StoryEditorOCM
Crna kronikaINTERVENTNA U AKCIJI

Policija u ponedjeljak upala u automat klub u Splitu, tamo zatekla poznato lice splitske krim scene, a kod njega...

Piše Vladimir Urukalo
3. rujna 2024. - 11:41

Pripadnici interventne policije Jedinice specijalne i interventne policije splitske PU tijekom u noći s ponedjeljka na utorak bili su poprilično aktivni na na području Splita, Solina, Kaštela i Podstrane te su, uz ostalo, kod jednog 43-godišnjaka pronašli i oduzeli ilegalan revolver dok su kod jednog zaustavljenog vozača pronašli nož.

Neslužbeno doznajemo da je u automat klubu u Dubrovačkoj ulici zatečen 43-godišnji Marin Jelić, poznato lice splitske krim scene koji je u fokus javnosti ponovno došao nedavno kad su ga u ranim jutarnjim satima ispred njegove kuće u Dubrovačkoj ulici napala dvojica maskiranih muškaraca koji su ga izudarali metalnim šipkama po glavi, a od gorih posljedica spasilo ga je nekoliko mladića koji su čuli njegovo vikanje te su mu krenuli pomoći pa su napadači pobjegli.   

- U ugostiteljskom objektu u Splitu  izvršen je pregled 43-godišnjaka, osobe koja je do sada prijavljivana zbog teških i nasilnih kaznenih djela protiv života i tijela, kod kojeg je pronađeno ilegalno vatreno oružje, revolver, s pet pripadajućih komada streljiva. Revolver je oduzet, muškarac je uhićen i doveden u prostorije policije te je u tijeku kriminalističko istraživanje. Danas će uz optužni prijedlog biti odveden na općinski Prekršajni sud, a zbog realne mogućnosti ponavljanja prekršaja zatražit ćemo od suda da se muškarcu odredi zadržavanje i izricanje maksimalne kazne zatvora - naveli su u splitskoj policiji.

To što su interventni policajci pronašli pištolj kod Jelića nije nimalo iznenađujuće jer je on sam, u izjavi za Slobodnu Dalmaciju, dan nakon tog noćnog napada kazao: "Ne bih volio da me se u budućnosti uhićuje i maltretira ako se kod mene pronađe pištolj, jer ovo je bio ozbiljan napad pa očekujem da ga policija kao takvog i tretira". 

image

Revolver koji je pronađen kod uhićenog 43-godišnjaka

PU SD

Prijavljen zbog vožnje na zadnjem kotaču

Osim tog pištolja, interventna policija je u svojoj akciji u devet slučajeva pronašla i manje količine droge, a najviše kod 23-godišnjaka koji je imao dva paketića droge marihuane težine 3,31 gram i 1,38 grama te paketić hašiša "težak" 5,2 grama.

Zajedno s kolegama iz Postaje prometne policije postupali su i prema vozačima koji su svojim ponašanjem ugrožavali druge sudionike u prometu te je utvrđeno 27 prometnih prekršaja od čega je osam vozača uhvaćeno kako voze pijani dok su se ostali prekršaji odnosili na vožnju bez vozačke dozvole, odbijanje testiranja na prisutnost droge u organizmu, vožnju motocikla na zadnjem kotaču, vožnju motocikla bez kacige te prolazak kroz crveno svjetlo.

Tako su oko 20 sati u Splitu zaustavili 45-godišnjeg vozača motocikla za kojeg je utvrđeno da vozi iako mu je oduzeta vozačka dozvola zbog neobavljenog liječničkog pregleda, nije imao zaštitnu kacigu na glavi, a utvrđeno je i da mu je isteklo važenje prometne dozvole za više od 15 dana kao i polica obveznog osiguranja. Uhićen je i doveden u postaju.

Uhićen je i 31-godišnjak koji je vozio automobil iako mu je, isto kao i gore spomenutom vozaču motocikla, oduzeta dozvola zbog neobavljenog liječničkog pregleda, a kod njega je pronađeno i 0,63 grama marihuane te je sankcioniran zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. 

U Solinu, je, pak, oko 21.20 sati zaustavljen 20-godišnjak koji je osobnim vozilom prošao kroz crveno svjetlo, a onda je i kod njega pronađeno 0,83 grama marihuane. Prekršaj je ispisan i 20-godišnjem vozaču kojeg je Interventna vidjela u Podstrani oko 20.40 sati kako u više navrata podiže prednji kotač motocikla u zrak vozeći se na zadnjem kotaču motocikla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:53