StoryEditorOCM
Crna kronikavelika tragedija

Uhićen mladić koji je kamionom pokosio djevojčicu: ‘Skretao je, nije pogledao i udario ju je dok je prelazila cestu‘

Piše JL
22. svibnja 2024. - 12:25

Policija se oglasila o jučerašnjoj tragediji u Dugom Selu gdje je mladić kamionom udario osmogodišnju djevojčicu koja je preminula.

- Jučer, 21. svibnja oko 12.05 sati u Rugvičkoj ulici u Dugom Selu, 27-godišnjak je upravljao teretnim automobilom marke Mercedes zagrebačkih registarskih oznaka te prilikom skretanja u desno na kolnik ulice II. savski odvojak, bez da se prije započinjanja navedene radnje uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili njihovu imovinu, ne vodeći pritom računa o smjeru i položaju svog vozila u odnosu na pješaka s njegove desne strane, kotačima vozila zahvatio je pješaka-dijete koje je pješice prelazilo kolnik navedenog odvojka u smjeru jugoistoka, pri tome dolazeći vozaču s njegove desne strane, krećući se prethodno nogostupom. U prometnoj nesreći dijete je smrtno stradalo.

Na mjestu događaja pod vodstvom zamjenika Općinskog kaznenog državnog odvjetništva u Zagrebu obavljen je očevid prometne nesreće, a promet Rugvičkom ulicom od I. savskog odvojka do II. savskog odvojka bio je obustavljen od 12.15 do 15.35 sati. Vozač teretnog automobila je uhićen te će nakon provedenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku dok će kaznena prijava protiv istog biti dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu, objavili su iz policije, prenosi Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. svibanj 2024 17:43