StoryEditorOCM
Crna kronikatraje očevid

Novi detalji o strašnoj tragediji u Slavoniji; Dječak (12) se utopio u poznatom aquaparku: ‘Bio je na ekskurziji‘

Piše Vijesti sd
18. srpnja 2024. - 18:11

Policija je objavila kako je danas u 12.33 sati Operativno komunikacijski centar PU požeško-slavonske zaprimio dojavu da je u mjestu Velika na bazenima došlo do utapanja djeteta.

Na mjestu događaja je ekipa Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije reanimirala dijete, ali je nakon pokušaja reanimacije nažalost konstatirana smrt. Nakon utvrđivanja svih okolnosti navedenog događaja bit će podneseno posebno izvješće nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu. Kako neslužbeno doznaje lokalni portal Pozeski.hr, dječak koji je stradao je 2011. godište.

Kako navode sugovornici tog portala, on je došao na ekskurziju, a pola sata nakon što je došao, utopio se. Spasioci su ga pokušavali sat vremena oživjeti, ali mu na žalost nije bilo spasa.

Tijekom poslijepodneva stigla je i reakcija vlasnika javnog bazenskog kupališta VINOTA d.o.o. 

"Povodom tragičnog događaja koji se dogodio 18. srpnja 2024. godine u našem bazenskom kompleksu u mjestu Velika kod Požege, duboko žalimo zbog gubitka života dvanaestogodišnjeg dječaka. Izražavamo iskrenu sućut obitelji preminulog, njegovim prijateljima i svima pogođenima ovom nesrećom. Svjesni smo da je ovaj tragični događaj uznemirio javnost i želimo potvrditi našu punu spremnost na suradnju s nadležnim tijelima u cilju utvrđivanja svih okolnosti koje su dovele do ove tragedije. Osiguranje sigurnosti svih naših posjetitelja uvijek nam je na prvom mjestu i poduzimamo sve potrebne mjere kako bismo održali najviše standarde sigurnosti i kvalitete. Kontinuirano prilagođavamo i unapređujemo sve naše procese kako bi osigurali maksimalnu sigurnost i udobnost naših posjetitelja. Unatoč našim naporima te dugotrajnoj reanimaciji, nažalost, nije bilo moguće spasiti dječakov život. Ponovno izražavamo najdublju sućut obitelji i prijateljima preminulog dječaka. Ova tragedija duboko nas pogađa i svi u društvu VINOTA d.o.o. dijelimo bol i tugu s obitelji stradalog", stoji u priopćenju koje prenosi Radio Vallis Aurea.

image

Ilustracija

Tom Dubravec/Cropix

RANIJE: 

Iz Policijske uprave požeško-slavonske potvrđeno je da se na bazenu u mjestu Velika danas dogodila velika tragedija. 

Prema prvim informacijama danas oko 13 sati, u bazenu se utopio dječak.  

“Slijedi očevid kojim će biti utvrđene sve okolnosti ovog događaja”, javljaju iz Operativno-komunikacijskog centra PU požeško-slavonske.

Kako doznaje portal pozeski.hr dječak je rođen 2011. godine. Kako navode sugovornici, dječak je došao na izlet, a tragedija se dogodila pola sata nakon dolaska.

Spasioci su ga pokušavali sat vremena oživjeti, ali na žalost nije bilo spasa.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. kolovoz 2024 13:40