StoryEditorOCM
Crna kronikana autocesti

Prometna kod Zagvozda: u sudaru kamiona i kombija teško ozlijeđeno šest Talijana. Prevezeni su u splitsku bolnicu

Piše Hina
3. lipnja 2023. - 11:36

Šest Talijana teško je ozlijeđeno u sudaru kamiona i kombija u petak na A1 kod čvora Zagvozd u smjeru Dubrovnika i prevezeni su u KBC Split, izvijestila je u subotu o rezultatima očevida splitska policija.

Prometna nesreća dogodila u petak oko 8 sati na A1 kada je, po novim informacijama policije, došlo do sudara kamiona kojim je upravljao hrvatski državljanin i kombija Mercedes Vito za čijim se volanom nalazio Talijan koji je prevozio sedam svojih sunarodnjaka.

Vozač kamiona, hrvatski državljanin, zadobio je lakše ozljede, dok je u kombiju šestero Talijana zadobilo teške tjelesne ozljede, no nisu životno ugroženi, a dvoje je lakše ozlijeđeno.

Talijanski državljani koji su bili u kombiju su u dobi od 42 do 88 godina, i upravo su starije osobe zadobile teške tjelesne ozljede, a jedan od njih je i talijanski vozač koji je zajedno sa još nekoliko svojih suputnika zadržan na liječenju u KBC Split, rekli su jutros Hini u splitskoj policiji.

"Talijanski vozač koji je upravljao Mercedesom očito nije prilagodio brzinu, te je skrivio tu prometnu nesreću udarivši u kamion sa stražnje strane. Protiv njega će biti podnesena adekvatna prijava s obzirom da u toj prometnoj nesreći ima teško tjelesno ozlijeđenih osoba. Što se ozlijeđenih tiče uglavnom se radi o frakturama i sreća je da nema životno ugroženih osoba", rekla je glasnogovornica Policijske uprave splitsko-dalmatinske Antonela Lolić.

O prometnoj nesreći je bio obaviješten dežurni zamjenik Općinskog državnog odvjetništva koji je zajedno s policijom izašao na mjesto nesreće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 15:16