Overlay
Tanko i zlatno

Kad je nakit u pitanju, za jesen biramo minimalizam: donosimo inspiraciju u obliku kvalitetnih komada domaćih brendova, ali i iz popularnih trgovina

Piše Stil
Foto Shutterstock
3. rujna 2020. - 16:55

Koliko god ljeti uživali u šarenilu boja, materijala i oblika, kad je nakit u pitanju, u jesen biramo - minimalizam.

Na svu sreću, u ponudi ga već nekoliko sezona ne nedostaje. Bilo da ste se odlučili uložiti u trajni, kvalitetan komad nakita od izdrživih materijala ili pak potražiti svoj odabir bižuterije u popularnim trgovinama odjećom, obilje delikatnih lanaca, sitnih naušnica i lančića koji se samo presijavaju na vratu naći ćete u većim količinama.

No ono što je posebno 'u điru' ove jeseni su lanci. Prošlogodišnji trend i ove nam se hladnije sezone vraća na velika vrata, pa ne nedostaje inspiracije na društvenim mrežama.

Splitski dizajnerski brend o kojemu smo već pisali, Little Wonder jewelry predstavio je svoju, minimalističku varijantu lanaca. Napravljene od 24karatnog zlata i mjedi s mat finišem, karike se spajaju jedna s drugom u lanac koji još uvijek možemo nazvati delikatnim.

Delikatan nakit u zlatnoj boji nude ove sezone i brendovi poput Stradivariusa i Zare. Njihova bižuterija cjenovno je prihvatljiva, a komadi nosivi u dnevnim, ali i večernjim kombinacijama. 

image
Komplet ogrlica s medaljonom 99,90 HRK
Zara
image
Set ogrlica 69,90 HRK
Stradivarius

No ne postoji ništa delikatnije od tankog, zlatnog ili srebrnog lančića. Uz to, ovaj komad ne izlazi iz mode i traje vječno. Nama su se svidjeli ovi Bling Zoo-a - od srebra su i 24karatne pozlate, a u izradi svojih komada domaći brend koristi i oniks, rozenkvarc i prirodnu svilu.

Ako ste u potrazi za kvalitetnim prstenjem, istražite ponudu još jednog domaćeg brenda, Juno studio, iza kojeg stoji poznata manekenka Anita Dujić. Juno nakit klasičan je i izrađen od 14karatnog zlata, a cijene se kreću do 300-tinjak kuna.

Jesen teško možemo zamisliti i bez "ringova". Svoju potragu za delikatnim nakitom završite upravo naušnicama, na vama je odluka hoćete li uložiti u trajne zlatne kolutove, koji nikad ne izlaze iz mode ili posegnuti za bižuterijom. Popularni su i ostali oblici tankih zlatnih naušnica.

image
Naušnice na iglu, 49,90 HRK
Reserved
20. travanj 2024 07:55