StoryEditorOCM

Petorica se otrovala inćunima u lovranskoj konobi

Piše PSD.
25. ožujka 2009. - 16:17

Zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije evidentirao je trovanje hranom kod ukupno pet osoba koje su konzumirale plavu ribu u jednoj lovranskoj konobi.

Do blažeg trovanja došlo je tijekom jučerašnjeg dana, a uzrok je povećani histamin u inćunima. Kako doznajemo, gosti su konzumirali dnevnu marendu, frigane inćune koje je vlasnik restorana istog dana kupio na riječkoj tržnici.

Otrovani su se prijavili liječniku s crvenilom po licu i tijelu i želučanim tegobama, no budući da se radilo o blažem obliku, nije bilo potrebe za hospitalizacijom.

U izvid je izašla i sanitarna inspekcija, no budući da su skladištenje i priprema u restoranu uredni, nije bilo nikakvog razloga za drastičnu intervenciju poput zatvaranja.

Inače, povišen histamin kod plave ribe vrlo je če...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. studeni 2024 18:50