StoryEditorOCM
Crna kronikadrama kod imotskog

Otkriveni detalji napada bajunetom u Zmijavcima: ‘Durio se jer nisam tetovirao njegovo ime...‘

Piše Vijesti SD
20. rujna 2024. - 15:24

Ante M. (28) iz Zmijavaca nepravomoćno je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od četiri godine zbog pokušaj ubojstva susjeda Hrvoja G. (54), kojeg je tri puta ubo bajunetom, te tešku ozljedu njegova sina Dalibora G. (22), kojem je slomio čeljust. Za pokušaj ubojstva dobio je tri i pol godine, a za drugo kazneno djelo godinu dana zatvora, piše Dnevnik.hr. 

Napadač i Dalibor G. bili su prijatelji koji su se na dan napada, u veljači ove godine, družili i pili te su otišli u okrivljenikovu kuću. On tvrdi da se Dalibor G. durio jer nije tetovirao njegovo ime, ali je tetovirao imena druge dvojice prijatelja.

"Nakon što smo popili, ponižavao me pred djevojkom i prijateljem", rekao je na sudu te dodao da je planuo kad mu je Dalibor G. rekao da mu je fratar kazao da njih dvojica ne mogu biti prijatelji. On mu je odgovorio pitanjem: "Što u njega nisi išao kada te je otac izbacio iz kuće? Gubi se, ajde ća."

Dalibor G. se zatim, prema riječima okrivljenika, ustao i krenuo prema njemu, izvijestio je Dalmatinski portal.

"Mislio sam da će me uhvatiti u kravatu pa sam ga udario. Nisam mislio da ću ga ozlijediti, a kamoli razbiti vilicu. Otac je rekao da je najbolje da se raziđemo ako ne možemo normalno pričati‘, ispričao je.

Društvo je napustilo kuću, a onda je čuo da mu Dalibor G. lupa po Mercedesu parkiranom ispred kuće. Pogledao je što se događa i vidio oca s krvavom majicom. Tvrdi da Dalibor i njegov otac gurali vrata i htjeli ući unutra. Da bi se obranio, dohvatio prvo što je našao – bajunet. Hrvoja G. je uspio okrenuti i izgurao ga je van te je moguće da se tom prilikom nabo na oštricu.

"Kada smo izašli, Dalibor me udario nogom u stomak, a Hrvoje se okrenuo i počeo me šaketati. Bojao sam za svoj i život svog oca. Došli su se obračunati, provalili su mi u kuću. Odmah sam zvao policiju", naveo je.

Predsjednica sudskog vijeća Tea Budimlić nije prihvatila njegove tvrdnje da se radilo o nužnoj obrani.

"Krivo ste procijenili situaciju. Vaš otac je kazao da je odgurnut, a ne udaren. Zadali ste najmanje tri uboda srednjeg intenziteta, ne možete se pozivati na nužnu obranu", rekla je.

Otegotna okolnost je bila ranija osuđivanost, odnosno zbog presude koja se odnosi na zadavanje teške tjelesne ozljede nožem. Zbog opasnosti od ponavljanja djela određen mu je istraži zatvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 15:25