StoryEditorOCM
Crna kronikau trgovačkom centru

‘Ovo je u Hrvatskoj neviđeno!‘: Policija otkrila detalje o bombaškim napadima, koristili su se naprednom tehnologijom

Piše Luka Benčić/JL
29. svibnja 2023. - 15:07

Policija je sazvala konferenciju za medije na kojoj je objavila detalje o bombaškim napadima u Rijeci. Na njoj je rečeno da je riječ o stranim državljanima zato što su koristili metode koje nisu korištene kod nas, ali i da imaju određenih veza s Republikom Hrvatskom.

Policija je potvrdila ono što je ranije objavio Jutarnji list - da je motiv reket, odnosno iznuda.

image

Policija je sazvala press konferenciju

Damir Skomrlj/Cropix

"Motiv je prema našim saznanjima bila isključivo imovinska korist, postojala je bojazan da će nastaviti s istim djelovanjem dok ne ostvare svoj cilj", pojasnili su iz policije i dodali: "Počinitelji su prijetnjama pokušali od lanca trgovačkog centra iznuditi veće imovinske novčane iznose u kriptovalutama."

Koristili su se visokotehnološkim alatima, a bilo je jasno da se radi o osposobljenim osobama koje te alate znaju koristiti i za počinjenje djela i za njegovo prikrivanje, poručili su, prenosi Dnevnik.hr.

"Sama metodika njihovog radna je bila direktna prijetnja. Dali su naslutiti da se radi o ozbiljnim stvarima i tražili ogromne novčane iznose", rekli su iz policije pa specificirali: "Prvo kazneno djelo počinjeno je u Opatiji. Tražili su veliku sumu novca u kriptovaluti, nekoliko milijuna eura."

image

Privođenje osumnjičenih

Damir Skomrlj/Cropix

Ovakav slučaj je nezabilježen u Hrvatskoj što je istragu učinilo dodatno izazovnom.

"Prema našim saznanjima radi se o njima dvojici, mada ne isključujemo povezanost s drugim osobama. Jedan ima 52 godine, a drugi 33 godine", rekli su iz policije.

U Hrvatsku su kao građani Europske Unije ušli legalno, ali nisu prijavili boravište - dakle u Hrvatskoj su boravili prikriveno.

image

Privođenje osumnjičenih

Damir Skomrlj/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 04:32