Overlay
Tople preporuke

Najotporniji ruževi koji mogu preživjeti čak i nošenje maski: izdvojili smo one od 30 do 330 kuna, ove mat opcije ne mrdaju s usana

Piše Stil
Foto Shutterstock
1. prosinca 2020. - 17:17

Ako vam posao i putovanje do istog traže konstantno nošenje maske, vjerojatno ćete se na ove naše prijedloge samo slatko nasmijati. Otkad je korone, ruža vidjeli niste, a ni ne nedostaje vam... Odnosno, među zadnjim je stvarima na popisu onih zbog kojih zasuzite kad se sjetite ere prije Covid-19.

No ima i onih, znamo i iz vlastite okoline i iskustva, koji ne mogu zamisliti dan bez malo boje na usnama, pa jedva čekaju skinuti masku na otvorenom i prokomentirati iz preporučene udaljenosti novu ponudu u svijetu make up-a. Prijateljima pokazati unutrašnjost maske uz komentar: Vidi, ništa ne ostaje!

Poznanicima sramežljivo kazati da ih, eto, raduju male stvari.

U ovom zaista neobičnom vremenu odličili smo zato posvetiti nekoliko redaka junacima u svijetu ruževa, onima kojima ništa ne može ni maska ni vlaga ispod maske. Postojani, trajni mat ruževi i prije pandemije su bili ludo popularni, a sada su postali nužda. Ovi se nalaze na svakom popisu dosad objavljenom:

1. Maybelline SuperStay Matte Ink

Ruž kojemu ništa ne mogu ni vremenski uvjeti, pa ni maska. Maybellineov adut definitivno je najbolja opcija kad su riječ one drogerijske, a cijena i dugotrajnost u savršenom su omjeru. Možete ga nabaviti za 60-ak kuna i u nijansi koja vam padne na pamet, od lila preko ciklama do - tamnoplave.

2. NYX Soft Matte Lip Cream

Jedan od omiljenih mat ruževa dolazi u tekućem obliku, poput prethodno spomenutog. I ovdje su nijanse šarolike, a cijena relativno niska - 60 kuna.

3. Rimmel London Lasting Finish

Duplo jeftiniji od Maybellina i NYX-a, Rimmelov mat ruž oduprijet će se maski, ali samo na kraće nošenje. Ako ono uključuje cijeli dan i određenu količinu vlage, kao i promjenu maskica, bojimo se da će makar ostaviti tragove na unutrašnjosti zaštite. Nakon nanošenja ga zato dodatno matirajte papirnatom maramicom.

https://www.instagram.com/p/B7Qn_VpJBLO/

4. Dior Addict Lip Tattoo

Ljubitelji Diorove kozmetike kažu da je ovo jedan od najboljih ruževa koje je marka ikada lansirala na tržište. Ako ste u dilemi hoće li njihov lip tattoo izdržati nošenje zaštitne maske, nepotrebno se brinete. On uistinu je poput tetovaže te se lijepi na usta, ali ostavlja ugodan finiš i ne isušuje. Cijena: oko 330 kuna.

5. Armani Beauty Lip Maestro Liquid Matte

U cjenovnom rangu prethodnog, Armanijev adut ono je što biste trebali birati u parfumeriji ukoliko tražite pouzdan ruž za cijeli dan. I on je tekući, dakako, a potrebno mu je par minuta da se osuši na usnama prije nego što ćete krenuti u dan. 

19. travanj 2024 14:03