StoryEditorOCM
Biznisprehrambeni div

Vindija objavila plaće svojih menadžera, o tim ciframa većina može samo sanjati. No, imaju i jednu lošu vijesti

Piše Vijesti SD
1. srpnja 2024. - 20:35

Prehrambena grupa Vindija ostvarila je lani 539 milijuna eura poslovnih prihoda, što je rast od pet posto u odnosu na prethodnu godinu, piše Danica

Neto dobit iznosila je 36,5 milijuna eura i bila je veća za čak 170 posto. Riječ je o rezultatima cijele grupe u kojoj posluju Vindija, Koka, ViR, Vindon i tvrtke u inozemstvu.

Iz rezultata koji su objavljeni u revidiranom izvještaju za proteklu godinu može se iščitati kako je Vindijina prodaja količinski zapravo pala. U varaždinskoj su tvrtki, naime, naglasili kako je rast prosječnih prodajnih cijena mlijeka i sokova lani iznosio 12 posto, a mesa 11 posto.

Mlijeko i mliječne prerađevine Vindiji nose 53 posto prometa, mesni program 40 posto, a sokovi oko 5 posto. Jasno je, dakle, da je petpostotni rast prodaje lani isključivo ostvaren na dizanju cijena.

Vindija je objavila i primanja ključnih menadžera kojih je lani bilo ukupno 21: petero članova uprave i 16 direktora. Njihova prosječna bruto plaća lani je iznosila oko 7140 eura. Predlani su imali 15 ključnih menadžera čija je mjesečna bruto plaća iznosila otprilike isto.

Matična tvrtka Vindija pritom je zapošljavala oko 1290 radnika čija je prosječna neto plaća lani bila oko 1050 eura. U Koki je radilo 1510 ljudi s prosječnom neto plaćom od 800 eura, zaključuje Danica

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. srpanj 2024 21:13