stdClass Object ( [id] => 1264170 [title] => Hrvatski misterij: trostruko ubojstvo koje nikada nije istraženo: Antun ih je smaknuo zbog smrti oca ili po nalogu...? [alias] => hrvatski-misterij-trostruko-ubojstvo-koje-nikada-nije-istrazeno-antun-ih-je-smaknuo-zbog-smrti-oca-ili-po-nalogu [catid] => 243 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Visoki kazneni sud odlučit će hoće li 76-godišnji Antun Gudelj izaći na slobodu prije odsluženja zatvorske kazne za trostruko ubojstvo i jedan pokušaj ubojstva. Ako mu odobre uvjetni otpust, ostatak sankcije će odslužiti van zatvorske ustanove, a radi se o nešto više od dvije godine.

Pravomoćno je osuđen 2009. godine za zločin iz srpnja 1991. godine kada je na zaustavnom punktu na cesti Osijek-Tenja mecima izrešetao automobil Zastava 101 u kojem je ubio Josipa Reihl-Kira, načelnika osječko-baranjske policije, Gorana Zobundžiju, potpredsjednika Izvršnog vijeća Osijeka i Milana Kneževića, osječkog vijećnika.

---

image

Faksimili tekstova o Antunu Gudelju

SD
---

Njegovi meci su teško ranili Milana Tubića, predsjednika Mjesne zajednice Tenja, koji je također bio u vozilu kojim su se uputili u Tenju na pregovore s pobunjenim Srbima. U presudi je navedeno kako ih je  Ante Gudelj ubio iz bezobzirne osvete zbog događaja u selu u kojem su mu stradali roditelji.

Međutim, tijekom suđenja se nikada nisu istražili navodi da se radi o naručenom ubojstvu s političkom pozadinom, a koje je ustrajno, ali uzalud, pokušavala iznijeti pred sudsko vijeće Jadranka Reihl-Kir, udovica ubijenog načelnika. Osim što je državno odvjetništvo izbjegavalo proširili optužnicu na nalogodavce, i sudsko vijeće je procijenilo, bez istraživanja dokaza koje je predložila, da su njene pritužbe neosnovane i tendenciozne.

---

image

faksimil Gudelj

---

Također su odbili pregledati inkriminirajuću snimku izjave Milana Tubića, jedne od žrtava iz automobila, koji je jedini preživio rafale, uz obrazloženje da je snimljena u prisutnosti neovlaštenih osoba. Tog dana, 1. srpnja 1991. godine u zastavi 101 su se četvorica približavala zaustavnom punktu na ulazu u Tenju s upaljena sva četiri žmigavca.

Josip Reihl-Kir, čiji otac je bio po roditeljima slavonski Nijemac, a majka Hrvatica, bio je poznat kao načelnik koji je uporno odbijao da politika utječe na rad policijske uprave pod njegovom nadležnošću. Radio je kao srednjoškolski profesor, nakon čega se zaposlio kao policajac i s vremenom došao na čelno mjesto uprave.

S te pozicije je ustrajavao da se posegne za mirnim rješenjima na početku ratnih sukoba, bez postavljanja barikada i pristajanja na zastrašivanja. S Antunom Gudeljom, pripadnikom pričuvnog sastava MUP-a, su se tog dana na punktu prvo verbalno sukobili, navedeno je u presudi.

Optuženi Gudelj je bio smanjeno ubrojiv zbog vijesti da mu je otac razapet u pravoslavnoj crkvi, a majka prebijena, navedeno je u obrazloženju prilikom objave presude. Nakon svađe je s udaljenosti od deset metara iz kalašnjikova ispalio 29 metaka u automobil, smaknuo trojicu i ranio jednoga.

Samog Josipa Reihla-Kira je pogodilo 18 metaka. Antun Gudelj je trostruko ubojstvo i jedan pokušaj ubojstva počinio pred nekoliko policajaca i udaljio se s mjesta zločina bez da ga je itko zaustavio.

Nekoliko dana se skrivao nakon čega se odselio u Australiju. Prvi put mu je suđeno 1994. godine i to u odsutnosti te je osuđen na 20 godina zatvora. Uhićen je 1996. godine u zračnoj luci Frankfurt i izručen Hrvatskoj nakon čega mu je u Osijeku krenulo drugo suđenje.

---

image

Izručenje Antuna Gudelja iz Australije, dolazak u zračnu luku Zagreb

Bruno Konjević/Cropix
---

U svojoj obrani u svibnju 1996. godine je kazao kao je tog dana bio u šoku.

- Ja sam iz Tenje u kojoj se tada događala četnička pobuna, čuo sam vijesti da su mi ubili oca, a da je majka sva izvan sebe. Uznemiren tom viješću sam zaustavio zastavu 101 u kojoj je bio Josip Reihl-Kir. Upitao sam ih što se događa u Tenji, a oni nisu marili za mene već su nastavili vožnju prema Osijeku.

Bio sam prvi predsjednik tenjskog ogranka HDZ-a i znao sam da četnici nisu imali nikakvog obzira prema mom ocu i majci. Oko 12.30 sati se Zastava vraćala iz Osijeka i ja sam podigao ruku da ih zaustavim.

Nisu zaustavili automobil pa sam sišao s ceste i s ramena skinuo kalašnjikov. Uhvatio sam ga rukom za cijev i malo podigao gore te je puška opalila. Ne sjećam se kada sam je repetirao jer sam zbog roditelja bio u šoku.

Ne znam ni tko je bio u automobilu ni što se dogodilo. Otišao sam u kukuruze i sakrio se, rođak iz Travnika me nakon toga odvezao iz Osijeka u Zadar, a nakon mjesec dana sam otišao u Australiju - izjavio je optuženi Gudelj.

Odlukom Vrhovnog suda je 1997. godine je to suđenje obustavljeno na temelju Zakona o općem oprostu. Antun Gudelj izlazi na slobodu i ponovno odlazi u Australiju.

---

image

Faksimil teksta

SD
---

Udovica Jadranka Reihl-Kir uspjela je četiri godine kasnije na  Ustavnom sudu dokazati da je odluka o amnestiji nezakonita. Poništena je odluka Vrhovnog suda i slučaj je vraćen na početak te je za Antunom Gudeljem raspisana tjeralica.

Australiji je poslan zahtjev za njegovim  izručenjem što se i dogodilo u ljeto 2007. godine. Nakon toga započinje treće suđenje tijekom kojeg se pokazalo kako je na dan ubojstva u jutarnjim satima u medijima objavljen razgovor s Josipom Reihlom-Kirom u kojem je izjavio kako se boji za svoju sigurnost.

U razgovoru je kazao i kako je podnio kaznenu prijavu protiv Branimira Glavaša koji je sudjelujući u noćnim stražama Sekretarijata za narodnu obranu  razoružao i priveo policajca srpske nacionalnosti. Tadašnji ministar unutarnjih poslova Josip Boljkovac svjedočio je na suđenju gdje je kazao kako mu je Josip Reihl-Kir 27. lipnja, tri dana prije svog ubojstva, u svom uredu kazao: ”Gospodine ministre ja sam osuđen na smrt. Prijeti mi likvidacija u Osijeku”.

Boljkovac je smatrao kako je Reihl-Kir ubijen jer je bio za mirno rješenje krize, a njega su smijenili s ministarske funkcije kada je odlučio uhititi odgovorne za zločin. Na suđenju je svjedočio i policajac koji je na mjestu načelnika policijske uprave zamijenio ubijenoga Josipa Reihl-Kira te je i on potvrdio da je ubijeni načelnik imao problema u odnosima s lokalnom vlašću.

U završnoj riječi je udovica ubijenog načelnika istaknula kako je odbijeno saslušanje niza svjedoka iz čijih iskaza proizlazi kako je u događanja koja su dovela do ubojstva umiješani ekstremni članovi HDZ-a te, osim Branimira Glavaša, i Vladimir Šeks. Kazala je kako je trebalo istražiti jesu li sve te osobe odgovorne u bilo kojem pogledu za trostruko ubojstvo.

---

image

Izručenje Antuna Gudelja, prijevoz iz zračne luke u pritvor

Bruno Konjević/Cropix
---

Ako nisu oni, nužno je istražiti, tko je bio umiješan u egzekuciju, osim samog izvršitelja Antuna Gudelja, izjavila je. Ponovila je i kako državno odvjetništvo nije kao dokaz željelo prihvatiti video snimku na kojoj je govorio Milan Trumbić, jedini preživjeli iz izrešetanog automobila.

Snimka je trajala sat i po, a snimljena je u lipnju 1998. godine kada je Trumbić sa suzama u očima pričao o pozadini ubojstva, koja je njemu bila poznata. Izjavio je i kako na punktu nisu niti pokušali zaustaviti automobil kojim su došli, već je Antun Gudelj bez upozorenja ispalio rafal u njih.

Kazao je kako su njega ranjenog izvukli iz automobila i pretukli, a spasili su ga liječnici osječke bolnice. Njegov snimak je uvršten u dokaze na Tužilaštvu za ratne zločine u Beogradu koje ga je službeno poslalo i hrvatskom DORH-u, ali nikada nije iznesen kao dokaz na sudu.

Tijekom suđenja se pokazalo i kako su na cesti Osijek - Tenja bila dva policijska punkta, a treći je od strane pričuvnog sastava policije postavljen samo tog dana, nakon čega je uklonjen. Upravo na tom punktu se dogodio zločin.

Sudsko vijeće je odbilo iskaze predloženih svjedoka uz obrazloženje da bi oni u svojim svjedočanstvima morali odgovarati i na pitanja o drugim slučajevima, koji nisu predmet optužnice protiv Antuna Gudelja. Na Županijskom sudu u Osijeku je 2008. godine Antun Gudelj, tada star 61- godinu, osuđen na po 20 godina za svako ubojstvo te na deset godina za jedan pokušaj ubojstva.

---

image

Faksimil teksta

Faksimil SD
---

Kako je prema tadašnjem kaznenom zakonu, dugotrajna kazna zatvora bila do 20 godina, jedinstvena kazna za zločin iz 1991. godine nije mogla biti viša. Stoga je Antun Gudelj osuđen na 20 godina zatvora, a u kaznu mu je uračunato i vrijeme koje je proveo u pritvoru nakon izručenja iz Australije, ali i ono koje je proveo u pritvoru nakon uhićenja 1996. godine pa do amnestije 1997. godine.

Od Županijskog suda u Varaždinu, koji je nadležan za osobe lišene slobode smještene u Kaznionicu u Lepoglavi, sada je zatražio i dobio uvjetni otpust, ali je na njihovu odluku žalio DORH. Smatraju kako takvo značajno skraćivanje kazne zatvora nije opravdano s obzirom na težinu i brojnost kaznenih djela zbog kojih osuđenik izdržava zatvorsku kaznu.

Također su u žalbi istaknuli činjenicu da mu je ostalo više od vije godine do kraja izdržavanja kazne. O njihovoj žalbi će odlučivati Visoki kazneni sud koji će donijeti konačnu odluku o uvjetnom otpustu.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => UVJETNI OTPUST [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => UVJETNI OTPUST 2 0 8569 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-02-09 14:58:11 [created_by] => 3151 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-02-13 14:40:06 [modified_by] => 3151 [publish_up] => 2023-02-12 15:08:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 1003 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 243 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz crne kronike. [menu-meta_keywords] => vijesti, crna kronika, nesreće, tragedije [secure] => 0 [page_title] => Crna kronika [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Hrvatski misterij: trostruko ubojstvo koje nikada nije istraženo: Antun ih je smaknuo zbog smrti oca ili po nalogu? [metakey] => antun gudelj, uvjetni otpust [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/02\/09\/24291539.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/09\/24289741.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/09\/24284929.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/09\/24284766.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/09\/24284857.png","\/images\/slike\/2023\/02\/09\/24284762.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/09\/24284858.png","\/images\/slike\/2023\/02\/09\/24284930.png"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Davor Javorovic\/pixsell\/Pixsell","SD","","Bruno Konjevi\u0107\/Cropix","","Bruno Konjevi\u0107\/Cropix","SD","Faksimil SD"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","

Faksimili tekstova o Antunu Gudelju<\/p>","

Faksimil Gudelj<\/p>","

Izru\u010denje Antuna Gudelja, prijevoz iz zra\u010dne luke u pritvor<\/p>","

faksimil Gudelj<\/p>","

Izru\u010denje Antuna Gudelja iz Australije, dolazak u zra\u010dnu luku Zagreb<\/p>","

Faksimil teksta<\/p>","

Faksimil teksta<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1276","hd_24291539_1920.jpg":"1920x1080","k_24291539_1280.jpg":"1280x1280","k_24291539_1024.jpg":"1024x1024","k_24291539_640.jpg":"640x640","k_24291539_480.jpg":"480x480","k_24291539_340.jpg":"340x340","k_24291539_220.jpg":"220x220","o_24291539_1280.jpg":"1280x850","o_24291539_1024.jpg":"1024x680","o_24291539_640.jpg":"640x425","o_24291539_480.jpg":"480x319","o_24291539_340.jpg":"340x225","o_24291539_220.jpg":"220x146","h_24291539_1280.jpg":"1280x854","h_24291539_1024.jpg":"1024x683","h_24291539_640.jpg":"640x427","h_24291539_480.jpg":"480x320","h_24291539_340.jpg":"340x227","h_24291539_220.jpg":"220x147","pp_24291539_1280.jpg":"1280x1628","pp_24291539_1024.jpg":"1024x1303","pp_24291539_640.jpg":"640x814","pp_24291539_480.jpg":"480x611","pp_24291539_340.jpg":"340x432","pp_24291539_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24289741_1920.jpg":"1920x1080","k_24289741_1280.jpg":"1280x1280","k_24289741_1024.jpg":"1024x1024","k_24289741_640.jpg":"640x640","k_24289741_480.jpg":"480x480","k_24289741_340.jpg":"340x340","k_24289741_220.jpg":"220x220","o_24289741_1280.jpg":"1280x853","o_24289741_1024.jpg":"1024x682","o_24289741_640.jpg":"640x426","o_24289741_480.jpg":"480x320","o_24289741_340.jpg":"340x226","o_24289741_220.jpg":"220x146","h_24289741_1280.jpg":"1280x854","h_24289741_1024.jpg":"1024x683","h_24289741_640.jpg":"640x427","h_24289741_480.jpg":"480x320","h_24289741_340.jpg":"340x227","h_24289741_220.jpg":"220x147","pp_24289741_1280.jpg":"1280x1628","pp_24289741_1024.jpg":"1024x1303","pp_24289741_640.jpg":"640x814","pp_24289741_480.jpg":"480x611","pp_24289741_340.jpg":"340x432","pp_24289741_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1126x1654","hd_24284929_1920.jpg":"1920x1080","k_24284929_1280.jpg":"1280x1280","k_24284929_1024.jpg":"1024x1024","k_24284929_640.jpg":"640x640","k_24284929_480.jpg":"480x480","k_24284929_340.jpg":"340x340","k_24284929_220.jpg":"220x220","o_24284929_1280.jpg":"1280x1880","o_24284929_1024.jpg":"1024x1504","o_24284929_640.jpg":"640x940","o_24284929_480.jpg":"480x705","o_24284929_340.jpg":"340x499","o_24284929_220.jpg":"220x323","h_24284929_1280.jpg":"1280x854","h_24284929_1024.jpg":"1024x683","h_24284929_640.jpg":"640x427","h_24284929_480.jpg":"480x320","h_24284929_340.jpg":"340x227","h_24284929_220.jpg":"220x147","pp_24284929_1280.jpg":"1280x1628","pp_24284929_1024.jpg":"1024x1303","pp_24284929_640.jpg":"640x814","pp_24284929_480.jpg":"480x611","pp_24284929_340.jpg":"340x432","pp_24284929_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1340","hd_24284766_1920.jpg":"1920x1080","k_24284766_1280.jpg":"1280x1280","k_24284766_1024.jpg":"1024x1024","k_24284766_640.jpg":"640x640","k_24284766_480.jpg":"480x480","k_24284766_340.jpg":"340x340","k_24284766_220.jpg":"220x220","o_24284766_1280.jpg":"1280x893","o_24284766_1024.jpg":"1024x714","o_24284766_640.jpg":"640x446","o_24284766_480.jpg":"480x335","o_24284766_340.jpg":"340x237","o_24284766_220.jpg":"220x153","h_24284766_1280.jpg":"1280x854","h_24284766_1024.jpg":"1024x683","h_24284766_640.jpg":"640x427","h_24284766_480.jpg":"480x320","h_24284766_340.jpg":"340x227","h_24284766_220.jpg":"220x147","pp_24284766_1280.jpg":"1280x1628","pp_24284766_1024.jpg":"1024x1303","pp_24284766_640.jpg":"640x814","pp_24284766_480.jpg":"480x611","pp_24284766_340.jpg":"340x432","pp_24284766_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1508x2186","hd_24284857_1920.png":"1920x1080","k_24284857_1280.png":"1280x1280","k_24284857_1024.png":"1024x1024","k_24284857_640.png":"640x640","k_24284857_480.png":"480x480","k_24284857_340.png":"340x340","k_24284857_220.png":"220x220","o_24284857_1280.png":"1280x1855","o_24284857_1024.png":"1024x1484","o_24284857_640.png":"640x927","o_24284857_480.png":"480x695","o_24284857_340.png":"340x492","o_24284857_220.png":"220x318","h_24284857_1280.png":"1280x854","h_24284857_1024.png":"1024x683","h_24284857_640.png":"640x427","h_24284857_480.png":"480x320","h_24284857_340.png":"340x227","h_24284857_220.png":"220x147","pp_24284857_1280.png":"1280x1628","pp_24284857_1024.png":"1024x1303","pp_24284857_640.png":"640x814","pp_24284857_480.png":"480x611","pp_24284857_340.png":"340x432","pp_24284857_220.png":"220x280"},{"size0":"1920x1203","hd_24284762_1920.jpg":"1920x1080","k_24284762_1280.jpg":"1280x1280","k_24284762_1024.jpg":"1024x1024","k_24284762_640.jpg":"640x640","k_24284762_480.jpg":"480x480","k_24284762_340.jpg":"340x340","k_24284762_220.jpg":"220x220","o_24284762_1280.jpg":"1280x802","o_24284762_1024.jpg":"1024x641","o_24284762_640.jpg":"640x401","o_24284762_480.jpg":"480x300","o_24284762_340.jpg":"340x213","o_24284762_220.jpg":"220x137","h_24284762_1280.jpg":"1280x854","h_24284762_1024.jpg":"1024x683","h_24284762_640.jpg":"640x427","h_24284762_480.jpg":"480x320","h_24284762_340.jpg":"340x227","h_24284762_220.jpg":"220x147","pp_24284762_1280.jpg":"1280x1628","pp_24284762_1024.jpg":"1024x1303","pp_24284762_640.jpg":"640x814","pp_24284762_480.jpg":"480x611","pp_24284762_340.jpg":"340x432","pp_24284762_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1544x2196","hd_24284858_1920.png":"1920x1080","k_24284858_1280.png":"1280x1280","k_24284858_1024.png":"1024x1024","k_24284858_640.png":"640x640","k_24284858_480.png":"480x480","k_24284858_340.png":"340x340","k_24284858_220.png":"220x220","o_24284858_1280.png":"1280x1820","o_24284858_1024.png":"1024x1456","o_24284858_640.png":"640x910","o_24284858_480.png":"480x682","o_24284858_340.png":"340x483","o_24284858_220.png":"220x312","h_24284858_1280.png":"1280x854","h_24284858_1024.png":"1024x683","h_24284858_640.png":"640x427","h_24284858_480.png":"480x320","h_24284858_340.png":"340x227","h_24284858_220.png":"220x147","pp_24284858_1280.png":"1280x1628","pp_24284858_1024.png":"1024x1303","pp_24284858_640.png":"640x814","pp_24284858_480.png":"480x611","pp_24284858_340.png":"340x432","pp_24284858_220.png":"220x280"},{"size0":"1181x1653","hd_24284930_1920.png":"1920x1080","k_24284930_1280.png":"1280x1280","k_24284930_1024.png":"1024x1024","k_24284930_640.png":"640x640","k_24284930_480.png":"480x480","k_24284930_340.png":"340x340","k_24284930_220.png":"220x220","o_24284930_1280.png":"1280x1791","o_24284930_1024.png":"1024x1433","o_24284930_640.png":"640x895","o_24284930_480.png":"480x671","o_24284930_340.png":"340x475","o_24284930_220.png":"220x307","h_24284930_1280.png":"1280x854","h_24284930_1024.png":"1024x683","h_24284930_640.png":"640x427","h_24284930_480.png":"480x320","h_24284930_340.png":"340x227","h_24284930_220.png":"220x147","pp_24284930_1280.png":"1280x1628","pp_24284930_1024.png":"1024x1303","pp_24284930_640.png":"640x814","pp_24284930_480.png":"480x611","pp_24284930_340.png":"340x432","pp_24284930_220.png":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Small","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"1","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4693745 Threads: 3 Questions: 158638087 Slow queries: 68627 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4694424 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 51 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) ) [link] => /vijesti/crna-kronika/hrvatski-misterij-trostruko-ubojstvo-koje-nikada-nije-istrazeno-antun-ih-je-smaknuo-zbog-smrti-oca-ili-po-nalogu-1264170 [printLink] => /vijesti/crna-kronika/hrvatski-misterij-trostruko-ubojstvo-koje-nikada-nije-istrazeno-antun-ih-je-smaknuo-zbog-smrti-oca-ili-po-nalogu-1264170?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 705984 [name] => antun gudelj [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-02-12 16:08:26 [main_article_id] => 0 [alias] => antun-gudelj [link] => /tag/antun-gudelj ) [1] => stdClass Object ( [id] => 422332 [name] => uvjetni otpust [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => uvjetni-otpust [link] => /tag/uvjetni-otpust ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => UVJETNI OTPUST [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Hrvatski misterij: trostruko ubojstvo koje nikada nije istraženo: Antun ih je smaknuo zbog smrti oca ili po nalogu...? [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3151 [name] => Katarina Marić Banje [username] => katarina-mari-banje [email] => katarina-mari-banje@sd.hr [password] => $2y$10$P4kYrFaacPU/.VuKGNKeUe6dAn3nD5tEIXkvCALbmt8WMNVG34.Mq [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/katarina-maric-banje-3151 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1669 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/23a24868e1150aea3be0e771ad7def71?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/09/24291539.jpg [galleryCount] => 8 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Davor Javorovic/pixsell/Pixsell [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/09/24291539.jpg [title] => Davor Javorovic/pixsell/Pixsell ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/09/24289741.jpg [title] =>

Faksimili tekstova o Antunu Gudelju

SD ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/09/24284929.jpg [title] =>

Faksimil Gudelj

) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/09/24284766.jpg [title] =>

Izručenje Antuna Gudelja, prijevoz iz zračne luke u pritvor

Bruno Konjević/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/09/24284857.png [title] =>

faksimil Gudelj

) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/09/24284762.jpg [title] =>

Izručenje Antuna Gudelja iz Australije, dolazak u zračnu luku Zagreb

Bruno Konjević/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/09/24284858.png [title] =>

Faksimil teksta

SD ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/09/24284930.png [title] =>

Faksimil teksta

Faksimil SD ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Visoki kazneni sud odlučit će hoće li 76-godišnji Antun Gudelj izaći na slobodu prije odsluženja zatvorske kazne za trostruko ubojstvo i jedan pokušaj ubojstva. Ako mu odobre uvjetni otpust, ostatak sankcije će odslužiti van zatvorske ustanove, a radi se o nešto više od dvije godine.

Pravomoćno je osuđen 2009. godine za zločin iz srpnja 1991. godine kada je na zaustavnom punktu na cesti Osijek-Tenja mecima izrešetao automobil Zastava 101 u kojem je ubio Josipa Reihl-Kira, načelnika osječko-baranjske policije, Gorana Zobundžiju, potpredsjednika Izvršnog vijeća Osijeka i Milana Kneževića, osječkog vijećnika.

---

image

Faksimili tekstova o Antunu Gudelju

SD
---

Njegovi meci su teško ranili Milana Tubića, predsjednika Mjesne zajednice Tenja, koji je također bio u vozilu kojim su se uputili u Tenju na pregovore s pobunjenim Srbima. U presudi je navedeno kako ih je  Ante Gudelj ubio iz bezobzirne osvete zbog događaja u selu u kojem su mu stradali roditelji.

Međutim, tijekom suđenja se nikada nisu istražili navodi da se radi o naručenom ubojstvu s političkom pozadinom, a koje je ustrajno, ali uzalud, pokušavala iznijeti pred sudsko vijeće Jadranka Reihl-Kir, udovica ubijenog načelnika. Osim što je državno odvjetništvo izbjegavalo proširili optužnicu na nalogodavce, i sudsko vijeće je procijenilo, bez istraživanja dokaza koje je predložila, da su njene pritužbe neosnovane i tendenciozne.

---

image

faksimil Gudelj

---

Također su odbili pregledati inkriminirajuću snimku izjave Milana Tubića, jedne od žrtava iz automobila, koji je jedini preživio rafale, uz obrazloženje da je snimljena u prisutnosti neovlaštenih osoba. Tog dana, 1. srpnja 1991. godine u zastavi 101 su se četvorica približavala zaustavnom punktu na ulazu u Tenju s upaljena sva četiri žmigavca.

Josip Reihl-Kir, čiji otac je bio po roditeljima slavonski Nijemac, a majka Hrvatica, bio je poznat kao načelnik koji je uporno odbijao da politika utječe na rad policijske uprave pod njegovom nadležnošću. Radio je kao srednjoškolski profesor, nakon čega se zaposlio kao policajac i s vremenom došao na čelno mjesto uprave.

S te pozicije je ustrajavao da se posegne za mirnim rješenjima na početku ratnih sukoba, bez postavljanja barikada i pristajanja na zastrašivanja. S Antunom Gudeljom, pripadnikom pričuvnog sastava MUP-a, su se tog dana na punktu prvo verbalno sukobili, navedeno je u presudi.

Optuženi Gudelj je bio smanjeno ubrojiv zbog vijesti da mu je otac razapet u pravoslavnoj crkvi, a majka prebijena, navedeno je u obrazloženju prilikom objave presude. Nakon svađe je s udaljenosti od deset metara iz kalašnjikova ispalio 29 metaka u automobil, smaknuo trojicu i ranio jednoga.

Samog Josipa Reihla-Kira je pogodilo 18 metaka. Antun Gudelj je trostruko ubojstvo i jedan pokušaj ubojstva počinio pred nekoliko policajaca i udaljio se s mjesta zločina bez da ga je itko zaustavio.

Nekoliko dana se skrivao nakon čega se odselio u Australiju. Prvi put mu je suđeno 1994. godine i to u odsutnosti te je osuđen na 20 godina zatvora. Uhićen je 1996. godine u zračnoj luci Frankfurt i izručen Hrvatskoj nakon čega mu je u Osijeku krenulo drugo suđenje.

---

image

Izručenje Antuna Gudelja iz Australije, dolazak u zračnu luku Zagreb

Bruno Konjević/Cropix
---

U svojoj obrani u svibnju 1996. godine je kazao kao je tog dana bio u šoku.

- Ja sam iz Tenje u kojoj se tada događala četnička pobuna, čuo sam vijesti da su mi ubili oca, a da je majka sva izvan sebe. Uznemiren tom viješću sam zaustavio zastavu 101 u kojoj je bio Josip Reihl-Kir. Upitao sam ih što se događa u Tenji, a oni nisu marili za mene već su nastavili vožnju prema Osijeku.

Bio sam prvi predsjednik tenjskog ogranka HDZ-a i znao sam da četnici nisu imali nikakvog obzira prema mom ocu i majci. Oko 12.30 sati se Zastava vraćala iz Osijeka i ja sam podigao ruku da ih zaustavim.

Nisu zaustavili automobil pa sam sišao s ceste i s ramena skinuo kalašnjikov. Uhvatio sam ga rukom za cijev i malo podigao gore te je puška opalila. Ne sjećam se kada sam je repetirao jer sam zbog roditelja bio u šoku.

Ne znam ni tko je bio u automobilu ni što se dogodilo. Otišao sam u kukuruze i sakrio se, rođak iz Travnika me nakon toga odvezao iz Osijeka u Zadar, a nakon mjesec dana sam otišao u Australiju - izjavio je optuženi Gudelj.

Odlukom Vrhovnog suda je 1997. godine je to suđenje obustavljeno na temelju Zakona o općem oprostu. Antun Gudelj izlazi na slobodu i ponovno odlazi u Australiju.

---

image

Faksimil teksta

SD
---

Udovica Jadranka Reihl-Kir uspjela je četiri godine kasnije na  Ustavnom sudu dokazati da je odluka o amnestiji nezakonita. Poništena je odluka Vrhovnog suda i slučaj je vraćen na početak te je za Antunom Gudeljem raspisana tjeralica.

Australiji je poslan zahtjev za njegovim  izručenjem što se i dogodilo u ljeto 2007. godine. Nakon toga započinje treće suđenje tijekom kojeg se pokazalo kako je na dan ubojstva u jutarnjim satima u medijima objavljen razgovor s Josipom Reihlom-Kirom u kojem je izjavio kako se boji za svoju sigurnost.

U razgovoru je kazao i kako je podnio kaznenu prijavu protiv Branimira Glavaša koji je sudjelujući u noćnim stražama Sekretarijata za narodnu obranu  razoružao i priveo policajca srpske nacionalnosti. Tadašnji ministar unutarnjih poslova Josip Boljkovac svjedočio je na suđenju gdje je kazao kako mu je Josip Reihl-Kir 27. lipnja, tri dana prije svog ubojstva, u svom uredu kazao: ”Gospodine ministre ja sam osuđen na smrt. Prijeti mi likvidacija u Osijeku”.

Boljkovac je smatrao kako je Reihl-Kir ubijen jer je bio za mirno rješenje krize, a njega su smijenili s ministarske funkcije kada je odlučio uhititi odgovorne za zločin. Na suđenju je svjedočio i policajac koji je na mjestu načelnika policijske uprave zamijenio ubijenoga Josipa Reihl-Kira te je i on potvrdio da je ubijeni načelnik imao problema u odnosima s lokalnom vlašću.

U završnoj riječi je udovica ubijenog načelnika istaknula kako je odbijeno saslušanje niza svjedoka iz čijih iskaza proizlazi kako je u događanja koja su dovela do ubojstva umiješani ekstremni članovi HDZ-a te, osim Branimira Glavaša, i Vladimir Šeks. Kazala je kako je trebalo istražiti jesu li sve te osobe odgovorne u bilo kojem pogledu za trostruko ubojstvo.

---

image

Izručenje Antuna Gudelja, prijevoz iz zračne luke u pritvor

Bruno Konjević/Cropix
---

Ako nisu oni, nužno je istražiti, tko je bio umiješan u egzekuciju, osim samog izvršitelja Antuna Gudelja, izjavila je. Ponovila je i kako državno odvjetništvo nije kao dokaz željelo prihvatiti video snimku na kojoj je govorio Milan Trumbić, jedini preživjeli iz izrešetanog automobila.

Snimka je trajala sat i po, a snimljena je u lipnju 1998. godine kada je Trumbić sa suzama u očima pričao o pozadini ubojstva, koja je njemu bila poznata. Izjavio je i kako na punktu nisu niti pokušali zaustaviti automobil kojim su došli, već je Antun Gudelj bez upozorenja ispalio rafal u njih.

Kazao je kako su njega ranjenog izvukli iz automobila i pretukli, a spasili su ga liječnici osječke bolnice. Njegov snimak je uvršten u dokaze na Tužilaštvu za ratne zločine u Beogradu koje ga je službeno poslalo i hrvatskom DORH-u, ali nikada nije iznesen kao dokaz na sudu.

Tijekom suđenja se pokazalo i kako su na cesti Osijek - Tenja bila dva policijska punkta, a treći je od strane pričuvnog sastava policije postavljen samo tog dana, nakon čega je uklonjen. Upravo na tom punktu se dogodio zločin.

Sudsko vijeće je odbilo iskaze predloženih svjedoka uz obrazloženje da bi oni u svojim svjedočanstvima morali odgovarati i na pitanja o drugim slučajevima, koji nisu predmet optužnice protiv Antuna Gudelja. Na Županijskom sudu u Osijeku je 2008. godine Antun Gudelj, tada star 61- godinu, osuđen na po 20 godina za svako ubojstvo te na deset godina za jedan pokušaj ubojstva.

---

image

Faksimil teksta

Faksimil SD
---

Kako je prema tadašnjem kaznenom zakonu, dugotrajna kazna zatvora bila do 20 godina, jedinstvena kazna za zločin iz 1991. godine nije mogla biti viša. Stoga je Antun Gudelj osuđen na 20 godina zatvora, a u kaznu mu je uračunato i vrijeme koje je proveo u pritvoru nakon izručenja iz Australije, ali i ono koje je proveo u pritvoru nakon uhićenja 1996. godine pa do amnestije 1997. godine.

Od Županijskog suda u Varaždinu, koji je nadležan za osobe lišene slobode smještene u Kaznionicu u Lepoglavi, sada je zatražio i dobio uvjetni otpust, ali je na njihovu odluku žalio DORH. Smatraju kako takvo značajno skraćivanje kazne zatvora nije opravdano s obzirom na težinu i brojnost kaznenih djela zbog kojih osuđenik izdržava zatvorsku kaznu.

Također su u žalbi istaknuli činjenicu da mu je ostalo više od vije godine do kraja izdržavanja kazne. O njihovoj žalbi će odlučivati Visoki kazneni sud koji će donijeti konačnu odluku o uvjetnom otpustu.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Davor Javorovic/pixsell/Pixsell SD Bruno Konjević/Cropix Bruno Konjević/Cropix SD Faksimil SD
SD

Faksimili tekstova o Antunu Gudelju


Faksimil Gudelj

Bruno Konjević/Cropix

Izručenje Antuna Gudelja, prijevoz iz zračne luke u pritvor


faksimil Gudelj

Bruno Konjević/Cropix

Izručenje Antuna Gudelja iz Australije, dolazak u zračnu luku Zagreb

SD

Faksimil teksta

Faksimil SD

Faksimil teksta

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/crna-kronika/hrvatski-misterij-trostruko-ubojstvo-koje-nikada-nije-istrazeno-antun-ih-je-smaknuo-zbog-smrti-oca-ili-po-nalogu-1264170 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=70a5526f59a68a5e13fe78c440dd608b52d102c4 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Hrvatski+misterij%3A+trostruko+ubojstvo+koje+nikada+nije+istra%C5%BEeno%3A+Antun+ih+je+smaknuo+zbog+smrti+oca+ili+po+nalogu...%3F&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fhrvatski-misterij-trostruko-ubojstvo-koje-nikada-nije-istrazeno-antun-ih-je-smaknuo-zbog-smrti-oca-ili-po-nalogu-1264170 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fhrvatski-misterij-trostruko-ubojstvo-koje-nikada-nije-istrazeno-antun-ih-je-smaknuo-zbog-smrti-oca-ili-po-nalogu-1264170 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => UVJETNI OTPUST [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
Crna kronikaUVJETNI OTPUST

Hrvatski misterij: trostruko ubojstvo koje nikada nije istraženo: Antun ih je smaknuo zbog smrti oca ili po nalogu...?

12. veljače 2023. - 16:08

Visoki kazneni sud odlučit će hoće li 76-godišnji Antun Gudelj izaći na slobodu prije odsluženja zatvorske kazne za trostruko ubojstvo i jedan pokušaj ubojstva. Ako mu odobre uvjetni otpust, ostatak sankcije će odslužiti van zatvorske ustanove, a radi se o nešto više od dvije godine.

Pravomoćno je osuđen 2009. godine za zločin iz srpnja 1991. godine kada je na zaustavnom punktu na cesti Osijek-Tenja mecima izrešetao automobil Zastava 101 u kojem je ubio Josipa Reihl-Kira, načelnika osječko-baranjske policije, Gorana Zobundžiju, potpredsjednika Izvršnog vijeća Osijeka i Milana Kneževića, osječkog vijećnika.

Njegovi meci su teško ranili Milana Tubića, predsjednika Mjesne zajednice Tenja, koji je također bio u vozilu kojim su se uputili ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 12:17