StoryEditorOCM
Biznisdodatak kolektivnom

Velika hrvatska tvrtka razveselila radnike: zapošljavaju stotine ljudi, neki će od 1. travnja primati i 28% veće plaće

Piše Vijesti SD
20. ožujka 2024. - 16:16

Poznata hrvatska tvrtka od 1. travnja diže bruto plaće u rasponu od 5 do 28 posto.

U srijedu su sindikati i menadžment Jamnice potpisali dodatak kolektivnom ugovoru o kojem se pregovaralo od početka godine. Ove će godine, tako, Jamnica uložiti dodatnih tri milijuna eura u materijalna primanja radnika, piše Danica.hr.

“Povećanje bruto plaća od 5 do čak 28 posto za najniže plaćena radna mjesta je nešto oko čega smo se zajednički uspjeli dogovoriti te prepoznati potrebu za dizanjem plaća na deficitarnim mjestima, koja su od velike važnosti za nadolazeću sezonu”, rekli su danas u sindikatu PPDIV-a.

Osim veće plaće, povećana je i naknada za topli obrok na najviši neoporeziv mjesečni iznos od 100 eura koji će radnici dobivati već na plaći za travanj. Dodatkom kolektivnog ugovora i dalje su propisani dar za dijete, uskrsnica, božićnica te regres za godišnji odmor.

Jamnica je zadnjeg dana prosinca preklani imala ukupno 890 zaposlenih, što je za 65 ljudi manje nego na isti dan 2021. godine. Prosječna neto plaća preklani je iznosila oko 1170 eura mjesečno i bila je veća za oko 100 eura.

Još nema službenih podataka o broju zaposlenih i prosječnim plaćama isplaćenima tijekom protekle poslovne godine u Jamnici, najvećem proizvođaču flaširane vode u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. travanj 2024 22:39