StoryEditorOCM
Crna kronikašverc cigareta

Srbinu ‘pale rolete‘ na autocesti, tvrdio je da vozi PVC stolariju, ali policijski pas Karma utvrdio je suprotno

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
26. kolovoza 2024. - 13:50

Mislio je proći neopaženo kada je u subotu navečer u Mercedesu Sprinter srbijanskih nacionalnih oznaka odlučio proći kroz Lijepu našu. No, provodeći pojačane mjere nadzora na autocesti A3, ovlašteni brodski carinici su sasvim opravdano na odmorištu Sredanci - sjever, zaustavili kombi koji je vozio držaljanin Srbije, piše Jutarnji list.

image

Originalna stolarija nije zavarala carinike i psa Karmu
 

Carinska uprava

I dok je on objašnjavao i prilagao papire kako u kombiju prevozi PVC stolariju koja je bila deklarirana kao roba "od pošiljatelja u Srbiji za primatelja u Francuskoj", službeni carinski pas za detekciju duhana zvan Karma njuškao je oko vozila. I nanjušio čak 291.200 komada raznih vrsta cigareta koje su carinici potom pronašli u vozilu među PVC stolarijom nakon što su od nadležnog suda ishodili nalog za pretres.

Navedenom akcijom carinici su spriječili pokušaj krijumčarenja cigareta u zemlje Europske unije.

image

Stolarija kojoj bi se Francuzi obradovali
 

Carinska uprava

- Zbog kaznenog djela Izbjegavanje carinskog nadzora iz članka iz članka 257. točka 1. Kaznenog zakona protiv vozača je nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava. Kao sredstvo počinjenja kaznenog djela oduzeto je predmetno kombi vozilo i roba koja je korištena za krijumčarenje cigareta - kažu iz Carinske uprave.

image

Impresivna količina zaplijenjenih cigareta
 

Carinska uprava
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. rujan 2024 05:24