<p>Tommy junetina</p>
za oprat‘ želudac

Domaća juha od junetine pravo je čudo, a mi znamo da pravi komad mesa možeš pronaći u Tommy mesnicama

Piše Native SD
16. kolovoza 2023. - 14:14

Kad se zaželimo jela na žlicu prvo što nam pada na pamet je fina juha. Ništa nas ne okrijepi tako dobro kao ona. Pomaže nam u jačanju imuniteta, unosu vitamina, minerala, vlakana, antioksidansa, ali i hidratizira naš organizam, pogotovo ljeti kad je količina unosa tekućine pod posebnim povećalom. Uz još sezonsko povrće, mediteranske začine i proteine dobivene iz mesa imamo pravog saveznika za zdravlje!

Dalmatinska juha od junetine je prava ‘likarija‘. To čudo tradicije uvijek nam daje osjećaj ugode i topline. Na naše stolove servira se generacijama i ne postoji obrok s kojim bismo radije započeli tradicionalne nedjeljne ručkove. Uvijek skuhana s domaćim sastojcima i posebnom pažnjom naših majki i baka, liječi dušu i tijelo. Svi mi prije ili kasnije postanemo vjerni obožavatelji domaće juhe. Danas biramo između gustih, kremastih, povrtnih, i ribljih juha pa do onih sa sezonskim namirnicama ili zanimljivim sastojcima, ali uvijek se, pomalo nostalgično, vraćamo na početak - juhu od junetine.

Kao djeci, kuhanje juhe činilo nam se kao najkompliciranije jelo ikada. Međutim, riječ je o nekoliko pomno odabranih sastojaka i uvijek jednostavnim receptima koji se lako prate i pripremaju. Jedno je sigurno, fini okus domaće juhe ne bi bio moguć bez kvalitetnog komada mesa koji možete pronaći u Tommyju.

U Tommy mesnicama možete pronaći najkvalitetnije pozicije mesa za svaku priliku. Ukoliko niste sigurni što je najbolji izbor pri ruci su vam educirani mesari koji će vam sugerirati što se od koje pozicije najbolje može izvući. Stoga ‘u spizu‘ po svježe sastojke i najbolji komad mesa uvijek idemo u Tommy

Juha je nekad bila jelo za sirotinju, a danas je ukusan i bogat obrok za kojim žudimo kako bismo ‘oprali želudac‘. Lagana i zdrava ljetna juha od povrća i junetine savršen je način da iskoristite sve sezonske svježe proizvode. Naša dalmatinska juha pruža pravi spoj hranjivih i aromatičnih sastojaka iz mesa, povrća i začina, a imamo i usavršen mediteranski recept za sve one koji su tek na početku svoje kulinarske karijere. P.S. Tajna se krije u slaganju raznih svježih, aromatičnih sastojaka u lonac. Želite različite teksture, obilje začina i kiselkastu notu koja će uljepšati jelo. Evo i recepta...

Juha od junetine

Sastojci:

500 g junetine
1 luk
2 češnja češnjaka
2 mrkve
2 slatke paprike
3 stabljike celera
1 tikvica
1 balancana
2 žlice brašna
1/2 dcl crnog vina
1 žlica koncentrata rajčice
450 g pasirane rajčice
1/2 l junećeg temeljca
1-2  žlica maslinova ulja

Priprema:

Na srednje jaku vatru zagrijte maslinovo ulje u većem loncu pa na njemu popržite sitno narezan luk i češnjak. Kad luk uvene i sve poprimi zlatnu boju dodajte junetine pa pržite nekoliko minuta Pripazite da se meso ispeče sa svih strana.

Zatim dodajte na sitno narezane mrkvu, stabljike celera, tikvicu, balancanu i paprike. Sve pomiješajte, zalijte vinom i čim sve zakipi brzo pomiješajte pa dodajte 2 žlice brašna. Nakon minutu dodajte koncentrat rajčice, pasiranu rajčicu i junećeg ili povrtnog temeljca. Kad uzavre smanjite vatru i kuhajte otprilike 1 sat. 

_____________________________________________

Sponzorirani sadržaj je nastao u suradnji s Tommyjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 09:12