StoryEditorOCM
Crna kronikavelika akcija

Pogledajte spektakularne snimke uhićenja zbog droge koje je objavila policija: Jednog su izvukli iz kreveta....

Piše Vijesti SD
23. svibnja 2024. - 16:46

Nakon što je u jučerašnjoj policijskoj akciji zaplijenjeno 1,5 tone cvijeta industrijske konoplje MUP je na svojem kanalu objavio i snimak akcije. Na snimci se vidi kako policajci uhićuju razgolićene muškarce koje su zatekli na kauču i u krevetu privatne kuće. USKOK je pak otvorio istragu protiv desetorice pripadnika kriminalne grupe koja je na području Đakova uzgajala marihuanu.

- Osnovano se sumnja da su prvi i drugi okrivljeni u razdoblju od početka 2021. godine do 22. svibnja 2024. u Hrvatskoj te u drugim državama članicama Europske unije, okupili i povezali u zajedničko djelovanje preostale okrivljenike i više drugih zasad nepoznatih osoba u cilju kontinuiranog uzgoja, proizvodnje, skladištenja i daljnje prodaje u Hrvatskoj i drugim državama članicama EU velikih količina marihuane i industrijske konoplje koju su tretirali nanošenjem zabranjenih polusintetskih kanabinoida i tako ju dorađivali kao drogu - stoji u priopćenju USKOK-a.

Pretragama je do sada zaplijenjeno oko 1,5 tona cvijeta industrijske konoplje, a pretražit će se i preostale površine na kojima su zasađene brojne sadnice te će se tijekom istrage provesti potrebna vještačenja i druge dokazne radnje.

USKOK je sucu istrage predložio određivanje istražnog zatvora protiv devetero okrivljenika, a jedan okrivljenik od ranije se nalazi u istražnom zatvoru.

image
screenshot
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2024 03:11