StoryEditor
Biznisambiciozni planovi

Rimac planira pribaviti dodatnih 130 do 150 milijuna eura, u financiranju će sudjelovati i Volkswagenov Porsche

1. ožujka 2021. - 14:05
Darko Tomaš/Cropix

Rimac Automobili planiraju sljedećih mjeseci pribaviti 130 do 150 milijuna eura, izjavio je u razgovoru za njemački tjednik Automobilwoche Mate Rimac, a u financiranju će sudjelovati i Volkswagenov Porsche. 

Novac bi trebao biti pribavljen za dva do tri mjeseca, a krajem godine u planu je još jedan ciklus financiranja, rekao je Rimac u razgovoru za njemački tjednik, objavljenom u nedjelju.

Porsche je vlasnik 15,5-postotnog udjela u Rimac Automobilima, a mogao bi povećati udio na nešto ispod 50 posto sporazumom koji bi uključivao prijenos Volkswagenovog brenda superautomobila Bugatti na Rimac Automobile, kazao je vlasnik hrvatske kompanije.

Početkom veljače izvršni direktor Porschea Oliver Blume rekao je da je budućnost Bugattija predmet intenzivnih rasprava, istaknuvši moguću ulogu Rimca, budući da dva brenda predstavljaju dobar tehnološki spoj.

Rimac je razvio električnu platformu za superautomobile koju isporučuje drugim proizvođačima, uključujući talijansku Automobili Pininfarinu, napominje Reuters.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. travanj 2021 06:25