook","","","","","Facebook\/"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

I Kre\u0161o Ajkula (na fotografiji desno) bio je dio bande Nenada Petraka koju je razotkrilo dekriptiranje poruka<\/p>","

Nenad Petrak<\/p>","

Nenad Petrak, Jerko Radi\u0107, Ante Varnica, Alen Radi\u0107<\/p>","

Uhi\u0107enje Nenada Petraka u Turskoj<\/p>","

Nenad Petrak, Jerko Radi\u0107, Ante Varnica, Alen Radi\u0107<\/p>","

Filip Romi\u0107, 36-godi\u0161njak iz Po\u017eege, kojeg USKOK sumnji\u010di da je \u010dlan Petrakove zlo\u010dina\u010dke grupe, a koji je bio uhi\u0107en u Sarajevu pa onda pu\u0161ten na slobodu.<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"630x420","hd_26811856_1920.jpg":"1920x1080","k_26811856_1280.jpg":"1280x1280","k_26811856_1024.jpg":"1024x1024","k_26811856_640.jpg":"640x640","k_26811856_480.jpg":"480x480","k_26811856_340.jpg":"340x340","k_26811856_220.jpg":"220x220","o_26811856_1280.jpg":"1280x853","o_26811856_1024.jpg":"1024x682","o_26811856_640.jpg":"640x426","o_26811856_480.jpg":"480x320","o_26811856_340.jpg":"340x226","o_26811856_220.jpg":"220x146","h_26811856_1280.jpg":"1280x854","h_26811856_1024.jpg":"1024x683","h_26811856_640.jpg":"640x427","h_26811856_480.jpg":"480x320","h_26811856_340.jpg":"340x227","h_26811856_220.jpg":"220x147","pp_26811856_1280.jpg":"1280x1628","pp_26811856_1024.jpg":"1024x1303","pp_26811856_640.jpg":"640x814","pp_26811856_480.jpg":"480x611","pp_26811856_340.jpg":"340x432","pp_26811856_220.jpg":"220x280"},{"size0":"336x398","hd_24684685_1920.jpg":"1920x1080","k_24684685_1280.jpg":"1280x1280","k_24684685_1024.jpg":"1024x1024","k_24684685_640.jpg":"640x640","k_24684685_480.jpg":"480x480","k_24684685_340.jpg":"340x340","k_24684685_220.jpg":"220x220","o_24684685_1280.jpg":"1280x1516","o_24684685_1024.jpg":"1024x1212","o_24684685_640.jpg":"640x758","o_24684685_480.jpg":"480x568","o_24684685_340.jpg":"340x402","o_24684685_220.jpg":"220x260","h_24684685_1280.jpg":"1280x854","h_24684685_1024.jpg":"1024x683","h_24684685_640.jpg":"640x427","h_24684685_480.jpg":"480x320","h_24684685_340.jpg":"340x227","h_24684685_220.jpg":"220x147","pp_24684685_1280.jpg":"1280x1628","pp_24684685_1024.jpg":"1024x1303","pp_24684685_640.jpg":"640x814","pp_24684685_480.jpg":"480x611","pp_24684685_340.jpg":"340x432","pp_24684685_220.jpg":"220x280"},{"size0":"550x433","hd_26497026_1920.jpg":"1920x1080","k_26497026_1280.jpg":"1280x1280","k_26497026_1024.jpg":"1024x1024","k_26497026_640.jpg":"640x640","k_26497026_480.jpg":"480x480","k_26497026_340.jpg":"340x340","k_26497026_220.jpg":"220x220","o_26497026_1280.jpg":"1280x1007","o_26497026_1024.jpg":"1024x806","o_26497026_640.jpg":"640x503","o_26497026_480.jpg":"480x377","o_26497026_340.jpg":"340x267","o_26497026_220.jpg":"220x173","h_26497026_1280.jpg":"1280x854","h_26497026_1024.jpg":"1024x683","h_26497026_640.jpg":"640x427","h_26497026_480.jpg":"480x320","h_26497026_340.jpg":"340x227","h_26497026_220.jpg":"220x147","pp_26497026_1280.jpg":"1280x1628","pp_26497026_1024.jpg":"1024x1303","pp_26497026_640.jpg":"640x814","pp_26497026_480.jpg":"480x611","pp_26497026_340.jpg":"340x432","pp_26497026_220.jpg":"220x280"},{"size0":"849x479","hd_26099751_1920.jpg":"1920x1080","k_26099751_1280.jpg":"1280x1280","k_26099751_1024.jpg":"1024x1024","k_26099751_640.jpg":"640x640","k_26099751_480.jpg":"480x480","k_26099751_340.jpg":"340x340","k_26099751_220.jpg":"220x220","o_26099751_1280.jpg":"1280x722","o_26099751_1024.jpg":"1024x577","o_26099751_640.jpg":"640x361","o_26099751_480.jpg":"480x270","o_26099751_340.jpg":"340x191","o_26099751_220.jpg":"220x124","h_26099751_1280.jpg":"1280x854","h_26099751_1024.jpg":"1024x683","h_26099751_640.jpg":"640x427","h_26099751_480.jpg":"480x320","h_26099751_340.jpg":"340x227","h_26099751_220.jpg":"220x147","pp_26099751_1280.jpg":"1280x1628","pp_26099751_1024.jpg":"1024x1303","pp_26099751_640.jpg":"640x814","pp_26099751_480.jpg":"480x611","pp_26099751_340.jpg":"340x432","pp_26099751_220.jpg":"220x280"},{"size0":"550x433","hd_26497026_1920.jpg":"1920x1080","k_26497026_1280.jpg":"1280x1280","k_26497026_1024.jpg":"1024x1024","k_26497026_640.jpg":"640x640","k_26497026_480.jpg":"480x480","k_26497026_340.jpg":"340x340","k_26497026_220.jpg":"220x220","o_26497026_1280.jpg":"1280x1007","o_26497026_1024.jpg":"1024x806","o_26497026_640.jpg":"640x503","o_26497026_480.jpg":"480x377","o_26497026_340.jpg":"340x267","o_26497026_220.jpg":"220x173","h_26497026_1280.jpg":"1280x854","h_26497026_1024.jpg":"1024x683","h_26497026_640.jpg":"640x427","h_26497026_480.jpg":"480x320","h_26497026_340.jpg":"340x227","h_26497026_220.jpg":"220x147","pp_26497026_1280.jpg":"1280x1628","pp_26497026_1024.jpg":"1024x1303","pp_26497026_640.jpg":"640x814","pp_26497026_480.jpg":"480x611","pp_26497026_340.jpg":"340x432","pp_26497026_220.jpg":"220x280"},{"size0":"960x960","hd_26166794_1920.jpg":"1920x1080","k_26166794_1280.jpg":"1280x1280","k_26166794_1024.jpg":"1024x1024","k_26166794_640.jpg":"640x640","k_26166794_480.jpg":"480x480","k_26166794_340.jpg":"340x340","k_26166794_220.jpg":"220x220","o_26166794_1280.jpg":"1280x1280","o_26166794_1024.jpg":"1024x1024","o_26166794_640.jpg":"640x640","o_26166794_480.jpg":"480x480","o_26166794_340.jpg":"340x340","o_26166794_220.jpg":"220x220","h_26166794_1280.jpg":"1280x854","h_26166794_1024.jpg":"1024x683","h_26166794_640.jpg":"640x427","h_26166794_480.jpg":"480x320","h_26166794_340.jpg":"340x227","h_26166794_220.jpg":"220x147","pp_26166794_1280.jpg":"1280x1628","pp_26166794_1024.jpg":"1024x1303","pp_26166794_640.jpg":"640x814","pp_26166794_480.jpg":"480x611","pp_26166794_340.jpg":"340x432","pp_26166794_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Small","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"1","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38185314 Threads: 3 Questions: 7084990188 Slow queries: 3297489 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608020360 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 46 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) ) [link] => /vijesti/crna-kronika/uhiceni-kastelanin-ajkula-dio-je-petrakove-bande-i-on-je-pao-zbog-kriptiranih-poruka-doznajemo-kako-su-bili-povezani-1374065 [printLink] => /vijesti/crna-kronika/uhiceni-kastelanin-ajkula-dio-je-petrakove-bande-i-on-je-pao-zbog-kriptiranih-poruka-doznajemo-kako-su-bili-povezani-1374065?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 712399 [name] => Nenad Petrak [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-04-12 08:20:00 [main_article_id] => 0 [alias] => nenad-petrak [link] => /tag/nenad-petrak ) [1] => stdClass Object ( [id] => 677249 [name] => krešo svalina [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-05-11 20:43:52 [main_article_id] => 0 [alias] => kreso-svalina [link] => /tag/kreso-svalina ) [2] => stdClass Object ( [id] => 277686 [name] => USKOK [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => uskok [link] => /tag/uskok ) [3] => stdClass Object ( [id] => 354160 [name] => zločinačko udruženje [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zlocinacko-udruzenje [link] => /tag/zlocinacko-udruzenje ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => povjerljivi izvori [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [Important_article] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Uhićeni Kaštelanin Ajkula dio je Petrakove bande! I on je ‘pao‘ zbog kriptiranih poruka, doznajemo kako su bili povezani [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-12-10-33-54-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/20/26811856.jpg [galleryCount] => 6 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => ilustracija/Screenshot YouTube, Facebook [mainImageDesc] =>

I Krešo Ajkula (na fotografiji desno) bio je dio bande Nenada Petraka koju je razotkrilo dekriptiranje poruka

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/20/26811856.jpg [title] =>

I Krešo Ajkula (na fotografiji desno) bio je dio bande Nenada Petraka koju je razotkrilo dekriptiranje poruka

ilustracija/Screenshot YouTube, Facebook ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/20/24684685.jpg [title] =>

Nenad Petrak

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/20/26497026.jpg [title] =>

Nenad Petrak, Jerko Radić, Ante Varnica, Alen Radić

) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/20/26099751.jpg [title] =>

Uhićenje Nenada Petraka u Turskoj

) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/20/26497026.jpg [title] =>

Nenad Petrak, Jerko Radić, Ante Varnica, Alen Radić

) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/20/26166794.jpg [title] =>

Filip Romić, 36-godišnjak iz Požege, kojeg USKOK sumnjiči da je član Petrakove zločinačke grupe, a koji je bio uhićen u Sarajevu pa onda pušten na slobodu.

Facebook/ ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Trojica osumnjičenih za sudjelovanje u zločinačkom udruženju nad kojim se danas finiširalo kriminalističko istraživanje te su dvojica i uhićena – treći je od ranije iza rešetaka – dio su sve kompleksnije organizacije 44-godišnjeg zagrebačkog poduzetnika Nenada Petraka!

Doznajemo iz pouzdanih izvora kako je dio Petrakove bande, odnosno njeno ‘njemačko krilo‘, bio Krešo Svalina (44) zvani Ajkula koji je operirao na sjeveru te države, na području Hamburga.

---

---

To se odvijalo između 2018. i 2020. godine, kažu nam istražitelji bliski istrazi, u vrijeme kada su obojica boravila na tom području.

Petrak se tada navodno bavio preprodajom nekretnina, a Svalinu i bossa istražitelji su povezali, kao uostalom i gotovo cjelokupnu, vrlo brojnu kriminalnu organizaciju, tako što su prisluškivali njihove razgovore odnosno dekriptirali SKY ECC aplikaciju koju su članovi prvenstveno koristili za komunikaciju i dogovore.

U akciji USKOK-a u Splitu uhićen Krešo Ajkula: poznat po švercu tura od 50 kilograma kokaina i utaji milijunskog poreza

Kao drugi sigurnosni krug su koristili brojne nadimke i kodna imena pa je tako potrajala identifikacija svih članova – kako se koji dio otkrivao, tako se istraga protiv Petraka i ostalih širila, a vjerojatno još nije sve niti otkriveno.

Zanimljivo, braniteljski tim je do sada u nekoliko navrata pokušao osporiti legalnost ovakvih dokaza, dakle da se preko šifriranih poruka utvrđuju planovi i identiteti sugovornika, što u kombinaciji sa stvarnim stanjem na terenu predstavlja moćan argument tužiteljstva.

Uzalud! Gotovo uvijek, barem do sada, sudovi su prihvaćali ovako prikupljene dokaze kao zakonite i legitimne, što će predstavljati dodatni problem za sve osumnjičene u ovoj ‘hobotnici‘.

Petrakova grupa u panici, sud odlučio da su probijeni kodirani razgovori zakonit dokaz! Saznali smo sve detalje

Dekodirani razgovori članova narko hobotnice: ‘Policija mi je izbila 10 milijuna €‘; ‘Lipi, reci ženi da ne priča...‘

Petrakova narko skupina pala zahvaljujući probijanju kodiranih razgovora, jesu li dokazi zakoniti? Pitali smo stručnjake

---

image

Uhićenje Nenada Petraka u Turskoj

---

Odnedavno je inače splitski USKOK preuzeo vođenje postupka protiv Nenada Petraka te članova njegove ekipe Ante Varnice (45) i Jerka Radića (43), ali i Alena Radića (22), zbog pokušaja likvidacije Josipa Čubelića (36) zvanog Čuba na splitskim Skalicama u travnju prošle godine.

Iako se tijekom istrage policije i Županijskog državnog odvjetništva sumnjalo da je do zločina došlo iz nekakvih niskih pobuda, bilo da je bila riječ o ranijem sukobu, tučnjavi, bilo da je u sve umiješana zgodna crnka, nakon ovakvog razvoja događaja USKOK je i službeno objavio za što se tereti četvorka. Pokušaj ubojstva je ostao, ali u sastavu zločinačkog udruženja, koje je imalo za cilj ‘eliminaciju suprotstavljenih grupacija‘.

Tako barem smatraju na USKOK-u, pa su Petrak, Varnica i Radić stariji osumnjičeni za zajedničko djelovanje ‘radi kontinuirane nabave i krijumčarenja brodovima velikih količina kokaina iz Južne Amerike, Afrike i Španjolske te prodaje droge na području Europske unije.

Osim toga je Petrak povezao drugookrivljenog i trećeokrivljenog radi kontinuirane nabave i prodaje marihuane i hašiša na području Europske unije, pri čemu je trećeokrivljeni u njihovo zajedničko djelovanje povezao i Alena Radića radi prodaje tih droga u Hrvatskoj‘.

Dio su splitske krim scene 25 godina, sa članovima ove obitelji nije se pametno igrati. Evo velike priče o klanu Radić

Opaka poruka: polili gorivom Yamahu Alena Radića i majčin auto. Spominju se poznata imena splitskog asfalta, evo detalja 

Zašto je USKOK preuzeo pucnjavu u Splitu? Čubu su gađali u prsa, Petraku, Radićima i Varnici prijeti do 35 godina!

---

image

Nenad Petrak, Jerko Radić, Ante Varnica, Alen Radić

---

I onda ono najbitnije, da su ‘okrivljenici također, radi stjecanja prevlasti u prodaji droga nad drugim kriminalnim grupacijama na širem splitskom području, stvorili plan da s tom nakanom usmrte pripadnike suprotstavljenih grupacija‘. Tako su iskoristili činjenicu da je doista došlo do tučnjave u kojoj je mlađi Radić prošao lošije, i to čini se bez nekog posebnog razloga, u kojoj su ga napali i pretukli Čuba sa svojim kompanjonima Ivicom K. i Markom P., pa su ‘taj sukob iskoristili kao povod za realizaciju svog plana stjecanja prevlasti u prodaji droga‘, stoji u istražnom zahtjevu tužiteljstva.

To je samo dio kriminalnih aktivnosti bande koji je obuhvaćen samo jednim postupkom. Jer Petrakova kriminalna organizacija je ‘pala‘ nakon što je početkom listopada prošle godine krenuo pravi tsunami uhićenja članova zločinačke skupine: koordiniranom akcijom našeg PNUSKOK-a i Generalnog državnog odvjetništva Frankfurt na Majni SR Njemačke. Ukupno USKOK tereti, za sada, 18 članova bande za različite kriminalne aktivnosti, no glavni posao je bio uvoz droge iz Južne Amerike i plasman na europska tržišta.

Dio Petrakove skupine su bili i momci uhićeni na jedrilici u Atlantiku, gdje su ih španjolske vlasti zaskočile na moru s oko tonom kokaina izuzetne čistoće! Oni trenutno služe višegodišnje zatvorske kazne u Španjolskoj, a iza rešetaka ne namjerava previše vremena provesti Filip Romić (36) zvani Gotiva, još jedan član međunarodnog, a našeg, narkokartela. I njega su identificirali iz kriptirane komunikacije, no Romić izgleda nije bio najsretniji ponašanjem Petraka kojem je morao nadoknaditi drogu izgubljenu u policijskim akcijama po Starom kontinentu, jer toliko količinu narkotika, pogotovo marihuane i hašiša, se praktički svakodnevno transportiralo kamionima do odredišta.

Pao još jedan član zločinačke, završio je na Bilicama! Gotiva je naljutio Petraka, a na slobodi se očito previše opustio

Pokajnik iz Petrakovog narkokartela dao splitskom USKOK-u tešku municiju: priznao šverc iz Španjolske i ‘kupio‘ slobodu

---

image

Filip Romić, 36-godišnjak iz Požege, kojeg USKOK sumnjiči da je član Petrakove zločinačke grupe, a koji je bio uhićen u Sarajevu pa onda pušten na slobodu.

Facebook/
---
 

Nenad Petrak je zbog kontinuirane nabave i prodaje droge, kako smatra USKOK, na području Španjolske, Francuske, Njemačke, Italije, Crne Gore i Hrvatske, angažirao brojne osobe pa tako i Svalinu koji je pak osumnjičen kao dio kriminalne organizacije s Dominikom Dugandžićem (29) zvanim Dugi iz Kaštel Starog, odnosno Vedranom Perovićem (36) iz Kaštel Novog.

Svalina je ‘pao‘ još u svibnju 2022. godine u sastavu zločinačke organizacije koja se bavila dilanjem te nedozvoljenim posjedovanjem oružja i eksplozivnih tvari, da bi nakon nekog vremena u pritvoru bio pušten na slobodu, kao uostalom i njegovi posilni.

S njima su u toj organizaciji bile još najmanje tri nepoznate osobe, od kojih jedna iz Bosne i Hercegovine, jedna iz Nizozemske i jedna iz Italije. Preko posebno nabavljenih mobitela i kriptirane komunikacije putem internetskih aplikacija, Svalina je s osobom iz BiH dogovarao kontinuiranu nabavu točno određenih količina kokaina koje treba preuzeti od nepoznate osobe u Nizozemskoj te ga prevesti u Veliku Britaniju.

Potom je s osobom iz Nizozemske dogovarao preuzimanje te droge i njezinu prodaju osobi u Velikoj Britaniji, dok je s osobom iz Italije dogovarao preuzimanje novca u Italiji za prodaju te droge, kao i cijenu za kupnju novih količina kokaina, sve u svrhu njegove kontinuirane nabave, prijevoza i prodaje, naveo je USKOK.

Svalina je, kako bi realizirao ideju, zajedno s istom osobom iz Bosne i Hercegovine i Dugandžićem kupio kamion te su u kabini izradili posebni spremnik u kojem mogu po prijevozu krijumčariti do 50 kilograma droge, tvrdi USKOK. Dominik Dugandžić je uhićen u gradu Doveru u grofoviji Kent, u jugoistočnoj Engleskoj, krajem veljače ove godine, kada je došao iz francuske luke Calais. Britanski granični policajci zaustavili su ga u kamionu splitskih oznaka te su u kabini, u posebnom skrovištu ispod hladnjaka, pronašli dva paketa s oko dva kilograma kokaina 75-postotne čistoće.

Prilikom tih uhićenja nad Krešom Svalinom prije dvije godine nije bio određen istražni zatvor jer se već nalazio u njemu po drugom predmetu, točnije aferi “Složna braća”, u kojoj je razotkriven udruženi zločinački pothvat i utaja 51 milijun kuna poreza. Jedan od jačih ogranaka u navedenoj aferi je bio splitsko-kaštelanski kojem je pripadao i Krešo Svalina.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
ilustracija/Screenshot YouTube, Facebook Facebook/
ilustracija/Screenshot YouTube, Facebook

I Krešo Ajkula (na fotografiji desno) bio je dio bande Nenada Petraka koju je razotkrilo dekriptiranje poruka


Nenad Petrak


Nenad Petrak, Jerko Radić, Ante Varnica, Alen Radić


Uhićenje Nenada Petraka u Turskoj


Nenad Petrak, Jerko Radić, Ante Varnica, Alen Radić

Facebook/

Filip Romić, 36-godišnjak iz Požege, kojeg USKOK sumnjiči da je član Petrakove zločinačke grupe, a koji je bio uhićen u Sarajevu pa onda pušten na slobodu.

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/crna-kronika/uhiceni-kastelanin-ajkula-dio-je-petrakove-bande-i-on-je-pao-zbog-kriptiranih-poruka-doznajemo-kako-su-bili-povezani-1374065 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=1124872cd40fcf0cbba6e7484b91c495053a3577 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Uhi%C4%87eni+Ka%C5%A1telanin+Ajkula+dio+je+Petrakove+bande%21+I+on+je+%E2%80%98pao%E2%80%98+zbog+kriptiranih+poruka%2C+doznajemo+kako+su+bili+povezani&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fuhiceni-kastelanin-ajkula-dio-je-petrakove-bande-i-on-je-pao-zbog-kriptiranih-poruka-doznajemo-kako-su-bili-povezani-1374065 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fuhiceni-kastelanin-ajkula-dio-je-petrakove-bande-i-on-je-pao-zbog-kriptiranih-poruka-doznajemo-kako-su-bili-povezani-1374065 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => povjerljivi izvori [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) )
StoryEditorOCM
Crna kronikapovjerljivi izvori

Uhićeni Kaštelanin Ajkula dio je Petrakove bande! I on je ‘pao‘ zbog kriptiranih poruka, doznajemo kako su bili povezani

Piše Mario Matana
20. ožujka 2024. - 21:31
I Krešo Ajkula (na fotografiji desno) bio je dio bande Nenada Petraka koju je razotkrilo dekriptiranje porukailustracija/Screenshot YouTube, Facebook

Trojica osumnjičenih za sudjelovanje u zločinačkom udruženju nad kojim se danas finiširalo kriminalističko istraživanje te su dvojica i uhićena – treći je od ranije iza rešetaka – dio su sve kompleksnije organizacije 44-godišnjeg zagrebačkog poduzetnika Nenada Petraka!

Doznajemo iz pouzdanih izvora kako je dio Petrakove bande, odnosno njeno ‘njemačko krilo‘, bio Krešo Svalina (44) zvani Ajkula koji je operirao na sjeveru te države, na području Hamburga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 12:33