StoryEditorOCM
Biznisnova funkcija

Dugogodišnji direktor Lidla BH dolazi na čelo velike hrvatske kompanije, najavio je ključne planove u poslovanju

Piše Hina
15. ožujka 2023. - 15:38

Allen Halamić novi je predsjednik Uprave Kraša, koji će na tu funkciju stupiti od 1. travnja ove godine, s mandatom do 1. travnja 2027. godine, izvijestili su u srijedu iz Kraša.

Halamić je imenovan na čelnu poziciju Kraša na današnjoj sjednici Nadzornog odbora, a na toj će funkciji zamijeniti Slavka Ledića koji je krajem veljače podnio ostavku iz osobnih razloga. Dosadašnji članovi Uprave ostaju Davor Bošnjaković i Damir Bulić, izvijestili su iz Kraša.

Halamić na mjesto predsjednika Uprave Kraša dolazi s pozicije predsjednika Uprave Lidla BH, a u toj je međunarodnoj kompaniji od 2005. te ima dugogodišnje rukovodeće iskustvo na različitim pozicijama i u različitim zemljama Europe i regije.

U Lidlu BH bio je, između ostalog, zadužen za osnivanje tvrtke, zapošljavanje i formiranje timova u svim resorima, implementaciju internacionalnih struktura, sistema i procesa, aktivno vođenje ekspanzije te izradu godišnjeg financijskog plana.

"Zaista mi je čast što ću imati priliku biti dio tvrtke kao što je Kraš", kazao Halamić, navodeći kako stoljetna tradicija i prepoznatljivost Kraša kao brenda na međunarodnoj razini stavlja pred njega veliku odgovornost.

"Buduće poslovanje Kraša i dalje će se temeljiti na jačanju pozicije vodećeg proizvođača konditorskih proizvoda, s ciljem zadržavanja postojećih i privlačenja budućih generacija potrošača na svim tržištima. Naša zajednička budućnost bit će obilježena već poznatom visokom kvalitetom Kraševih proizvoda, a pritom će se voditi briga o očuvanju temeljnih vrijednosti kompanije i ostvarenju zajedničkih ciljeva i interesa zaposlenika, dioničara, poslovnih partnera i zajednice u kojoj djelujemo", izjavio je Halamić.

Ujedno, zahvalio je Lediću, koji je uspješno vodio poslovanje Kraša tijekom zadnje tri izazovne godine. Halamić je istaknuo i da će se nastaviti proces modernizacije cjelokupne Kraš grupe, s naglaskom na optimizaciju proizvodnje, nove investicije te održivosti poslovanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2023 02:06