stdClass Object ( [id] => 1368726 [title] => Bivši član DP-a optužen za šverc migrantima: Šta da kažem, zaj****o me kvalitetno. Zna se po čijem nalogu je sad izišlo [alias] => bivsi-clan-dp-a-optuzen-za-sverc-migrantima-sta-da-kazem-zaj-o-me-kvalitetno-zna-se-po-cijem-nalogu-je-sad-izislo [catid] => 243 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

- Ma jesam, na kraju sam priznao jer su mi rekli da će mi uzeti kombi, da ću u zatvor na 60 dana, a imam doma dicu, ženu... Moram reći i da imam dojam da mi je doslovno sve namješteno! Jedan moj čovik, djelatnik je nazvao i rekao da trebam prebacit nekoliko ljudi, Turaka, a cijena je trebala biti 500 eura, što je cijena prijevoza do Zadra po taksimetru. I kad sam ih ukrcao, doslovno sam prešao pet ili deset metara kad su nas uhitili! - prepričao je Matej Frane Maslić za "Slobodnu" što se događalo prije gotovo dvije godine na području Imotskog, gdje je s još nekolicinom zatečen u prebacivanju ilegalnih migranata po Hrvatskoj.

Cijeli posao mladog Splićanina, koji se eto pravda da je zapravo sve nesporazum, jer je držao da je u pitanju još jedan uobičajeni posao za taksista, posebno je ispao zanimljiv iz jednog drugog razloga.

Matej Frane je, naime, član Domovinskog pokreta, stranke koja se prilično jasno i glasno zalaže za "čvrste granice", za strogu kontrolu prema istočnim susjedima koja bi uključivala bodljikavu žicu i mitraljeska gnijezda. Preciznije, bio je, jer je čelništvo te desno orijentirane političke opcije reagiralo munjevito i izbacilo ga iz stranke.

- Zaje.... me kvalitetno, šta da kažem. Reakcija stranke je očekivana, ali zna se po čijem nalogu je ovo izišlo baš sad u javnost - rezignirano je zaključio naš sugovornik.

---

image

Ivan Pernar, Martin Mladen Pauk i Matej Frane Maslić

Matej Maslić/Facebook
---

Prema optužnici tužiteljstva koja je upravo postala pravomoćna, Maslić nije baš prešao nekoliko metara prije uhićenja – tereti ga se da je s tri mlađa punoljetnika, koji su prethodno odradili dvije ture s osmoricom turskih državljana, u kombi u Studencima ukrcao petoricu migranata kako bi ih "zajednički i dogovorno za iznos od minimalno 500 eura ilegalno prebacili do Zadra".

No, policijskom akcijom su uhićeni kod Šestanovca, a tijekom obrade slučaja Maslić i jedan od njegovih kompanjona, kojeg tereti optužni akt Općinskog državnog odvjetništva u Splitu sve su priznali, dok se dvojica preostalih brane šutnjom.

Dodatni je problem za DP u očima javnosti činjenica da se Maslić posljednjih tjedana naslikavao i prilično često družio s ostalim viđenijim članovima stranke i simpatizerima.

---

image

Martin Mladen Pauk: Maslić nije bio ‘istaknuti‘ član stranke kao što se ponegdje sugerira

Vojko Bašić/Cropix
---

Martin Mladen Pauk, do prije koji dan gradski vijećnik i političar novog kova koji je proteklih godina bez posebnih ograda iznosio svoje stavove o događajima i ljudima, jedna je od "kolateralnih žrtava"...

- O cijelom slučaju sam saznao iz medija, kao i ostatak javnosti. Jedino što mogu potvrditi je da nije bio "istaknuti" član stranke kako se ponegdje sugerira, budući da nije imao nikakvu dužnost niti na razini mjesnog odbora, a kamoli gradske i županijske organizacije - kazao nam je Pauk, koji je na dosta recentnih fotografija s Maslićem, u dobrom raspoloženju.

Doduše, s njima su na nekoliko snimki i Ivan Pernar, za čiju vožnju po Splitsko-dalmatinskoj županiji, ali i šire je bio zadužen upravo Maslić s tirkiznim supersportskim BMW-om, ali i Velimir Bujanec...

---

image

Matej Frane Maslić bio je Pernarov vozač na njegovoj nedavnoj turneji po Dalmaciji

Matej Maslić/Facebook
---

- Ovo je najgore što se može dogoditi nekoj političkoj stranci! Da se pokrene postupak protiv člana jer je radio ono što je protivno temeljima te stranke. Istina, ne radi se o posebno istaknutom članu pa je šteta tim manja, a pozitivne su dvije stvari: da su iz vrha Domovinskog pokreta djelovali ekspresno i isključili ga iz stranke, te da druge političke opcije za sada "ne udaraju" po toj temi - iznosi svoj stav o ovoj zanimljivoj, a donekle i bizarnoj situaciji poznati politički analitičar i PR stručnjak Jerko Trogrlić.

Naglašava da DP-u doista ide na ruku slaba reakcija političkih oponenata, a kao iskusni strateg u političkoj areni pozdravio je brze odluke o distanciranju od Maslića.

- To je jedino što su mogli uraditi, ali su uradili kako treba, po zanatu. Iako, nije realno očekivati da u svakoj stranci vode računa što rade svi njihovi članovi, pogotovo kod novijih političkih stranaka. No, još jednom moram spomenuti prilično benevolentnu reakciju drugih, koji uopće nisu iskoristili ovu situaciju – možemo samo zamisliti što bi se dogodilo, govorilo i pisalo da se ovako nešto dogodilo HDZ-u... - kaže Trogrlić.

---

image

Jerko Trogrlić: Ovo je najgore što se može dogoditi nekoj političkoj stranci!

Damir Krajac/Cropix/Cropix
---

Upravo se na ovaj dio "friške" političke opcije referirao i Martin Mladen Pauk, ponavljajući da će se provesti svojevrsna "čistka" koju je najavio predsjednik DP-a Ivan Penava.

- Mlada smo stranka s konstantnim rastom, u ovom trenutku imamo više od 10 tisuća članova i svakog mjeseca se pridružuju stotine novih. Pokrenuli smo postupak provjere članstva na svim razinama s obzirom na politiku nulte tolerancije DP-a na svaki oblik protuzakonitog djelovanja i postupanja koje je suprotno sustavu vrijednosti Domovinskog pokreta - kratko nam je kazao Pauk.

Taman kad smo pomislili da možda i ne bismo trebali biti tako strogi prema Mateju Frani Masliću, imajući u vidu da su taksiranje i zapravo svi oblici prijevoza postali izuzetno lukrativni posljednjih godina, da se zapravo samo pružaju usluge (istina, riječ je o kriminalnoj aktivnosti, ali bez žrtava, uostalom, odavno su iz europskih zemalja pozvali "radnu snagu" s Istoka) te se rijetko ti migranti zadržavaju kod nas, kad eto ti Davora Božinovića...

---

image

Davor Božinović: Krijumčarenje migranata je postalo posebna vrsta organiziranog kriminaliteta

Željko Puhovski/Cropix
---

Ministar unutarnjih poslova, čija se izlaganja često koriste kao Normabel, u četvrtak je na 289. sjednici Vlade RH obrazložio Prijedlog zaključka u vezi sa Zajedničkom izjavom o namjeri Radne skupine za Zapadni Balkan o suradnji u području borbe protiv krijumčarenja migranata.

- Krijumčarenje migranata je postalo posebna vrsta organiziranog kriminaliteta, u ovom trenutku možda i najprofitabilnija, s obzirom na to da krijumčari za krijumčarenje jednog migranta zarade i do pet tisuća eura, a hrvatska policija u zadnjih nekoliko godina bilježi rekordne brojke uhićenih krijumčara, što ukazuje na to da je ova vrsta kriminaliteta u svojevrsnoj ekspanziji. Prošle godine je hrvatska policija uhitila 1880 krijumčara i pomagača, a zaključno s jučerašnjim danom u 2024. godini, u odnosu na veljaču 2023. godine, zabilježen je porast uhićenja od 205%, radi se o 415 uhićenja - iznio je podatke ministar Božinović.

Ukratko, čini se da će biti sve manje prigode za brzu zaradu prebacivanjem nesretnika preko granice ili ih razvozeći po Hrvatskoj. Pogotovo trebaju biti oprezni pripadnici domoljubnih stranaka, dosta nezgodno to sve skupa izgleda kad ih se uhiti s nekoliko ilegalnih migranata u vozilu. Jedino bi im to moglo biti nekakvo opravdanje, ne pred Temidom, nego u razgovoru s istomišljenicima u birtiji: "Jesu se nažuljali na onom golom limu, četiri ure sam ih valja po košu, pravo mučenje!"

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Bivši član DP-a optužen za šverc migrantima: Šta da kažem, zaj****o me kvalitetno!; Iz DP-a najavljuju ‘čistku‘ članstva [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Propalo ‘taksiranje‘ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [extra_fields_search] => Bivši član DP-a optužen za šverc migrantima: Šta da kažem, zaj****o me kvalitetno!; Iz DP-a najavljuju ‘čistku‘ članstva Propalo ‘taksiranje‘ 2 0 6603 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-03-01 13:53:07 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Mario Matana [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-03-02 10:36:08 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2024-03-02 10:35:49 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 1 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 243 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz crne kronike. [menu-meta_keywords] => vijesti, crna kronika, nesreće, tragedije [secure] => 0 [page_title] => Crna kronika [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => Bivši član DP-a optužen za šverc migrantima: Šta da kažem, zaj****o me kvalitetno!; Iz DP-a najavljuju 'čistku' članstva [metadata] => robots= author= title=Bivši član DP-a optužen za šverc migrantima: Šta da kažem, zaj****o me kvalitetno. Zna se po čijem nalogu je sad izašlo page_title=Bivši član DP-a optužen za šverc migrantima: Šta da kažem, zaj****o me kvalitetno. Zna se po čijem nalogu je sad izašlo [metakey] => krijumčarenje migranata, Davor Božinović, Jerko Trogrlić, matej frane maslić, Martin Mladen Pauk, domovinski pokret [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/03\/01\/26684734.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/01\/25337518.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/01\/26673203.png","\/images\/slike\/2024\/03\/01\/26534312.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/01\/24686845.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/01\/26683907.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["ilustracija\/Luka Gerlanc\/Cropix, Facebook","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Matej Masli\u0107\/Facebook","Matej Masli\u0107\/Facebook","Damir Krajac\/Cropix\/Cropix","\u017deljko Puhovski\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

U kombi u Studencima Matej Frane Masli\u0107 ukrcao je petoricu migranata, no\u00a0policijskom akcijom su uhi\u0107eni kod \u0160estanovca<\/p>","

Martin Mladen Pauk: Masli\u0107\u00a0nije bio \u2018istaknuti\u2018 \u010dlan stranke kao \u0161to se ponegdje sugerira<\/p>","

Ivan Pernar, Martin Mladen Pauk i Matej Frane Masli\u0107<\/p>","

Matej Frane Masli\u0107 bio je Pernarov voza\u010d na njegovoj nedavnoj turneji po Dalmaciji<\/p>","

Jerko Trogrli\u0107:\u00a0Ovo je najgore \u0161to se mo\u017ee dogoditi nekoj politi\u010dkoj stranci!<\/p>","

Davor Bo\u017einovi\u0107:\u00a0Krijum\u010darenje migranata je postalo posebna vrsta organiziranog kriminaliteta<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1200x801","hd_26684734_1920.jpg":"1920x1080","k_26684734_1280.jpg":"1280x1280","k_26684734_1024.jpg":"1024x1024","k_26684734_640.jpg":"640x640","k_26684734_480.jpg":"480x480","k_26684734_340.jpg":"340x340","k_26684734_220.jpg":"220x220","o_26684734_1280.jpg":"1280x854","o_26684734_1024.jpg":"1024x683","o_26684734_640.jpg":"640x427","o_26684734_480.jpg":"480x320","o_26684734_340.jpg":"340x226","o_26684734_220.jpg":"220x146","h_26684734_1280.jpg":"1280x854","h_26684734_1024.jpg":"1024x683","h_26684734_640.jpg":"640x427","h_26684734_480.jpg":"480x320","h_26684734_340.jpg":"340x227","h_26684734_220.jpg":"220x147","pp_26684734_1280.jpg":"1280x1628","pp_26684734_1024.jpg":"1024x1303","pp_26684734_640.jpg":"640x814","pp_26684734_480.jpg":"480x611","pp_26684734_340.jpg":"340x432","pp_26684734_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1324","hd_25337518_1920.jpg":"1920x1080","k_25337518_1280.jpg":"1280x1280","k_25337518_1024.jpg":"1024x1024","k_25337518_640.jpg":"640x640","k_25337518_480.jpg":"480x480","k_25337518_340.jpg":"340x340","k_25337518_220.jpg":"220x220","o_25337518_1280.jpg":"1280x882","o_25337518_1024.jpg":"1024x706","o_25337518_640.jpg":"640x441","o_25337518_480.jpg":"480x331","o_25337518_340.jpg":"340x234","o_25337518_220.jpg":"220x151","h_25337518_1280.jpg":"1280x854","h_25337518_1024.jpg":"1024x683","h_25337518_640.jpg":"640x427","h_25337518_480.jpg":"480x320","h_25337518_340.jpg":"340x227","h_25337518_220.jpg":"220x147","pp_25337518_1280.jpg":"1280x1628","pp_25337518_1024.jpg":"1024x1303","pp_25337518_640.jpg":"640x814","pp_25337518_480.jpg":"480x611","pp_25337518_340.jpg":"340x432","pp_25337518_220.jpg":"220x280"},{"size0":"670x507","hd_26673203_1920.png":"1920x1080","k_26673203_1280.png":"1280x1280","k_26673203_1024.png":"1024x1024","k_26673203_640.png":"640x640","k_26673203_480.png":"480x480","k_26673203_340.png":"340x340","k_26673203_220.png":"220x220","o_26673203_1280.png":"1280x968","o_26673203_1024.png":"1024x774","o_26673203_640.png":"640x484","o_26673203_480.png":"480x363","o_26673203_340.png":"340x257","o_26673203_220.png":"220x166","h_26673203_1280.png":"1280x854","h_26673203_1024.png":"1024x683","h_26673203_640.png":"640x427","h_26673203_480.png":"480x320","h_26673203_340.png":"340x227","h_26673203_220.png":"220x147","pp_26673203_1280.png":"1280x1628","pp_26673203_1024.png":"1024x1303","pp_26673203_640.png":"640x814","pp_26673203_480.png":"480x611","pp_26673203_340.png":"340x432","pp_26673203_220.png":"220x280"},{"size0":"280x293","hd_26534312_1920.jpg":"1920x1080","k_26534312_1280.jpg":"1280x1280","k_26534312_1024.jpg":"1024x1024","k_26534312_640.jpg":"640x640","k_26534312_480.jpg":"480x480","k_26534312_340.jpg":"340x340","k_26534312_220.jpg":"220x220","o_26534312_1280.jpg":"1280x1339","o_26534312_1024.jpg":"1024x1071","o_26534312_640.jpg":"640x669","o_26534312_480.jpg":"480x502","o_26534312_340.jpg":"340x355","o_26534312_220.jpg":"220x230","h_26534312_1280.jpg":"1280x854","h_26534312_1024.jpg":"1024x683","h_26534312_640.jpg":"640x427","h_26534312_480.jpg":"480x320","h_26534312_340.jpg":"340x227","h_26534312_220.jpg":"220x147","pp_26534312_1280.jpg":"1280x1628","pp_26534312_1024.jpg":"1024x1303","pp_26534312_640.jpg":"640x814","pp_26534312_480.jpg":"480x611","pp_26534312_340.jpg":"340x432","pp_26534312_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1301x917","hd_24686845_1920.jpg":"1920x1080","k_24686845_1280.jpg":"1280x1280","k_24686845_1024.jpg":"1024x1024","k_24686845_640.jpg":"640x640","k_24686845_480.jpg":"480x480","k_24686845_340.jpg":"340x340","k_24686845_220.jpg":"220x220","o_24686845_1280.jpg":"1280x902","o_24686845_1024.jpg":"1024x721","o_24686845_640.jpg":"640x451","o_24686845_480.jpg":"480x338","o_24686845_340.jpg":"340x239","o_24686845_220.jpg":"220x155","h_24686845_1280.jpg":"1280x854","h_24686845_1024.jpg":"1024x683","h_24686845_640.jpg":"640x427","h_24686845_480.jpg":"480x320","h_24686845_340.jpg":"340x227","h_24686845_220.jpg":"220x147","pp_24686845_1280.jpg":"1280x1628","pp_24686845_1024.jpg":"1024x1303","pp_24686845_640.jpg":"640x814","pp_24686845_480.jpg":"480x611","pp_24686845_340.jpg":"340x432","pp_24686845_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26683907_1920.jpg":"1920x1080","k_26683907_1280.jpg":"1280x1280","k_26683907_1024.jpg":"1024x1024","k_26683907_640.jpg":"640x640","k_26683907_480.jpg":"480x480","k_26683907_340.jpg":"340x340","k_26683907_220.jpg":"220x220","o_26683907_1280.jpg":"1280x853","o_26683907_1024.jpg":"1024x682","o_26683907_640.jpg":"640x426","o_26683907_480.jpg":"480x320","o_26683907_340.jpg":"340x226","o_26683907_220.jpg":"220x146","h_26683907_1280.jpg":"1280x854","h_26683907_1024.jpg":"1024x683","h_26683907_640.jpg":"640x427","h_26683907_480.jpg":"480x320","h_26683907_340.jpg":"340x227","h_26683907_220.jpg":"220x147","pp_26683907_1280.jpg":"1280x1628","pp_26683907_1024.jpg":"1024x1303","pp_26683907_640.jpg":"640x814","pp_26683907_480.jpg":"480x611","pp_26683907_340.jpg":"340x432","pp_26683907_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Small","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"1","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15167359 Threads: 3 Questions: 3166997202 Slow queries: 7090186 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235291400 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 51 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) ) [link] => /vijesti/crna-kronika/bivsi-clan-dp-a-optuzen-za-sverc-migrantima-sta-da-kazem-zaj-o-me-kvalitetno-zna-se-po-cijem-nalogu-je-sad-izislo-1368726 [printLink] => /vijesti/crna-kronika/bivsi-clan-dp-a-optuzen-za-sverc-migrantima-sta-da-kazem-zaj-o-me-kvalitetno-zna-se-po-cijem-nalogu-je-sad-izislo-1368726?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 412041 [name] => krijumčarenje migranata [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => krijumcarenje-migranata [link] => /tag/krijumcarenje-migranata ) [1] => stdClass Object ( [id] => 392630 [name] => Davor Božinović [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => davor-bozinovic [link] => /tag/davor-bozinovic ) [2] => stdClass Object ( [id] => 502769 [name] => Jerko Trogrlić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => jerko-trogrlic [link] => /tag/jerko-trogrlic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 749768 [name] => matej frane maslić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-02-28 15:15:12 [main_article_id] => 0 [alias] => matej-frane-maslic [link] => /tag/matej-frane-maslic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 341964 [name] => martin mladen pauk [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => martin-mladen-pauk [link] => /tag/martin-mladen-pauk ) [5] => stdClass Object ( [id] => 605391 [name] => domovinski pokret [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-04-04 09:35:54 [main_article_id] => 0 [alias] => domovinski-pokret [link] => /tag/domovinski-pokret ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Bivši član DP-a optužen za šverc migrantima: Šta da kažem, zaj****o me kvalitetno!; Iz DP-a najavljuju ‘čistku‘ članstva [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Propalo ‘taksiranje‘ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [Important_article] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Bivši član DP-a optužen za šverc migrantima: Šta da kažem, zaj****o me kvalitetno. Zna se po čijem nalogu je sad izišlo [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-14-22-20-14-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/01/26684734.jpg [galleryCount] => 6 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => ilustracija/Luka Gerlanc/Cropix, Facebook [mainImageDesc] =>

U kombi u Studencima Matej Frane Maslić ukrcao je petoricu migranata, no policijskom akcijom su uhićeni kod Šestanovca

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/01/26684734.jpg [title] =>

U kombi u Studencima Matej Frane Maslić ukrcao je petoricu migranata, no policijskom akcijom su uhićeni kod Šestanovca

ilustracija/Luka Gerlanc/Cropix, Facebook ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/01/25337518.jpg [title] =>

Martin Mladen Pauk: Maslić nije bio ‘istaknuti‘ član stranke kao što se ponegdje sugerira

Vojko Bašić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/01/26673203.png [title] =>

Ivan Pernar, Martin Mladen Pauk i Matej Frane Maslić

Matej Maslić/Facebook ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/01/26534312.jpg [title] =>

Matej Frane Maslić bio je Pernarov vozač na njegovoj nedavnoj turneji po Dalmaciji

Matej Maslić/Facebook ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/01/24686845.jpg [title] =>

Jerko Trogrlić: Ovo je najgore što se može dogoditi nekoj političkoj stranci!

Damir Krajac/Cropix/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/01/26683907.jpg [title] =>

Davor Božinović: Krijumčarenje migranata je postalo posebna vrsta organiziranog kriminaliteta

Željko Puhovski/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

- Ma jesam, na kraju sam priznao jer su mi rekli da će mi uzeti kombi, da ću u zatvor na 60 dana, a imam doma dicu, ženu... Moram reći i da imam dojam da mi je doslovno sve namješteno! Jedan moj čovik, djelatnik je nazvao i rekao da trebam prebacit nekoliko ljudi, Turaka, a cijena je trebala biti 500 eura, što je cijena prijevoza do Zadra po taksimetru. I kad sam ih ukrcao, doslovno sam prešao pet ili deset metara kad su nas uhitili! - prepričao je Matej Frane Maslić za "Slobodnu" što se događalo prije gotovo dvije godine na području Imotskog, gdje je s još nekolicinom zatečen u prebacivanju ilegalnih migranata po Hrvatskoj.

Cijeli posao mladog Splićanina, koji se eto pravda da je zapravo sve nesporazum, jer je držao da je u pitanju još jedan uobičajeni posao za taksista, posebno je ispao zanimljiv iz jednog drugog razloga.

Matej Frane je, naime, član Domovinskog pokreta, stranke koja se prilično jasno i glasno zalaže za "čvrste granice", za strogu kontrolu prema istočnim susjedima koja bi uključivala bodljikavu žicu i mitraljeska gnijezda. Preciznije, bio je, jer je čelništvo te desno orijentirane političke opcije reagiralo munjevito i izbacilo ga iz stranke.

- Zaje.... me kvalitetno, šta da kažem. Reakcija stranke je očekivana, ali zna se po čijem nalogu je ovo izišlo baš sad u javnost - rezignirano je zaključio naš sugovornik.

---

image

Ivan Pernar, Martin Mladen Pauk i Matej Frane Maslić

Matej Maslić/Facebook
---

Prema optužnici tužiteljstva koja je upravo postala pravomoćna, Maslić nije baš prešao nekoliko metara prije uhićenja – tereti ga se da je s tri mlađa punoljetnika, koji su prethodno odradili dvije ture s osmoricom turskih državljana, u kombi u Studencima ukrcao petoricu migranata kako bi ih "zajednički i dogovorno za iznos od minimalno 500 eura ilegalno prebacili do Zadra".

No, policijskom akcijom su uhićeni kod Šestanovca, a tijekom obrade slučaja Maslić i jedan od njegovih kompanjona, kojeg tereti optužni akt Općinskog državnog odvjetništva u Splitu sve su priznali, dok se dvojica preostalih brane šutnjom.

Dodatni je problem za DP u očima javnosti činjenica da se Maslić posljednjih tjedana naslikavao i prilično često družio s ostalim viđenijim članovima stranke i simpatizerima.

---

image

Martin Mladen Pauk: Maslić nije bio ‘istaknuti‘ član stranke kao što se ponegdje sugerira

Vojko Bašić/Cropix
---

Martin Mladen Pauk, do prije koji dan gradski vijećnik i političar novog kova koji je proteklih godina bez posebnih ograda iznosio svoje stavove o događajima i ljudima, jedna je od "kolateralnih žrtava"...

- O cijelom slučaju sam saznao iz medija, kao i ostatak javnosti. Jedino što mogu potvrditi je da nije bio "istaknuti" član stranke kako se ponegdje sugerira, budući da nije imao nikakvu dužnost niti na razini mjesnog odbora, a kamoli gradske i županijske organizacije - kazao nam je Pauk, koji je na dosta recentnih fotografija s Maslićem, u dobrom raspoloženju.

Doduše, s njima su na nekoliko snimki i Ivan Pernar, za čiju vožnju po Splitsko-dalmatinskoj županiji, ali i šire je bio zadužen upravo Maslić s tirkiznim supersportskim BMW-om, ali i Velimir Bujanec...

---

image

Matej Frane Maslić bio je Pernarov vozač na njegovoj nedavnoj turneji po Dalmaciji

Matej Maslić/Facebook
---

- Ovo je najgore što se može dogoditi nekoj političkoj stranci! Da se pokrene postupak protiv člana jer je radio ono što je protivno temeljima te stranke. Istina, ne radi se o posebno istaknutom članu pa je šteta tim manja, a pozitivne su dvije stvari: da su iz vrha Domovinskog pokreta djelovali ekspresno i isključili ga iz stranke, te da druge političke opcije za sada "ne udaraju" po toj temi - iznosi svoj stav o ovoj zanimljivoj, a donekle i bizarnoj situaciji poznati politički analitičar i PR stručnjak Jerko Trogrlić.

Naglašava da DP-u doista ide na ruku slaba reakcija političkih oponenata, a kao iskusni strateg u političkoj areni pozdravio je brze odluke o distanciranju od Maslića.

- To je jedino što su mogli uraditi, ali su uradili kako treba, po zanatu. Iako, nije realno očekivati da u svakoj stranci vode računa što rade svi njihovi članovi, pogotovo kod novijih političkih stranaka. No, još jednom moram spomenuti prilično benevolentnu reakciju drugih, koji uopće nisu iskoristili ovu situaciju – možemo samo zamisliti što bi se dogodilo, govorilo i pisalo da se ovako nešto dogodilo HDZ-u... - kaže Trogrlić.

---

image

Jerko Trogrlić: Ovo je najgore što se može dogoditi nekoj političkoj stranci!

Damir Krajac/Cropix/Cropix
---

Upravo se na ovaj dio "friške" političke opcije referirao i Martin Mladen Pauk, ponavljajući da će se provesti svojevrsna "čistka" koju je najavio predsjednik DP-a Ivan Penava.

- Mlada smo stranka s konstantnim rastom, u ovom trenutku imamo više od 10 tisuća članova i svakog mjeseca se pridružuju stotine novih. Pokrenuli smo postupak provjere članstva na svim razinama s obzirom na politiku nulte tolerancije DP-a na svaki oblik protuzakonitog djelovanja i postupanja koje je suprotno sustavu vrijednosti Domovinskog pokreta - kratko nam je kazao Pauk.

Taman kad smo pomislili da možda i ne bismo trebali biti tako strogi prema Mateju Frani Masliću, imajući u vidu da su taksiranje i zapravo svi oblici prijevoza postali izuzetno lukrativni posljednjih godina, da se zapravo samo pružaju usluge (istina, riječ je o kriminalnoj aktivnosti, ali bez žrtava, uostalom, odavno su iz europskih zemalja pozvali "radnu snagu" s Istoka) te se rijetko ti migranti zadržavaju kod nas, kad eto ti Davora Božinovića...

---

image

Davor Božinović: Krijumčarenje migranata je postalo posebna vrsta organiziranog kriminaliteta

Željko Puhovski/Cropix
---

Ministar unutarnjih poslova, čija se izlaganja često koriste kao Normabel, u četvrtak je na 289. sjednici Vlade RH obrazložio Prijedlog zaključka u vezi sa Zajedničkom izjavom o namjeri Radne skupine za Zapadni Balkan o suradnji u području borbe protiv krijumčarenja migranata.

- Krijumčarenje migranata je postalo posebna vrsta organiziranog kriminaliteta, u ovom trenutku možda i najprofitabilnija, s obzirom na to da krijumčari za krijumčarenje jednog migranta zarade i do pet tisuća eura, a hrvatska policija u zadnjih nekoliko godina bilježi rekordne brojke uhićenih krijumčara, što ukazuje na to da je ova vrsta kriminaliteta u svojevrsnoj ekspanziji. Prošle godine je hrvatska policija uhitila 1880 krijumčara i pomagača, a zaključno s jučerašnjim danom u 2024. godini, u odnosu na veljaču 2023. godine, zabilježen je porast uhićenja od 205%, radi se o 415 uhićenja - iznio je podatke ministar Božinović.

Ukratko, čini se da će biti sve manje prigode za brzu zaradu prebacivanjem nesretnika preko granice ili ih razvozeći po Hrvatskoj. Pogotovo trebaju biti oprezni pripadnici domoljubnih stranaka, dosta nezgodno to sve skupa izgleda kad ih se uhiti s nekoliko ilegalnih migranata u vozilu. Jedino bi im to moglo biti nekakvo opravdanje, ne pred Temidom, nego u razgovoru s istomišljenicima u birtiji: "Jesu se nažuljali na onom golom limu, četiri ure sam ih valja po košu, pravo mučenje!"

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
ilustracija/Luka Gerlanc/Cropix, Facebook Vojko Bašić/Cropix Matej Maslić/Facebook Matej Maslić/Facebook Damir Krajac/Cropix/Cropix Željko Puhovski/Cropix
ilustracija/Luka Gerlanc/Cropix, Facebook

U kombi u Studencima Matej Frane Maslić ukrcao je petoricu migranata, no policijskom akcijom su uhićeni kod Šestanovca

Vojko Bašić/Cropix

Martin Mladen Pauk: Maslić nije bio ‘istaknuti‘ član stranke kao što se ponegdje sugerira

Matej Maslić/Facebook

Ivan Pernar, Martin Mladen Pauk i Matej Frane Maslić

Matej Maslić/Facebook

Matej Frane Maslić bio je Pernarov vozač na njegovoj nedavnoj turneji po Dalmaciji

Damir Krajac/Cropix/Cropix

Jerko Trogrlić: Ovo je najgore što se može dogoditi nekoj političkoj stranci!

Željko Puhovski/Cropix

Davor Božinović: Krijumčarenje migranata je postalo posebna vrsta organiziranog kriminaliteta

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/crna-kronika/bivsi-clan-dp-a-optuzen-za-sverc-migrantima-sta-da-kazem-zaj-o-me-kvalitetno-zna-se-po-cijem-nalogu-je-sad-izislo-1368726 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=74b3bd0c288650c7517b8e2904372d3a7157006e [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Biv%C5%A1i+%C4%8Dlan+DP-a+optu%C5%BEen+za+%C5%A1verc+migrantima%3A+%C5%A0ta+da+ka%C5%BEem%2C+zaj%2A%2A%2A%2Ao+me+kvalitetno.+Zna+se+po+%C4%8Dijem+nalogu+je+sad+izi%C5%A1lo&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fbivsi-clan-dp-a-optuzen-za-sverc-migrantima-sta-da-kazem-zaj-o-me-kvalitetno-zna-se-po-cijem-nalogu-je-sad-izislo-1368726 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fbivsi-clan-dp-a-optuzen-za-sverc-migrantima-sta-da-kazem-zaj-o-me-kvalitetno-zna-se-po-cijem-nalogu-je-sad-izislo-1368726 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Bivši član DP-a optužen za šverc migrantima: Šta da kažem, zaj****o me kvalitetno!; Iz DP-a najavljuju ‘čistku‘ članstva [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Propalo ‘taksiranje‘ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) )
StoryEditorOCM
Crna kronikaPropalo ‘taksiranje‘

Bivši član DP-a optužen za šverc migrantima: Šta da kažem, zaj****o me kvalitetno. Zna se po čijem nalogu je sad izišlo

Piše Mario Matana
2. ožujka 2024. - 11:35
U kombi u Studencima Matej Frane Maslić ukrcao je petoricu migranata, no policijskom akcijom su uhićeni kod Šestanovcailustracija/Luka Gerlanc/Cropix, Facebook

- Ma jesam, na kraju sam priznao jer su mi rekli da će mi uzeti kombi, da ću u zatvor na 60 dana, a imam doma dicu, ženu... Moram reći i da imam dojam da mi je doslovno sve namješteno! Jedan moj čovik, djelatnik je nazvao i rekao da trebam prebacit nekoliko ljudi, Turaka, a cijena je trebala biti 500 eura, što je cijena prijevoza do Zadra po taksimetru. I kad sam ih ukrcao, doslovno sam prešao pet ili deset metara kad su nas uhitili! - prepričao je Matej Frane Maslić za "Slobodnu" što se događalo prije gotovo dvije godine na području Imotskog, gdje je s još nekolicinom zatečen u prebacivanju ilegalnih migranata po Hrvatskoj.

Cijeli posao mladog Splićanina, koji se eto pravda da je zapravo sve nesporazum, jer je držao da je u pitanju još jedan uobičajeni posao za taksista, ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 00:20