StoryEditorOCM
Bizniskruh sa sedam čaša

Radnici u ugostiteljstvu nakon pandemije ne žele se vratiti na bivša radna mjesta. Objasnili su svoje razloge i nije teško razumjeti zašto su mnogi tako odlučili

Piše PSD
12. srpnja 2022. - 19:14

Zbog manjka zaposlenih trenutno nudimo smanjeni izbor hrane", piše na jelovniku jednog restorana u Meersburgu na Bodenskom jezeru. Na mnogim kafićima i restoranima vidljivo su istaknuti oglasi kojim se traže konobari ili kuhari.

Slično je širom Njemačke. Deny Scarlino, vlasnik jednog bara pored Stuttgarta, kaže da ga je tijekom pandemije napustilo šestoro zaposlenih. "Jedan je počeo voziti kamion, drugi su prešli u industriju, tamo imaju urednije radno vrijeme", priča on za Deutsche Welle.

Sudbina gastronomije je da se najviše radi kad većina građana uživa slobodno vrijeme i želi uživati: uvečer, vikendom, preko praznika. Scarlino kaže da su mnogi strahovali da će serija lockdowna biti neprestana i da kafići više nikad neće biti puni.

Maren Eli (33) radila je u vrhun...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. studeni 2024 07:02