StoryEditor
Biznisjako ime

HUP izabralo novo vodstvo, na mjesto predsjednika dolazi Mihael Furjan iz Plive

Piše Ljubica Vuko
25. veljače 2021. - 13:44
Mihael FurjanRatko Mavar/HUP

Predsjednik uprave Plive, Mihael Furjan novi je predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca u narednom dvogodišnjem mandatu. Izabran je na 67. izbornoj Sjednici Vijeća članova HUP-a održanoj u četvrtak.

Za predsjednicu Nadzornog odbora HUP-a izabrana je Manuela Šola, osnivačica i direktorica agencije Komunikacijski laboratorij, a za članove Nadzornog odbora Zdravko Plazonić direktor Petasona i Zdravko Jelčić, predsjednik Uprave Spin Valisa.

Za članove novog Izvršnog odbora HUP-a izabrani su: Darko Markotić, član Uprave Ine, Kristian Krpan, direktor MCZ-a, Renato Radić, predsjednik Uprave Prima namještaja, Mislav Balković, suosnivač i dekan Visokog učilišta Algebre, Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije HT-a, Petar Šimić, predsjednik Uprave Primaca.

-Hvala svima na podršci, prvi puta u HUP-u imamo izbore održane na ovaj način, s mnogo kandidata i transparentno te koristim priliku čestitati svima koji su danas izabrani u Izvršni i Nadzorni odbor. Ja vjerujem u HUP kao najveću snagu hrvatskog gospodarstva, a našu snagu crpimo iz članstva, tisuća članova, 200 000 zaposlenika i 30 granskih udruga. Svi zajedno imamo priliku da HUP učinimo još boljim - izjavio je Mihael Furjan preuzevši ulogu predsjednika HUP-a.

Istaknuo je i kako je svrha HUP-a jednostavna: želimo jače hrvatsko gospodarstvo i Hrvatsku u kojoj je poželjno stvarati, investirati i poslovati.

-Želim vas podsjetiti i na naše temeljne vrijednosti: to je prije svega odgovornost. Obveza je da budemo odgovorni prema našem društvu i budućim generacijama. Drugo su kompetencije. Želimo da odluke u društvu budu donesene na temelju znanja i stručnosti. Treća je solidarnost. Trebamo biti i solidarni sa svim članicama u HUP-u, a posebno prema slabijima i onima kojima treba pomoć. Želio bi da budemo i brzi i agilni. Ako je sve pod kontrolom, nismo dovoljno brzi. Želim da brzo reagiramo i borimo se za naše interese aktivno - naglasio je Furjan poručujući kako iz prošlosti treba učiti, no oni koji previše gledaju u retrovizor, riskiraju da se zalete u zid koji je pred njima.

-Moramo biti ljubazni i prije svega onakvi kako su nas naši roditelji učili. HUP vidim kao transparentan, uključiv, demokratski i otvoren. HUP se treba približiti članstvu, želim da se u budućnosti više informacija daje članovima i pozdravljam sve promjene u tom smjeru. Također moramo imati jasan stav koji ćemo otvoreno izražavati kroz Izvršni odbor, ulogu predsjednika, direktora i profesionalce u HUP-u. Predsjednik je samo prvi među jednakima. Pred nama je da jasno razvijemo ciljeve i strateški smjer u kojem idemo, kako bismo bili najbolji prikaz onoga što Hrvatska može dati - istaknuo je Furjan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2021 22:54