StoryEditorOCM
Crna kronikaPa mu budi prijatelj

Četiri godine i osam mjeseci zatvora za silovanje djevojke od kolege s posla. Njega je pretukao

Piše Vijesti SD
13. lipnja 2024. - 18:48

Na četiri godine i osam mjeseci zatvora osuđen je pred zagrebačkim Županijskim sudom 34-godišnji S.K. zbog silovanja i nasilničkog ponašanja, donosi Index.hr

Posebno je strašno što je napao kolegu s posla, a seksualno napastovao njegovu djevojku. Prema presudi, sve se dogodilo u ožujku i srpnju 2021. godine u dva stana u kojima je živio mladić R. C.

S. K. je najprije u ožujku došao u stan u kojem su živjeli R. C. i njegova djevojka. Tamo su muškarci zajedno konzumirali droge, a u jednom im se trenutku u ranim jutarnjim satima pridružila i djevojka koja je do tada spavala.

Odmah je počeo s nasilničkim ponašanjem, zbog čega je R. C. napustio vlastiti stan i pozvao djevojku da ide s njim. Ona je, smatrajući da osuđeni nije opasan, rekla da je umorna i da će ipak ostati, no pokazalo se da je bila u krivu.

Kako stoji u presudi, osuđeni joj je najprije ‘počeo govoriti da je prelijepa, nakon čega ju je primio rukom za kosu te ju počupao, a potom zatražio da mu da svoj mobitel.‘ Rekao joj je da će joj potrgati obje ruke i noge ako ikome išta kaže te je krenuo psovati.

‘Zatim joj je naredio da se skine i da klekne, nakon čega je izvadio svoje spolovilo i natjerao ju da ga oralno zadovolji, na što je žrtva protivno svojoj volji i u strahu za svoj život skinula donji dio odjeće i oralno ga zadovoljila‘.

Tu nije bio kraj. S. K. je djevojku ‘natjerao da se okrene preko kauča govoreći joj da će joj potrgati ruke i noge ako išta napravi, vrijeđajući ju da je kurva. Nakon toga je protivno njezinoj volji svojim ukrućenim spolovilom penetrirao u nju‘, stoji u objavljenoj presudi.

Žrtva je istražiteljima rekla da je od tada bila rastrojena, da joj je silovatelj nastavio prijetiti, a prijetila joj je i njegova supruga koja ju je još i izvrijeđala. Nakon nekog vremena se povjerila R. C. koji je bio ljut, a u međuvremenu se preselio u drugi stan.

U srpnju je osuđeni ponovo došao u stan kod R. C. koji ga je više puta pitao da mu kaže što se dogodilo između njega i žrtve. Osuđeni mu je na to zaprijetio da će ga ubiti, dva puta ga je udario rukom u predjelu lica, a zatim ga je nastavio tući po cijelom tijelu, stoji u presudi.

Optuženi je na sudu rekao da se ne smatra krivim i negirao je sve što mu se stavlja na teret. Sud je ipak povjerovao žrtvama i svjedocima te je na kraju osuđen na 4 godine i 8 mjeseci zatvora, piše Index.hr. Također mora platiti troškove sudskog postupka u iznosu od 3,797 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2024 18:49