StoryEditorOCM
Crna kronika18 istraga

U dva dana ‘palo‘ pet dilera: policija oduzela veliku količinu kokaina, ecstasyja, hašiša...

Piše Vijesti SD
31. svibnja 2024. - 12:18

U protekla dva dana policijski službenici su oduzeli veće količine kokaina, ecstasya, hašiša i marihuane, a četiri osobe su spriječene u namjeri daljnje preprodaje droge. U protekla dva dana podneseno je čak pet kaznenih prijava zbog Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i Omogućavanje trošenja droga. 

U svibnju 2024. godine dovršeno je 18 istraživanja vezano uz zlouporabe droga, a od početka godine do danas podnesene su 72 kaznene prijave zbog Nedozvoljene proizvodnje i prometa drogama.

image
Pu Sd/

Zajedničkim radom policijskih službenika dovršeno je još jedno kvalitetno kriminalističko istraživanje vezano uz suzbijanje zlouporabe droga tijekom kojega je pronađena veća količina droga. Naime, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom provedeno zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Policijski službenici su temeljem naloga suda obavili pretragu osobnog vozila, te stana i drugih prostorija koje koristi na splitskom području. Pretragom je pronađeno i od njega oduzeto ukupno:

- 795.8 grama droge kokain,

- 501,4 gram droge hašiš

- 2190 tableta droge ecstasy.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv 25-godišnjaka je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, te je sinoć predan policijskom pritvorskom nadzorniku.

Trogir: pronađen amfetamin i marihuana

Dovršeno je kriminalističko istraživanje vezano uz još jedno kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama provedeno nad 40-godišnjakinjom. Obavljenom pretragom doma i osobnog vozila, temeljem naloga suda, na kaštelanskom području pronađena su i od nje oduzeta 53 grama droge marihuane i 29,3 grama droge amfetamin, te je protiv 40-godišnjakinje podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 09:18