StoryEditorOCM
Crna kronikatragedija NA CESTI

Muškarac poginuo u teškom sudaru u zloglasnom tunelu kod ‘Svetog Roka‘, ponovno je bilo kobno nalijetanje, kao i 2006.

Piše Dalmacija SD
17. svibnja 2023. - 12:24

Težak sudar dogodio se oko 11.30 sati u tunelu "Ledenik" na autocesti A1 između čvora Maslenica (Rovanjska) i tunela "Sveti Rok".

U nesreći su sudjelovala dva vozila, a život je izgubio muškarac. Prema neslužbenim informacijama, u tunelu je u voznoj traci zbog kvara stalo teretno vozilo na kojeg je naletio kombi. Uslijed udara jedna osoba iz kombija smrtno je stradala.

Kako nam je potvrđeno iz Hrvatskog autokluba, promet u smjeru Like i Zagreba je - prekinut. Brojna vozila ostala su "zarobljena" na kolniku ključne dalmatinske prometnice, jer ne mogu "ni naprijed ni natrag".

Zbog toga se stvaraju velike gužve i oko čvora Maslenica, jer brojni vozači pokušavaju izići s autoceste i zamjenskim smjerovima probiti se prema svojim odredištima u unutrašnjosti.

image

Sva vozila koja se kreću u smjeru Like i Zagreba se na čvoru Maslenica (Rovanjska) preusmjeravaju s Dalmatine na okolne državne ceste

Hrvatski autoklub

Spominjanje tunela "Ledenik" kod brojnih vozača budi jezu, jer su u njemu ljeta 2006. godine poginule dvije majke i njihovo dvoje djece koje je tijekom povratka s ljetovanja u Zagreb pregazio kamion-tegljač čiji je vozač tri godine kasnije pravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu od sedam godina i 10 mjeseci.

Radi informiranja, cesta od Maslenice, preko Zatona Obrovačkog, do Gračaca i dalje prema Zagrebu je prohodna, ali je stara cesta Split - Knin - Zagreb i dalje zatvorena na dijelu između Knina i Gračaca, dok se na ulazu u Obrovac iz smjera Zadra i karina vozi jednim trakom zbog velikog odrona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 01:18